Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών ως επαγγελματικές δαπάνες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

20 Δεκέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Μια ρύθμιση στην οποία έχει επανειλημμένως αναφερθεί ο νυν Υπουργός Οικονομικών αλλά αποτελεί και απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου εδώ και πολύ καιρό, είναι η έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών- ατομικών επιχειρήσεων από τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Η ρύθμιση αυτή δεν προστέθηκε στις διατάξεις του νέου "μίνι" φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην βουλή την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας έντονα ερωτηματικά.

Ο Υπουργός  Οικονομικών ανέφερε για ακόμα φορά και εχθές στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ότι πλέον θα υπάρχει πλήρης αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών ως επαγγελματικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό ανέφερε τα ακόλουθα:

"Εξορθολογίζεται η φορολογική μεταχείριση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία πλέον θα είναι ισότιμη. Αυτό είναι ένα σημαντικό διαρθρωτικό αναπτυξιακό μέτρο, σημαντικότερο από τις όποιες επί μέρους ρυθμίσεις μειώσεων συντελεστών κ.λπ. Εισάγονται ρυθμίσεις, όπως ο εξορθολογισμός της φορολογικής μεταχείρισης της έρευνας στον ιδιωτικό τομέα με την οποία στηρίζεται με υγιή και βιώσιμο τρόπο η αναπτυξιακή διαδικασία, ή η πλήρης αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, ως επαγγελματικές δαπάνες, γεγονός που αναμένεται να απελευθερώσει την επιχειρηματικότητα".
....

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η σχετική δαπάνη θα θεωρείται ως γενικό έξοδο διαχείρισης και δεν χρειάζεται να αναφερθεί ξεχωριστά μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε..
Αναμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αυτό και ευελπιστούμε ότι τελικώς οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν ως γενικό έξοδο διαχείρισης, δίνοντας έτσι μια μικρή ανάσα στους επαγγελματίες -που μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες-, ταλανίζονται από τη συνεχόμενη οικονομική κρίση.

 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης