Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Για τις μετακινήσεις προϊσταμένων ΔΟΥ:
Για τις μετακινήσεις ισχύει η ανακοίνωση που έβγαλε, χθες, το Υπουργείο Οικονομικών. Θα γίνουν σύννομα, όταν λήγει η θητεία θα αντικαθίστανται βάσει στόχων και με βάση ό,τι λέει ο νόμος. Πιστεύω στην αξιοκρατία. Εάν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να έχουμε αξιοκρατία στις Εφορίες. 

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων:
Έλαβα σήμερα τα στοιχεία από το ΓΛΚ και, αντίθετα από ό,τι υποστηρίζεται, τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων είναι εντός στόχων και έχουν ανέλθει, ήδη, έως τα μέσα Δεκεμβρίου περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ, έναντι ετήσιου στόχου ίσου με 4,562 δισ. Άρα, πριν λήξει ο χρόνος, είμαστε εντός στόχου, παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρους κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, που έγινε για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. 

Για τις εισπράξεις του ΕΕΤΗΔΕ:
Έχουμε, ήδη, αγγίξει τον ετήσιο στόχο και αναμένεται να τον ξεπεράσουμε κατά περίπου 200 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο