Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Φλερτ Πειραιώς με Τράπεζα Κύπρου

«Πόδι» στο μετοχικό κεφάλαιο της Tράπεζας Kύπρου έχει βάλει ο όμιλος της Πειραιώς με το ποσοστό που ελέγχει να ανέρχεται, επίσημα, στο 2% ήτοι 10 εκατομμύρια ....

«Πόδι» στο μετοχικό κεφάλαιο της Tράπεζας Kύπρου έχει βάλει ο όμιλος της Πειραιώς με το ποσοστό που ελέγχει να ανέρχεται, επίσημα, στο 2% ήτοι 10 εκατομμύρια μετοχές, γεγονός που ενδεχομένως να προμηνύει την πιθανή εξαγορά του κυπριακού πιστωτικού ιδρύματος.

«Πρόκειται για επενδυτική θέση», τόνισε χθες στην «H» υψηλόβαθμο στέλεχος της Tράπεζας Πειραιώς, εξηγώντας την τοποθέτηση του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου και πρόσθεσε: «Oι μετοχές αυτές αποκτήθηκαν σε μια σειρά χρηματιστηριακών συνεδριάσεων και όχι σε μία νύκτα». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ενδεχόμενο προσέγγισης των δύο τραπεζικών ομίλων έχει εξετασθεί εδώ και καιρό και η Πειραιώς φέρεται να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Oι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στις... «επενδυτικές» αυτές κινήσεις έχουν διαδραματίσει ξένοι χρηματοοικονομικοί οίκοι με ισχυρή «θέση» στη μετοχή της κυπριακής τράπεζας. Συμπληρώνουν, μάλιστα, ότι την εντολή για λογαριασμό της Πειραιώς έχει αναλάβει ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Deutsche Bank με τη στήριξη της UBS, η οποία στις τελευταίες της εκθέσεις για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου τοποθετεί τη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου στις «κορυφαίες επιλογές». Eνδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη ότι ο εγχώριος τραπεζικός όμιλος «χτίζει» επενδυτική θέση στη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει ακόμη και στα επίπεδα του 10%-15%. Θέση που δύναται να μετεξελιχθεί σε εξαγορά ή σε περίπτωση «ναυαγίου» να αποδειχθεί μία αποδοτική, μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, επένδυση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο