Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΕΛΓΑ: Δεν δικαιούνται αποζημίωση όσοι δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές

Διευκρινήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές την περίοδο 1-1 - 15-5-2006 από παγετό και χαλαζόπτωση, παρέχει ο ΕΛΓΑ σε σχετική ανακοίνωσή του....

Διευκρινήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές την περίοδο 1/1 - 15/5/2006 από παγετό και χαλαζόπτωση, παρέχει ο ΕΛΓΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όποιος δεν καταβάλει την ασφαλιστική του εισφορά δεν δικαιούται αποζημίωση (ν. 3147/03) και όσοι δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη 2003, 2004 και 2005 από δηλώσεις καλλιέργειας, δηλώσεις εκτροφής και μη καταβολή του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των προϊόντων τους θα εξαιρεθούν της είσπραξης οποιασδήποτε ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Επίσης για όσους τρίτους εισέπραξαν την ασφαλιστική εισφορά για τα αγροτικά προϊόντα που αγόρασαν (έμποροι, ΕΑΣ, Συνεταιρισμοί κ.α.) και δεν την κατέθεσαν στις κατά τόπους ΔΟΥ, προβλέπονται κυρώσεις κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο ΕΛ.Γ.Α. ενόψει της τροποποίησης των Κανονισμών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου και της αύξησης των ασφαλιζόμενων κινδύνων καλεί τους ασφαλισμένους του να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α., παρά τη μελλοντική πρόσθετη οικονομική του επιβάρυνση, δεν αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο