Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. προς Ε.Β.Ε.Α. και Ε.Ε.Α. για προβλήματα σχετικά με το Γ.Ε.ΜΗ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

Αθήνα 19/12/2012
Αρ.Πρωτ. 965 & 966

Προς Ε.Β.Ε.Α.
Τμήμα Γ.Ε.Μ.Η.

Προς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Γ.Ε.Μ.Η.

Κύριοι
Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε κάποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην άσκηση του επαγγέλματός μας στην προσπάθεια που κάνουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας.
       
Η δημοσίευση των καταστατικών των εταιρειών (ενάρξεις, μεταβολές, διακοπές) έφυγε από την αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων και ανατέθηκε στα Γ.Ε.Μ.Η. μέσω των Επιμελητηρίων.

Λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης της βεβαίωσης από το Γ.Ε.Μ.Η. (μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες ) δημιουργείται  πρόβλημα λειτουργίας των επιχειρήσεων σε πολλές περιπτώσεις. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις.
Όταν γίνεται ταυτόχρονη διακοπή εταιρείας και έναρξη ατομικής, οι ενάρξεις επιβαρύνονται με πρόστιμα γιατί όταν καταθέτουμε τα καταστατικά στο ΓΕΜΗ, παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου που είναι η ημερομηνία δημοσίευσης, με την διαφορά ότι δεν παραδίδονται τα έγγραφα αυθημερόν αλλά μετά από δέκα ημέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η έναρξη της ατομικής επιχείρησης να είναι εκπρόθεσμη από τη Δ.Ο.Υ., επιβαρύνοντας την επιχείρηση με πρόστιμο εκπρόθεσμης έναρξης καθώς επίσης και το πλέον σοβαρό θέμα είναι ότι βάσει της φορολογικής νομοθεσίας οι δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται πριν την έναρξη δεν αναγνωρίζονται. 

Για τα παραπάνω την ευθύνη δεν έχει σε καμία περίπτωση η επιχείρηση.
Επίσης σε περίπτωση μεταφοράς της έδρας πρέπει οι επιχειρήσεις να συντηρούν συγχρόνως δύο εγκαταστάσεις, την παλαιά και τη νέα, με το ανάλογο κόστος (ενοίκιο –ΔΕΗ- κοινόχρηστα κλπ.), μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβολή στο ΓΕΜΗ.
Είναι προφανές  ότι για κάθε κωλυσιεργία της δημόσιας διοίκησης δεν μπορούν να επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις.
 
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών Γ.Ε.Μ.Η. ώστε εργασίες που πραγματοποιούνταν μέχρι τώρα σε μια μέρα να μη γίνονται σε δέκα (10) και δεκαπέντε (15) ημέρες.


Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος    
Νικόλαος  Αυλωνίτης                    

Ο  Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Τσαμόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Δεκεμβρίου 20, 2012 4:45 μ.μ. | Reply
Μόλις σήμερα έφαγα ένα 60αρι πρόστιμο για καθυστερημένη μεταφορά έδρας. Καταστατικό πήγε στο ΓΕ.ΜΗ 01/11, το ΓΕ.ΜΗ (και αφού πήγαμε εκεί περίπου 5 φορές και πάρα πολλά παράπονα), έδωσε το καταστατικό σφραγισμένο στις 29/11 με ημερομηνία καταχώρησης 01/11 (!!!) και ημερομηνία αντιγράφου 23/11 (!!!). Μέχρι να γίνει αυτοψία και να συννενοηθούν 2 διαφορετικές ΔΟΥ, φτάσαμε σήμερα 20/12/12... Το αποτέλεσμα 60 ευρώ πρόστιμο.... Με το παλιό σύστημα ήθελε τρεξιματάκι αλλά γινόταν όλα την ίδια ημέρα... Πρώτη φορά τρώμε τέτοιο πρόστιμο και έχω εκνευριστεί όσο δεν πάει...

image description mitsos | Δεκεμβρίου 20, 2012 5:14 μ.μ. | Reply
θα αρχισουμε να λεμε τι καλα ου ηταν στις εφορίες πλακα θα εχει
image description IRAKLISS | Δεκεμβρίου 20, 2012 5:54 μ.μ. | Reply
Γεμη...θα ήθελαν...one stop και fast track...
τους προέκυψε non stop και fast fuck!
Χατζηδακη ξύπνα..προ Γεμη μια ομορρυθμη εκανε έναρξη και θεωρούσε το
αργότερο σε τρείς ημέρες,με Γεμη πήρε 20 ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης.image description Nick | Δεκεμβρίου 20, 2012 5:08 μ.μ. | Reply
Με εξέπληξαν, σε 3 μέρες μου είχαν έτοιμη ΙΚΕ για σύσταση. Όμως στο θέμα των μεταβολών είναι απαράδεκτοι. Δεν έχουν προσωπικό λένε και δεν φταίνε αυτοί. Ας βγάλουν μια ανακοίνωση όμως για να μην πληρώνουμε και πρόστιμα.
image description DC037161755 | Δεκεμβρίου 20, 2012 7:56 μ.μ. | Reply
Είπαμε υπηρεσία μίας στάσης !!!!! Σε μερικά χρόνια θα στρώσει η κατάσταση....... Σε όλη τη δημόσια διοίκηση επικαλούνται έλειψη προσωπικού, αν γίνουν και απολύσεις τι έχουμε να δούμε ακόμα !!!
image description ??????? | Δεκεμβρίου 20, 2012 8:30 μ.μ. | Reply
το γεγονος οτι το συστημα τους απο το πρωι δεν λειτουργει και δεν μπορουμε να στειλουμε τιποτα και εχουμε χασει ολη τη μερα δεν το σχολιαζει κανενας...???
image description taurus | Δεκεμβρίου 20, 2012 9:28 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ...ΠΡΙΝ ΤΗ Μ.....Α ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΚ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ...
image description GRD | Δεκεμβρίου 21, 2012 11:37 π.μ. | Reply
Δηλαδή τι ακριβώς προσφέρει το ΓΕΜΗ (πέρα από το τρομακτικό κόστος σε χρόνο ,χρήμα και το κυριότερο νεύρα που όντως προσέφερε σε επιχειρήσεις και λογιστές). Τι παραπάνω θα κάνουν αυτοί που δεν τα έκανε η νομαρχία. Και γιατί δεν καταργούνται τα αντίστοιχα τμήματα μητρώου (εμπορίου) στις νομαρχίες. Τώρα γα α.ε. θα πηγαίνουν τα χαρτιά στο γεμη από εκεί στη νομαρχία και πάλι πίσω και βλέπουμε (και αυτοί δεν έχουν ιδέα). Η επανίδρυση του κράτους τώρα δικαιώνεται (πάντως η επανίδρυση του κόμματος όντως έγινε με τόσες προσλήψεις τάχουμε γεμη και άλλες τέτοιες μπούρδες.....)

image description anonymos | Δεκεμβρίου 21, 2012 4:35 μ.μ. | Reply
....και γιατι δεν τα εκμεταλλευομαστε ολα αυτα να βγαλουμε μεροκαματο....;;;;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο