Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διατηρούνται οι αποδείξεις για την έκπτωση φόρου και στο νέο φορολογικό

19 Δεκέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για την έκπτωση των 2.100 ευρώ που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου.


Το σημείο εισήγησης του Υπ.Οικονομικών:
"..............
Η πρώτη κλίμακα είναι αυτή των  μισθωτών και συνταξιούχων. Αποτελείται από τρία φορολογικά κλιμάκια και αντίστοιχους συντελεστές για τη φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από μισθούς και συντάξεις:

Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου είναι 22%, για το επιπλέον εισόδημα έως 17.000 ευρώ είναι 32% και για το υπερβάλλον είναι 42%.

Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα αυτή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, με την προσκόμιση αποδείξεων  αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Η έκπτωση αυτή φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα και σταματά στις 42.000 ευρώ. Μετά δεν υπάρχει έκπτωση φόρου.

Με αυτό τον τρόπο, πρακτικά επεκτείνουμε το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ, με τρόπο που ευνοεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
.............."


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης