Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την αντικατάσταση συνολικά 165 υψηλόβαθμων στελεχών των Δ.Ο.Υ. διέταξε, με απόφασή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης - Εκτός Σ.Δ.Ο.Ε. ο Νίκος Λέκκας

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για μη επίτευξη των στόχων που τους είχαν τεθεί

Σε άμεσο και αιφνιδιαστικό «ξήλωμα» 107 επικεφαλής εφοριών (διευθυντών και υποδιευθυντών) και 58 εποπτών αλλά και τριών διευθυντικών στελεχών του ΣΔΟΕ, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων κ. Νίκος Λέκκας ο οποίος μετακινείται ως προϊστάμενος στην εφορία Γαλατσίου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έκανε λόγο για να αναποτελεσματικότητα στην είσπραξη φόρων και ληξιπρόθεσμων οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων.

Οι μαζικές μετακινήσεις έχουν πέσει σαν «Βόμβα» στο χώρο των εφοριακών ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε περίοδο κινητοποιήσεων. Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μετακινήσεις δεν έχουν γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ υπάρχει πληροφορία ότι δεν ήταν σύμφωνα με τις μετακινήσεις ο γενικός διευθυντής προσωπικού και η διευθύντρια προσωπικού του υπουργείου οικονομικών.

Η απόφαση του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι προϊστάμενοι εφοριών δεν έπιασαν τους στόχους των εσόδων που τους είχαν τεθεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φέρεται να απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή κάνοντας λόγο για «πογκρόμ» διώξεων με πολιτικά κριτήρια.
 
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι στενός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη διαπίστωση ότι οι εφορίες που προίστανται τα στελέχη που μετακινούνται δεν έχουν πιάσει τους στόχους που τους είχαν τεθεί, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αρνητική εικόνα που εμφανίζουν τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών καθώς μέσα σε ένα χρόνο έχουν εκτοξευθεί στα 54 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος αρκετοί διευθυντές και υποδιευθυντές των εφοριών που μετακινούνται είχαν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο πόστο και έπρεπε εκ των πραγμάτων να μετακινηθούν σε άλλη εφορία και σε άλλο πόστο για λόγους αποτελεσματικής διοίκησης.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SXETIKOS | Δεκεμβρίου 20, 2012 3:38 π.μ. | Reply
ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ,ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ??
ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΦΟΥ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ¨???
ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.
ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΑ ΚΟΛΛΗΤΕ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ .
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...............
image description ++++ | Δεκεμβρίου 20, 2012 10:37 μ.μ. | Reply
++++++++++++++++++++++
image description SARAKINOS | Δεκεμβρίου 20, 2012 7:27 π.μ. | Reply
Μέσα σε λίγη ώρα και με εντολή της Τρόϊκα, καρατομήθηκαν οι διευθυντές των ΔΟΥ επειδή δεν καρατόμησαν τους φορολογούμενους που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους που η Τρόϊκα επέβαλλε. Δηλαδή οι νέοι διευθυντές τι θα κάνουν; Θα πάρουν το χατζάρι; Ελεος πια...
image description Τρεχω_Λογιστής__ | Δεκεμβρίου 20, 2012 8:40 π.μ. | Reply
σε όσες εφορίες έχω πάει βλέπω μια ξεκάθαρη εικόνα που ξεχωρίζει πολύ απλά στα μάτια μου !!!!! Παλιοι εφοριακοί που μπήκαν απ το παράθυρο γιατί απλά μπήκαν ΠΡΟ ασεπ ,και νέα παιδιά με πτυχία που μπήκαν με ασεπ.Οι μεν παλιοι νομίζουν ότι είναι όπως παλιά οι πασαδες και οι νέοι που σε καταλαβαίνουν και τρέχουν.
image description Θοδωρής2 | Δεκεμβρίου 20, 2012 3:57 μ.μ. | Reply
Αμάν ρε συνάδελφε με τον ΑΣΕΠ και τους νέους και τους παλιούς. Εδώ το θέμα δεν είναι αν μας εξυπηρετούν οι εφοριακοί ή αν κάνουν την δουλειά τους. Το θέμα είναι ότι τρομοκρατούν τους εφοριακούς γιατί δεν τρομοκρατούν τους πολίτες για να πληρώσουν με τα λεφτά που δεν έχουν, για να μειωθεί το στημένο έλλειμα...... μην το συνεχίσω τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές.
image description ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ .... | Δεκεμβρίου 20, 2012 3:23 μ.μ. | Reply
Αυτά πού γράφεις και πιστεύεις είναι ο φασισμός τού άσχετου ,
παλιός = άχρηστος , νέος με πτυχίο = χρήσιμος . Αυτό λέγεται φασιστική αντίληψη , όχι αντίληψη τής πραγματικότητας .
image description Θοδωρής | Δεκεμβρίου 20, 2012 9:38 π.μ. | Reply
Ξυλλώνετε.....αλλά το νου σας γιατί τα κοματόσκυλα είναι γνωστά....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο