Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΤΕπ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας

20 Δεκέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΤΕπ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε μια απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, στηρίζει  ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Και η απόφαση αυτή αφορά την Ελλάδα.
 
Λόγω του προβλήματος ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών υπήρχαν και υπάρχουν, φυσικά, πολλά εμπόδια τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Είναι ένα πρόγραμμα καταρχήν500 εκ.ευρώ, αλλά επειδή τα κεφάλαια είναι ανακυκλούμενα, η συνολική ωφέλεια σε ετήσια βάση ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.
 
Είναι μια απόφαση σημαντική για το ελληνικό εμπόριο, για τους εξαγωγείς, κυρίως, αλλά και για όλες  τις εμπορικές δραστηριότητες.
 
Είναι άλλη μια απάντηση στο πρόβλημα της ρευστότητας.
 
Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως μ’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά. Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη προσπάθεια προς αυτήν τη κατεύθυνση, ξέροντας ότι η ρευστότητα έχει κομβικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης