Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών του Νομού Αττικής - Συνάντηση της Επιτροπής της 03-12-2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ, 03/12/2012

Την 03/12/2012 ημέρα Δευτέρα συναντήθηκαν στα Γραφεία τoυ Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών αναλύσεων, επί της οδού Σερβίων 10 Αθήνα, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Λογιστικών Συλλόγων Αττικής δηλαδή: 

O συνάδελφος Νικόλαος Αυλωνίτης ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
O συνάδελφος Ορέστης Σεϊμένης ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Φ.Ε.
O συνάδελφος Χαράλαμπος Τζιρίτας ως εκπρόσωπος της Ε.Λ.Ο.Ν.Ι.Φ.Η.
O συνάδελφος Ίσαρης Δημήτριος ως εκπρόσωπος  της Σ.Ο.Λ.Π.
O συνάδελφος Θρασύβουλος Μίαρης ως εκπρόσωπος του ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Συλλόγου Λογιστών Γλυφάδας-Βούλας
Ο συνάδελφος  Παναγιώτης  Παντελής ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων

Στην συνάντηση παρέστησαν οι συνάδελφοι Στέφανος Ξενάκης, Αντώνης Μουζάκης και ο Δημήτρης Τσαμόπουλος  Γ.Γ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
Μετά από διαλογική Συζήτηση επί των τεθέντων θεμάτων οι παριστάμενοι διαπίστωσαν και αποφάσισαν:

Θέματα που συζητήθηκαν: 

1. ΑΡΘΡΟ 83

2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ο Διοικητής τού ΙΚΑ παραδέχτηκε ότι οι Υπηρεσίες του καθυστερούν να διεκπεραιώσουν εργασίες ασφαλιστικού περιεχομένου όπως βεβαιώσεις, ενημερώσεις και διάφορα δικαιολογητικά προς ασφαλισμένους και εργοδότες.

Έκανε τη σκέψη να αναθέσει την όλη διαδικασία σε εξωτερικές προς το ΙΚΑ Υπηρεσίες.
-Οι φοροτεχνικοί μπορούν να υποβοηθήσουν το ΙΚΑ  σε διαδικασίες προελέγχου μισθοδοτικών καταστάσεων εργοδοτών και προσυμπληρωμένων βεβαιώσεων και ενημερώσεων.
-Διαθέτουν  Γραφεία σε όλες τις περιοχές τής Ελλάδος και γνωρίζουν καλά τα δεδομένα των προβλημάτων αυτών αφού τα χειρίζονται και τα έχουν στα γραφεία τους.
-Με την ανάθεση αυτή το ΙΚΑ θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας η οποία θα διεκπεραιώνεται από τα Λογιστικά Γραφεία έναντι προβλεπόμενης ελάχιστης αμοιβής.
-Στο Λογιστικό Γραφείο οι διαδικασίες όπως η διαπίστωση των οφειλομένων εισφορών θα είναι εύκολη και σύντομη αφού ο Λογιστής-Φοροτεχνικός γνωρίζει όλα τα χρέη κλπ στοιχεία τού εργοδότη και ασφαλισμένου.
-Επί πλέον οι διαδικασίες προετοιμασίας στοιχείων για τον έλεγχο θα είναι σύντομες και το αποτέλεσμα θα παραδίδεται στους υπαλλήλους του ΙΚΑ για περαιτέρω ενέργειες.
-Αυτό πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο ως μία «αναμόρφωση» και θα πείθει τους πελάτες - εργοδότες για την εξόφληση ενωρίτερα των υποχρεώσεών τους.
-Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:  
-Να είναι γραμμένοι στο Οικονομικό Επιμελητήριο.
-Να έχουν Άδεια Λογιστή - Φοροτεχνικού.
-Να έχουν προϋπηρεσία 10 ετών  στο επάγγελμα με έδρα και γραφείο.
-Να διαθέτουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση με την Διοίκηση του ΙΚΑ για το παραπάνω θέμα και να βρεθεί λύση γι αυτή τη συνεργασία.

3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

-Υπάρχει μία αδικία εις βάρος των Λογιστών–Φοροτεχνικών – Οικονομολόγων η οποία πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.
-Συγκεκριμένα: Στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου που γίνονται κάθε τρία χρόνια για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων δεν αφήνουν τούς Φοροτέχνες – Λογιστές να ψηφίσουν επειδή οφείλουν τη συνδρομή ενός ή περισσοτέρων ετών. Δεν τούς επιτρέπουν μάλιστα να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους εκείνη τη στιγμή και μετά να  ψηφίσουν (έτσι γίνεται σε όλους τούς Συλλόγους, Ενώσεις , Επιμελητήρια κλπ). 
-Πρέπει άμεσα να διορθωθεί αυτή ή άνιση μεταχείριση.  
-Αποφασίστηκε να γίνει  συζήτηση με την Διοίκηση του Ο.Ε. για το θέμα αυτό  και να λυθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. 

4. ΚΟΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

-Απεφασίσθη να γίνει ένα Κοινό Σεμινάριο από όλους τούς Συλλόγους για το Εισόδημα. Το Σεμινάριο θα επιχορηγηθεί από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο