Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με την ΠΟΛ 1195-Λήψη ΑΦΜ Υπόχρεου Καταβολής Διδάκτρων-19/12/2012


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΛΗΨΗ Α.Φ.Μ. ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Ο φοροτεχνικός της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Αυλωνίτης μας πληροφορεί ότι αναμένεται να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με σχετικές διευκρινήσεις και παράταση της ημερομηνίας υποβολής αρχείων της ΠΟΛ.1195/22.10.2012 στην Γ.Γ.Π.Σ.

Περαιτέρω για τις εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.) οι οποίες έχουν λάβει κλειδάριθμο θα πρέπει στην εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr): εξουσιοδοτήσεις όπου υπάρχει: ο Λογαριασμός μου έχει προστεθεί η εξουσιοδότηση “Διαχείριση Υποβολών ΠΟΛ 1077” επιλέγουμε: Νέα και εξουσιοδοτούμε τον Λογιστή ή το νόμιμο εκπρόσωπό της εταιρείας . Μετά από αυτό ο Λογιστής ή ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πρέπει να κάνει αποδοχή της εξουσιοδότησης για την περαιτέρω απρόσκοπτη διαδικασία υποβολής των αρχείων.

Επί πλέον επισυνάπτεται ειδικό έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης με στοιχεία μαθητή, διδάκτρων, ονοματεπώνυμο υπόχρεου καταβολής διδάκτρων και Α.Φ.Μ. υπόχρεου με τις σχετικές παρατηρήσεις για τον έλεγχο των προσυμπληρωμένων στοιχείων και τη συμπλήρωση των υπολοίπων με αναφορά της υποχρέωσης για την υποβολή αρχείων που μας επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη λήψη της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον κηδεμόνα του μαθητή θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο της εγκυρότητας του Α.Φ.Μ. (για την αποφυγή λανθασμένου) έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα την τελευταία στιγμή στην υποβολή των αρχείων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ Α.Φ.Μ.

§ Πληκτρολογούμε: www.gsis.gr

§ Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις / Επιτηδευματίες

§ Εγκυρότητα Φορολογικών στοιχείων

Επιλέγουμε: Ελέγξτε την εγκυρότητα ενός Α.Φ.Μ.

§ Πληκτρολογούμε το Α.Φ.Μ. και πατάμε: Έλεγχος

ΑΘΗΝΑ, 18-12-2012

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Ο.Ε.Φ.Ε.

ΝΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Αθήνα, 18/12/2012

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Υπουργείο Οικονομικών μας υποχρεώνει να υποβάλλουμε καταστάσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα δίδακτρα που καταβάλλονται στο φροντιστήριό μας.

Παρακαλούμε πολύ να ελέγξετε τα προσυμπληρωμένα στοιχεία της ακόλουθης φόρμας, να συμπληρώσετε αυτά που λείπουν και να την υπογράψετε. Απαραίτητα θα πρέπει να συμπληρωθεί με μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ το Α.Φ.Μ. του υπόχρεου καταβολής διδάκτρων. Επίσης να μας επιστραφεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανταποκριθούμε εγκαίρως στην υποχρέωση υποβολής των σχετικών αρχείων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση

Για το φροντιστήριο

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΓΟΝΕΑ ή ΚΗΔΕΜΟΝΑ

ΧΡΗΣΗ 01/01 - 31/12/2011 ή ΧΡΗΣΗ 01/01 - 31/12/2012

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ )

ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ )

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ )

ΜΗΝΙΑΙΑ ή ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 01/01 - 31/05 ( ΑΠΟ ΜΗΤΡΩΟ )

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΦΟΙΤΗΣΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ) (π.χ. 200,00 €/μήνα ή 1.800,00 €/ετησίως)

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ( ΑΠΟ ΜΗΤΡΩΟ )

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΦΟΙΤΗΣΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ) (π.χ. 300,00 €)

ΜΗΝΙΑΙΑ ή ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 01/09 - 31/12 ( ΑΠΟ ΜΗΤΡΩΟ )

( ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΦΟΙΤΗΣΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ) (π.χ. 200,00 €/μήνα ή 1.800,00 €/ετησίως)

ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ


ΕΠΙΘΕΤΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ


Α.Φ.Μ. ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΩΣ ……../…….. ΠΟΣΟΝ

( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ )

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ………………………..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΑΛΙΟΣ | Δεκεμβρίου 20, 2012 1:39 π.μ. | Reply
Τι ειναι αυτα πατριώτες; απο που προβλέπονται; γιατι δεν αντιδράτε; ο κάθε καρεκλοκένταυρος σκέφτεται κάθε μ@λ@κια και πρέπει να την πληρώνει ο κόσμος;
και αυτοι που ήδη υπέβαλαν την κατάσταση με το όνομα των παιδιων και χωρίς ΑΦΜ; θα έχουν υποπέσει σε παράβαση; Ωραία και συναδελφική αντιμετώπιση !!!
συχαρητήρια σε εσας και στο οικονομικών !!!
image description ΝΙΚΟΣ | Δεκεμβρίου 20, 2012 11:21 π.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ
image description Giorgos | Δεκεμβρίου 20, 2012 9:05 π.μ. | Reply
Χαλαρωσε.. Οι πδηγιες ειναι για τους φροντιστηριουχους για το πως θα ζητησουν τα ΑΦΜ.. Εσυ κανε τη δουλεια σου οπως την ξερεις
image description DimitrisD | Δεκεμβρίου 20, 2012 10:02 π.μ. | Reply
Τώρα αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει η φοροδιαφυγή στα φροντιστήρια;
image description JORDAN | Δεκεμβρίου 20, 2012 10:32 π.μ. | Reply
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΙΠΛΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ.ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ?ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ?ΚΙ ΑΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ?ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ.ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΠΟ.
image description ΝΙΚΟΣ | Δεκεμβρίου 20, 2012 11:07 π.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΓΙΑ ΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
image description Θεόδωρος Φυσικός | Ιανουαρίου 5, 2013 11:00 π.μ. | Reply
Ωραία απόφαση το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξηθεί η φοροδιαφυγή γιατί υπάρχουν κάποιοι γονείς που δεν δηλώνουν τα δίδακτρα εμείς κόβουμε κανονικά τις αποδείξεις και απο εκεί και μετά είναι επιλογή του κάθε ενός αν θα τα δηλώσει. Τώρα ζητώντας το ΑΦΜ θα μας πουν ότι δεν θέλουν απόδειξη και συνεπώς και εμείς θα δηλώσουμε πιο λίγα. Αποτέλεσμα μικρότερη φορολόγηση άρα μείων τα έσοδα για το κράτος. Αποτέλεσμα διαφορετικό από αυτό που επιδιώκουν με αυτή την απόφαση. Για μαθητές οι οποίοι Έχουν φύγει από το φροντιστήριο πως θα βρούμε το ΑΦΜ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο