Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. - Επιστολή διαμαρτυρίας για τις εκλογές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]
ΠΡΟΣ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Θεσσαλονίκη 19/12/2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
2) ΜΕΛΗ Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) ΜΜΕ
 
Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. στη συνεδρίαση της 19/12/2012 ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν στις 9/12/2012 στην Αθήνα για ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και των αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ότι τα αποτελέσματα για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αρνητικά για την Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. διότι μετά από 18 χρόνια συνεχούς συμμετοχής στο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και την ανάδειξη δύο Προέδρων, η Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.. για την επόμενη τριετία δεν θα εκπροσωπείται σ’ αυτό λόγω της μη εκλογής των δύο υποψηφίων αντιπροσώπων της.

Η μη εκλογή αυτή οφείλεται κυρίως στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Α. Πανίδης συνεπικουρούμενος από τους Β. Καμπάνη, Ν. Πατέλη και Κ. Κων/νίδη, μοιράζοντας πριν την ψηφοφορία χαρτάκια και στέλνοντας SMS στους ψηφοφόρους αντιπροσώπους των Ενώσεων με τέτοιο έντεχνο τρόπο σταυροδοσίας και την προτροπή για σκληρή γραμμή με σκοπό να μην εκλεγεί κανείς αντιπρόσωπος από την Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., στόχο που πέτυχαν απόλυτα. Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν και στους αντιπροσώπους της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν τους βγήκε γιατί εκλέχθηκαν και οι 12 που έβαλαν υποψηφιότητα (μεταξύ αυτών και 3 από Θεσσαλονίκη εκ των οποίων οι δύο προτελευταίοι 10ος και 11ος ).

Η μεθοδολογία αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική την οποία καταδικάζουμε. Δεν πρέπει να ξαναεπαναληφθεί σε εκλογές. Μας προσβάλει ως προσωπικότητες και επιστήμονες.

Επίσης καταγγέλλουμε τους Α. Πανίδη, Β. Καμπάνη, Ν. Πατέλη και Κ. Κων/νίδη για το μένος και την εμπάθεια που τρέφουν για την Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. και την δραστηριότητα που αναπτύσσει  η Ένωση μας για να λύνει προβλήματα του Κλάδου των Λογιστών-Φοροτεχνικών, συμπεριφορά που έχουν δείξει όχι μόνο σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά και στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2011 στο Οικονομικό Επιμελητήριο, που είχε ως αποτέλεσμα και τότε με τις ίδιες μεθοδεύσεις σταυροδοσίας, να μην εκλεγεί από την Θεσσαλονίκη αντιπρόσωπος στη ΣτΑ με την παράταξη της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. Παρόλα αυτά σε ένδειξη καλής θέλησης και βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό και την ενότητα της ΠΟΦΕΕ , προσπεράσαμε τις παραπάνω ενέργειες και συνεργαστήκαμε μαζί τους,  με καλή πίστη και πνεύμα συναδελφικότητας. Δυστυχώς όμως η ίδια αντισυναδελφική συμπεριφορά επαναλήφθηκε. 

Και επειδή «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.» η ομάδα αυτή των τεσσάρων «4», έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο μέχρι να μας αποδείξουν για το αντίθετο, και η συνεργασία μαζί τους είναι δυσχερής διότι έχουν πλέον διαρρηχθεί οι σχέσεις μας.

Εμείς ως Δ.Σ. θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για το καλό του Κλάδου με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τους οποίους συγχαίρουμε για την εκλογή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και φυσικά με όλες τις Ενώσεις με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο ενωτικό ρεύμα που θα αλλάξει τις νοοτροπίες αυτές και θα δώσει νέα προοπτική και ελπίδα στους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς σ’ ένα νέο περιβάλλον σύγχρονο και δημοκρατικό. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΒΕΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Kostas | December 20, 2012 5:17 PM | Reply
Αντί όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που μας θεωρούνε άμισθους υπαλλήλους τους, αντί να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας, αντί να διεκδικήσουμε περισσότερες πιστοποιημένες εργασίες, αντί να απαιτήσουμε κομμάτι από τις υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. καθόμαστε και ασχολούμαστε με χαρτάκια και τα sms...εσείς γιατί δεν στείλατε στην τελική έτσι ώστε να μην ξαναεκλεγούνε οι κακοί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ δεν έχω οποιαδήποτε εκλεγμένη σχέση ούτε με τον τοπικό σύλλογο.
Μπορεί κάποιος να μη μπορεί να το πιστέψει, αλλά μεγάλο ρόλο στην μεγάλη ανοχή της ΠΟΦΕΕ και της μη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης στα πράγματα, οφείλεται στην εν γένει αδυναμία των παρεών που κινούν τα νήματα εντός της ΠΟΦΕΕ, αδυνατούν όμως εκτός αυτής και έτσι αδρανοποιούν ή "σκοτώνουν" ότι κινείται εντός της ομοσπονδίας..

Πριν από την πολύ δυνατή ΕΦΕΕ Θεσσαλονίκης, είχε υποστεί τις συνέπειες των "συνενοήσεων" η ΕΦΕΕ Αθηνών, που άλλωστε δεν πρέπει να έχει εκλέξει ΠΟΤΕ πρόεδρο στην ΠΟΦΕΕ.

Το απίστευτο είναι ότι αυτό συμβαίνει διότι οι περιφερειακές ενώσεις της επαρχίας έχουν μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, με αποτέλεσμα να εκπροσωπούνται με πολλούς εκλέκτορες στην ΠΟΦΕΕ σε αντίθεση με Αθήνα και Θεσαλονική που η συμμετοχή των συναδέλφων είναι απαξιωτικά μικρή στις ενώσεις τους.

Αποτέλεσμα το παιχνίδι παίζεται από τους μικρούς και έτσι ο κλάδος διοικείται από μερικές παρεές της περιφέρειας που μέχρι πρότινος έπαιζε και την ΕΦΕΕΘ.

Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει στο μέλλον η λογική και η θέληση των συναδέλφων για μια δυνατή εκπροσώπηση. ΓΙα μια φωνή που θα καθορίζει τα πράγματα και δε θα καθοδηγείται από αυτά.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
image description rfns | December 20, 2012 7:39 PM | Reply
Ποια ήταν αλήθεια η ανάλογη "ευαισθησία" της ΕΦΕΕΘ όταν ακριβώς με τις ίδιες μεθοδεύσεις στερούσε την εκπροσώπηση άλλων συλλογών στο ΔΣ όπως πχ της Αθήνας; Ποια ήταν η αντίδραση της ΕΦΕΕΘ όταν μέλος της πρώην αιρετός στην αυτοδιοίκηση και εκλογομάγειρας σε συνεργασία με αυτούς που μέμφεται σήμερα με την ανακοίνωση καθόριζαν τη σειρά εκλογής δίνοντας οι ίδιοι τα χαρτάκια που σήμερα κατηγορούν; Ποια ήταν η αντίδραση της ΕΦΕΕΘ όταν τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΠΟΦΕΕ προεξάρχοντος του "παραπονούμενου" σήμερα τέως Β αντιπροέδρου καταπατούσε τις αποφάσεις των ΓΣ; Να θυμηθούμε το συνέδριο παρωδία στη Δράμα για το φοροτεχνικό επιμελητήριο που μετά την εκλογή μελών του ΔΣ στο οικονομικό επιμελητήριο ξεχάστηκε; Τελικά η επιλεκτική μνήμη των "διαμαρτυρόμενων" συνδικαλιστών μήπως έχει να κάνει με τη φαγωμάρα μεταξύ τους και καμία σχέση δεν έχει με τις δήθεν ευαισθησίες για τον κλάδο; Εκτός αν ακολουθούν αυτά που είπε κάποτε ο Χίτλερ ότι "οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό¨". Κύριοι της ΕΦΕΕΘ αφήστε τις ψετοκλάψες σας και χωνέψτε επιτέλους ότι τα με τα ΜΕΓΑΛΑ ψέματά σας ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ πια. Αιδώς Αργείοι
image description ΚΥΡ | December 20, 2012 8:40 PM | Reply
Διαμαρτύρονται οι πρώτοι διδάξαντες!Πάντως όσα χαρτάκια και να μου δώσουν στην κάλπη είμαι μόνος μου και ψηφίζω οτι θέλω εγώ.
image description ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ | December 21, 2012 11:20 AM | Reply
Εφ οσον αγαπητέ Πρόεδρε της ΕΦΕΕΘ έγιναν στίς εκλογές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Α. Πανίδης συνεπικουρούμενος από τους Β. Καμπάνη, Ν. Πατέλη και Κ. Κων/νίδη, μοιράζοντας πριν την ψηφοφορία χαρτάκια και στέλνοντας SMS στους ψηφοφόρους αντιπροσώπους των Ενώσεων ,δέν έχεις παρα να υποβάλλεις μομφή και να ξαναγίνουν εκλογές.Τώρα αν η μεθοδολογία αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική και την οποία καταδικάζεις προσωπικά δεν με αφορά.Εχεις τα κότσια να σπάσεις τα αβγά κάντο και θα εχεις πάρα πολλούς συναδέλφους δίπλα σου.Αλλιως καλυτερα να διαγραφούμε και απο τις ενώσεις μας δεν εχει νόημα, αφου μόνος το είπες-μια παρέα ελέγχει τον κλάδο για ιδία οφέλη. Εκτος αν σου υποσχεθούν και σε σενα κατι,τότε καλύτερα να ζητήσεις συγνώμη.Τέτοια σενάρια και σίριαλ για το θεαθείναι τα εχουμε ξαναδεί.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
image description anonymos | December 21, 2012 4:22 PM | Reply
Κύριε πρόεδρε της ΕΦΕΕ Θεσσαλονίκης την προηγούμενη τριετία εσείς πώς εκλεγήκατε;;;;;;; Δεν εκλεγήκατε εσείς με χαρτάκια ;;;;;; Mήπως ήσασταν και στην Αγγλία και σας εξέλεξαν αυτοί που σήμερα κατηγορείτε;;;;; Tι ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!!!!Μήπως δεν ξέρετε οτι η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ δεν συγχωρείτε ούτε από το Θεό;;;;; Μόνος σου άνοιξες το λάκκο σου και έπεσες!!! Αυτή η τετρατόικα που λες ΑΥΞΗΣΕ τους σταυρούς της ενώ εσύ τους μείωσες...Ούτε η ίδια σου η οικογένεια δεν σε ψήφισε (οικογένεια= Θεσσαλονίκη) Είναι ΤΥΧΑΙΟ;;;;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!
image description Ο λάκκος | December 23, 2012 10:39 AM | Reply
Κύριοι της Θεσσαλονίκης με λίγα λόγια, πέσατε στο λάκκο που σκάβατε τόσα χρόνια για τους άλλους. Θεία τιμωρία!!!
Πρόβλημά σας λοιπόν.
Δικό μας πρόβλημα είναι οτι με κάτι τέτοια, η ΠΟΦΕΕ εκπροσωπεί μόνο 5000 απο τις 35000 λογιστές του κλάδου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο