Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΤΕπ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας

Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΤΕπ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε μια απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, στηρίζει  ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Και η απόφαση αυτή αφορά την Ελλάδα.
 
Λόγω του προβλήματος ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών υπήρχαν και υπάρχουν, φυσικά, πολλά εμπόδια τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Είναι ένα πρόγραμμα καταρχήν500 εκ.ευρώ, αλλά επειδή τα κεφάλαια είναι ανακυκλούμενα, η συνολική ωφέλεια σε ετήσια βάση ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.
 
Είναι μια απόφαση σημαντική για το ελληνικό εμπόριο, για τους εξαγωγείς, κυρίως, αλλά και για όλες  τις εμπορικές δραστηριότητες.
 
Είναι άλλη μια απάντηση στο πρόβλημα της ρευστότητας.
 
Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως μ’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά. Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη προσπάθεια προς αυτήν τη κατεύθυνση, ξέροντας ότι η ρευστότητα έχει κομβικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο