Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

"Φύλλο και φτερό" οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών εταιρειών

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει από τις αρχές του 2013 πρόσθετες δράσεις κατά τις ακρίβειας και θα ενισχύσει την εποπτεία. Ειδικό βάρος θα πέσει στις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών, προκειμένου να ελεγχθούν με ακρίβεια οι πρακτικές τιμολόγησης που αυτές ακολουθούν.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης θα κάνει "φύλο και φτερό" μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για πιθανές παραβάσεις που αφορούν στη μη δήλωση ενδοομιλικών συναλλαγών, στη μη επαρκή τεκμηρίωση ενδοομιλικών συναλλαγών και στη μη τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων.

Μάλιστα, προς το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς αναμένεται να λάβει στήριξη από ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες έχουν ειδική γνώση επάνω στο αντικείμενο.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζουν την εκτίμηση ότι η αναμενόμενη υποχώρηση του πληθωρισμού μέσα στο 2013 δεν θα αφορά τη "διαρθρωτική ακρίβεια" η οποία τροφοδοτείται από τους φόρους και τις τιμές ενέργειας. Όπως αναγνωρίζουν η αύξηση του ενεργειακού κόστους και η αύξηση των φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα επιτρέψουν να καταστεί εμφανές το έργο που επιτελείται ήδη για την πάταξη της ακρίβειας.

Όπως εξηγούν στο news.gr τα αρμοδία στελέχη οι επιχειρήσεις δεν μειώνουν τις τιμές των προϊόντων που πωλούν και δεν αναπροσαρμόζουν τα περιθώρια κέρδους τους καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους. "Σε κάθε επαφή μαζί τους μας εξηγούν ότι αν συμπιέσουν περαιτέρω το περιθώριο κέρδους δεν θα μπορούν στο τέλος να καταβάλουν τους φόρους τους", σημειώνει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο