Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. σας παρουσιάζει ορισμένα οικονομικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν από το τέλος του έτους 2005 έως τις αρχές του 2006

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
  • ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ… Φορολογούμενη στην Δ.Ο.Υ. Αθηνών για 25 χρόνια συνεχώς, κατηγορήθηκε για πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 30.000 ευρώ. Τρεις ημέρες ...

(Π.Ε.Φ.Ε.)

ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523247, 210.6124.910, FAX:210.6140.024

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Π.Ε.Φ.Ε.: Αντιπρόεδρος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 6932-215508

 

Αθήνα, 14/6/2006

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 

            Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε.  σας παρουσιάζει ορισμένα οικονομικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν από το τέλος του έτους 2005 έως τις αρχές του 2006:

 

1.      ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ… Φορολογούμενη στην Δ.Ο.Υ. Αθηνών για 25 χρόνια συνεχώς, κατηγορήθηκε για πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 30.000 ευρώ. Τρεις ημέρες μετά την κοινοποίηση του προστίμου στην φορολογουμένη παρουσιάστηκε κάποιος, όπως δήλωσε πρώην έφορας και προσφέρθηκε να της διαγράψει το πρόστιμο, βεβαίως με το αζημίωτο. Ένα μήνα μετά την κοινοποίηση παρουσιάστηκε στην φορολογουμένη άλλος κύριος ο οποίος της δήλωσε ότι είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα της τακτοποιούσε την υπόθεση της πάλι με το αζημίωτο φυσικά! Μετά από έξι μήνες περίπου η Εφορία κοινοποίησε νέους φόρους Φ.Π.Α., Εισοδήματος περίπου 260.000 ευρώ. Η Εφορία σωστά ενήργησε γιατί το πρόστιμο του Κ.Β.Σ. βεβαιώθηκε, δηλαδή οριστικοποιήθηκε γιατί κανένας δεν παρουσιάστηκε στην Εφορία. Ο υπεύθυνος λογιστής της επιχείρησης κατά την Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε., ευθύνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό διότι έχουμε  πει ότι σε κάθε πρόστιμο Κ.Β.Σ. κάνουμε ΠΡΟΣΦΥΓΗ  ΑΜΕΣΩΣ και μετά προχωρούμε σε διοικητική επίλυση του προστίμου με ηρεμία και σιγουριά.

2.      ΤΟ «ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟ» ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ… Γίνεται έλεγχος σε εταιρεία με Γ΄ Κατηγορίας με δύο υποκαταστήματα. Κατά τον έλεγχο η Εφορία αδυνατεί να βγάλει επί πλέον φόρους. Ο Εφοριακός πείθει τον λογιστή να κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι απώλεσε ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Υποκαταστήματος και αυτό θα είχε σαν συνέπεια να πληρώσει η εταιρεία περίπου 6.000.000δρχ. Στην πορεία κάτι δεν πήγε καλά από τον επιθεωρητή και οι φόροι που επεβλήθησαν είναι 180.000.000δρχ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λογιστής εκδιώχθηκε από την επιχείρηση, κατετέθη μήνυση και τέλος προχώρησε σε κατάσχεση της περιουσίας του λογιστή η εταιρεία. Ο λογιστής μας δήλωσε ότι τον ξεγέλασαν λέγοντάς του ότι θα είναι το «ευνοούμενο παιδί» της εφορίας…

3.      ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ «ΛΑΣΤΙΧΟ»…. Επιχείρηση εξαγωγική με επιστροφή Φ.Π.Α. κάθε χρόνο 150.000 ευρώ, κατηγορείται για λήψη πλαστού τιμολογίου αξίας 1.200 ευρώ. Αγόρασε ένα λάστιχο για το αυτοκίνητο της, ο λογιστής υπογράφει συμβιβασμό με τον προϊστάμενο τους Κ.Β.Σ. γιατί λέει ότι είναι φίλος του και δεν ήθελε να τον στεναχωρήσει!!! Η συνέπεια της υπογραφής είναι να μην επιστρέψει η Εφορία το πιστωτικό Φ.Π.Α. Ο λογιστής μετά από αυτήν του την πράξη απομακρύνθηκε από την επιχείρηση.

4.      ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ… Εταιρεία η οποία πωλεί αγροτικά προϊόντα και τα οποία τυποποιεί σε απόσταση μεγάλη από την έδρα της εταιρείας, τα μεταφέρει χωρίς δελτίο αποστολής. Από το κεντρικό η εταιρεία πωλεί τα προϊόντα αυτά νομότυπα με ταμειακή μηχανή. Η Εφορία σε έλεγχο καταλογίζει πρόστιμα του Κ.Β.Σ. για μη έκδοση δελτίου αποστολής ποσό ίσο της μεταφοράς των αγαθών (200.000.000δρχ). Ο λογιστής υπογράφει τον συμβιβασμό με την Εφορία. Το αποτέλεσμα για τον λογιστή ήταν να απομακρυνθεί από την επιχείρηση γιατί το πρόστιμο είναι μη νόμιμο διότι η παράβαση είναι τυπική και έχει το πρόστιμο της κατηγορίας των βιβλίων δηλαδή 300.000δρχ και όχι το ίσο ποσό της συναλλαγής.

5.      ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ… Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. ενημερώθηκε και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια από την ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ για θέματα φορολογικά. Μας ενημερώνει η ανωτέρω Αρχή ότι ορισμένες Εφορίες εκτιμούν την κληρονομιά – μεταβίβαση των γεωργικών εκτάσεων ως οικόπεδα!!! Μάλιστα ορισμένοι λογιστές αυτές τις εκθέσεις ελέγχου είτε τις αποδέχονται είτε τις συμβιβάζουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι εφ’ όσον οριστικοποιούνται αυτές οι υποθέσεις ο κάτοχος της γεωργικής έκτασης δεν έχει απαλλαγεί Πρώτης Κατοικίας γιατί φαίνεται ότι κατέχει οικόπεδο μεγάλης έκτασης και καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες.

Σας έχουμε ενημερώσει ότι για κάθε φορολογικό θέμα η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. είναι στην διάθεσή σας χωρίς καμία αμοιβή.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Π.Ε.Φ.Ε.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ

 

Με τον Υφυπουργό κ.Μάκη Γιακουμάτο θα έχουμε συνάντηση διότι πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο για τα εργατικά – φορολογικά. Εάν έχετε κάποια πρόταση θα χαρούμε  να μας στείλετε fax ή email ή να μας πάρετε τηλέφωνο.

Πριν δύο μήνες σε email μας, σας ενημερώναμε ότι το Υπουργείο μας θα έκανε προσλήψεις σε 500 νέους εφοριακούς. Πολλοί από εσάς μας κατηγορήσατε ότι υποσκάπτουμε την κυβέρνηση. Παρακαλούμε να διαβάσετε το Ε-7 τεύχος 204 (405) της 19-5-2006 σελ.Α8 το οποίο αναφέρει: «ο Υφυπουργός κ.Αντώνης Μπέζας μίλησε στους ΝΕΟΥΣ Εφοριακούς στην σχολή της ΣΕΥΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών». Η μοναδική ανακρίβεια ήταν ότι δεν έγιναν 500 νέες προσλήψεις αλλά τελικά 460!

Θέλουμε να μας κρίνετε αυστηρά αλλά όχι κουτσομπολίστικα. Εμείς αυτά που σας μεταφέρουμε είναι πάντα έγκυρα και έγκαιρα και αυτό  κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει με ευχαρίστηση όπως εμείς.

Ζητούμε σε όσους από εσάς ενημερώνεστε  με τα email μας, να μας στείλετε το email κάθε συναδέλφων που πιθανόν να μην τον ενημερώνουμε. Αυτός μπορεί να είναι συνεργάτης σας, συμφοιτητής σας, φίλος σας, συγγενής σας ακόμη και συγχωριανός σας και  σε επόμενο email μας θα σας ενημερώσουμε πόσες χιλιάδες μας στείλατε και βεβαίως θα σας ευχαριστήσουμε πρώτα εμείς εκ βάθους καρδίας μας και στην συνέχεια οι συνάδελφοι για κάποιες πολύ σοβαρές ενημερώσεις που θα σας κάνουμε πολύ σύντομα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και σας γνωρίζουμε ότι Πρόεδρος τοπικού Συλλόγου Λογιστών μας έστειλε 250 email. Εμείς θα απονείμουμε αναμνηστική πλακέτα στον συγκεκριμένο Πρόεδρο από την Βόρεια Ελλάδα.

 

     



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης