Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λίστα Λαγκάρντ - Η διασταύρωση «παλαιάς» και «νέας» θα κρίνει τα επόμενα βήματα των οικονομικών εισαγγελέων

Επιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ  βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

«Η λίστα μελετάται, αντιπαραβάλλεται και συγκρίνεται με την παλαιότερη» έλεγαν δικαστικές πηγές εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν σαφείς ενδείξεις για το αν η πρώτη λίστα ήταν ή όχι πειραγμένη.

Το CD με τα ονόματα ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας μόλις έφτασε από το Παρίσι, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς αυτή τη φορά, προσγειώθηκε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι είχαν ζητήσει μέσω του υπουργείου Οικονομικών να ξαναέρθει η περίφημη λίστα απευθείας από την πηγή.  Στόχος των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούν τον τρόπο χειρισμού της περίφημης λίστας, η οποία επί μήνες έμεινε στα αζήτητα, είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο.

Η διασταύρωση και η αντιπαραβολή αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν - καθώς από το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Και αυτό γιατί αν το περιεχόμενο των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους είναι ταυτόσημο, τότε  η έρευνά τους για τους χειρισμούς της λίστας φτάνει στο τέλος της.
Οπως είναι γνωστό, οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει τη δικογραφία στη Βουλή καθώς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών, ενώ έχουν κρατήσει ανοιχτό το σκέλος για τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι (πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Γ. Καπελέρης, Γ. Διώτης) αλλά δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους ή αν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά αλλάζουν άρδην σε περίπτωση που διαπιστωθεί έστω και μία διαφορά ανάμεσα στις λίστες. Πιθανές προσθαφαιρέσεις ονομάτων, ενδεχόμενες αλλοιώσεις σε ποσά ή άλλα στοιχεία θα... μηδενίσει το κοντέρ της εισαγγελικής έρευνας.

Στο στόχαστρο των κ.κ. Πεπόνη - Μουζακίτη θα ξαναβρεθούν όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα από τα χέρια των οποίων πέρασε η περίφημη λίστα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν προκύψουν στοιχεία, να σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία για άλλα αδικήματα που θα σταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description miltos | Δεκεμβρίου 25, 2012 10:55 μ.μ. | Reply
Εάν χρειαστεί μπορώ να είμαι ο ένας από τους δύο, είτε αυτός που θα τα διαβάζει από την πρώτη λίστα, είτε αυτό που θα τα διαγράφει από την δεύτερη, πιστεύω ότι σε δύο ώρες θα έχουμε τελειώσει.......... Πόσο καιρό ακόμα θα ασχολούμαστε με αυτό το θέμα??????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο