Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Aδυναμία απορρόφησης του Γ ΚΠΣ

Σε κίνδυνο βρίσκονται 11,3 δισ. του Γ΄ ΚΠΣ, για τα οποία θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου. Ο,τι δεν δεσμευθεί σε υπάρχουσα σύμβαση χάνεται, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Από την έναρξη του Γ΄ ΚΠΣ έως το τέλος Μαΐου 2006..

Σε κίνδυνο βρίσκονται 11,3 δισ. του Γ΄ ΚΠΣ, για τα οποία θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου. Ο,τι δεν δεσμευθεί σε υπάρχουσα σύμβαση χάνεται, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Από την έναρξη του Γ΄ ΚΠΣ έως το τέλος Μαΐου 2006 απορροφήθηκαν 14,9 δισ., έναντι συνόλου 34,2 δισ. ευρώ. Eως το τέλος του 2008 απομένει να απορροφηθούν πόροι ύψους 19,3 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει ζητήσει ένα χρόνο παράταση, για να πετύχει περισσότερες εισροές, αλλά προβλέπεται ότι οι Βρυξέλλες θα απορρίψουν το αίτημα.

H βραδύτητα των εισροών καταφαίνεται και από το ότι στο πεντάμηνο του 2006 έχουν απορροφηθεί μόνο 585 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος για ολόκληρο το 2006 ήταν τα 5,6 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζονται για μια τεραστίων διαστάσεων αναθεώρηση του Γ΄ ΚΠΣ, ύψους 3 δισ. ευρώ, με στόχο τη μετακίνηση πόρων από προγράμματα που δεν «τρέχουν» σε άλλα με καλές επιδόσεις.

Τρανό παράδειγμα δυσκαμψίας, η «Κοινωνία της Πληροφορίας» που φιλοδοξούσε να εισαγάγει τη χώρα στην εποχή της Πληροφορικής Η διαφημισμένη ως ναυαρχίδα του Γ΄ ΚΠΣ εμφανίζει σήμερα χαμηλή απορρόφηση, με αζήτητα κονδύλια 2 δισ. ευρώ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο