Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από 5 μέχρι 20 ευρώ η μηνιαία αύξηση στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.

Αυξήσεις από 5 έως 20 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από το νέο έτος, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παράταση της θητείας του.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, οι αυξήσεις θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 1η Ιουλίου του 2013, οπότε και θα φθάσουν μέχρι 48,7%.
 
Υποστήριξε, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο τιμολόγιο και με διαφορά, όπως είπε, στην Ευρωζώνη, ακόμα και από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις γίνονται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών, αλλά και της μνημονιακής υποχρέωσης που έχει η χώρα από το 2010.
 
"Είναι ανάγκη να υπάρξουν "κοστοβαρή" τιμολόγια από την 1η Ιουλίου 2013. Είναι μια απότομη προσαρμογή. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια έπρεπε να γίνουν με ήπιο τρόπο από το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως ήταν μνημονιακή μας υποχρέωση. Δεν έγιναν αυξήσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Τώρα καλούμαστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να καλύψουμε τη διαφορά για αυτό και είναι μεγάλες" ανέφερε ο κ. Ζερβός.
 
Όπως διευκρίνισε ειδικότερα ο κ. Ζερβός, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι αυξήσεις κατά μέσο όρο τον μήνα για καταναλώσεις ρεύματος θα είναι:
 
-0-400 κιλοβατόρες, περίπου 5 ευρώ
 
-400-800 κιλοβατόρες, 10 ευρώ
 
-800-3000 κιλοβατόρες, που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, 15 ευρώ
 
-3000 και άνω κιλοβατόρες 20 ευρώ.
 
Πάντως, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, ανάπηρους ή χαμηλόμισθους με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευρυνθεί η βάση του οικιακού κοινωνικού τιμολογίου, ώστε να καλύψει ακόμα περισσότερους καταναλωτές που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
 
Σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτου που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός ρωτήθηκε από πολλούς βουλευτές. Ωστόσο η μόνη του αναφορά ήταν στην αρχική του τοποθέτηση που είπε χαρακτηριστικά: "Κληθήκαμε να το κάνουμε. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση για εμάς. Η ΔΕΗ αποδείχτηκε ότι είναι ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός για αυτό κληθήκαμε να το εισπράξουμε".
 
Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ είναι της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόλις προχθές και μετά από 16 χρόνια πληρώθηκαν 52 εκατ. ευρώ που ήταν οι λογαριασμοί του ρεύματος για τους φωτεινούς σηματοδότες στην Αττική.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Θοδωρής | Δεκεμβρίου 19, 2012 9:28 π.μ. | Reply
Εν έτη 2012....
image description Akpe | Δεκεμβρίου 19, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Αυτή την ηλιθιότητα " ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο τιμολόγιο και με διαφορά" πότε θα σταματήσουν να τη λένε σαν δικαιολογία; Έχουν συγκρίνει κάποιο άλλο οικονομικό δεδομένο της Ελλάδας με αυτά της Ευρώπης;
Πείτε είναι τελεσίγραφο αυτών που μας κυβερνάνε και μη μας επιτρέπετε να θεωρούμε τη νοημοσύνη σας ίδια με αυτή μιας μαϊμούς.
image description wert | Δεκεμβρίου 19, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
ΠΟΣΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ? ΠΟΣΕΣ?
image description ANAN | Δεκεμβρίου 19, 2012 12:17 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ
image description ΜΑΙΜΟΥ | Δεκεμβρίου 19, 2012 3:57 μ.μ. | Reply
Πολλά LIKE ANAN
image description tONI | Δεκεμβρίου 19, 2012 12:10 μ.μ. | Reply
http://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/745597/Article.aspx
image description microvisual | Δεκεμβρίου 19, 2012 12:57 μ.μ. | Reply
''Δεν έγιναν αυξήσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Τώρα καλούμαστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να καλύψουμε τη διαφορά για αυτό και είναι μεγάλες" ανέφερε ο κ. Ζερβός.

12/01/2011
«Παράθυρο» για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ άφησε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ενημερώνοντας χθες τα μέλη της επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
«Η λογική της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού λέει ότι θα πέσουν θεωρητικά οι τιμές. Βέβαια δεν έχουμε δει σε καμία χώρα να πηγαίνουν προς τα κάτω τα τιμολόγια. Σε όλες τις χώρες έχουμε δει αύξηση των τιμολογίων. Άρα αναμένεται αύξηση των τιμολογίων και στη χώρα μας, μέσα από αυτή τη διαδικασία» τόνισε χαρακτηριστικά
Αναφερόμενος πάντως στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που ήδη ισχύουν από 1/1/2011 τόνισε ότι τα εμπορικά τιμολόγια που επιδοτούσαν τα οικιακά και αγροτικά, με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς δεν μπορεί να ισχύει.
Ο κ. Ζερβός είπε στους βουλευτές των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Έρευνας - Τεχνολογίας ότι δεν µπορούσε πλέον να υπάρξει τιµολόγιο κάτω του κόστους και η ΡΑΕ καθόρισε το εύλογο κέρδος στο 5% και γι’ αυτόέγινε ο εξορθολογισµός τωντιµολογίων. Ωστόσο,ο πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Βασιλάκος εξήγησε στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσµών και Διαφάνειας πως τον Σεπτέµβριο του 2009 η ΔΕΗ υπέβαλε την πρόταση τιµολογίων προς τη ΡΑΕ, προσθέτοντας ότι «εµείς γνωµοδοτούµε µε βάση το πλαφόν του κέρδους που έχει η ΔΕΗ και όχι στη βάση των τιµολογίων.
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Δεκεμβρίου 19, 2012 1:39 μ.μ. | Reply
Αυξηση μεχρι και 48,7 % μεσα σε ενα ετος !!!!!! των χρεωσεων της ΔΕΗ , μειωσεις μισθων -συνταξεων-αποδοχων-εισοδηματων περιπου απο 22 -50% τα τελευταια 3 χρονια . Ιδανικη πετυχημενη νεοφιλελευθερη συνταγη.....
Επιπλεον 1.300.000 περιπου επισημως εργαζομενοι ανεργοι + 200.000
περιπου μικρομεσαιοι εχουν κλεισει τα καταστηματα τους.
Κατα τα αλλα επενδυσεις - αναπτυξη και παραμυθια της χαλιμας στα καναλια
υπηρετες των καταστροικανων ..... και των ντοπιων λαμογιων.
Για μεταρυθμισεις = αντιμεταρυθμισεις , εκσυγχρονισμο = φορολογικη λεηλασια, στηριζουμε το σαπιο οικονομικο - πολιτικο -δικαστικο- εκδοτικο
κατεστημενο βλεποντας τον σφαγεα Σουλειμαν.... και πηγαινοντας για βολτα (στην μακετα!!!!!) .... στο μεγαλυτερο παρκο της Ευρωπης απο το 2005 στο Ελληνικο.
image description tONI | Δεκεμβρίου 19, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
Ότι δε μας αρέσει του βάζουμε μία ταμπέλα "νεοφιλελεύθερο" κ τελειώσαμε. Εγώ αυτό ξέρω ότι είναι φασισμός. Η γενίκευση και η δαιμονοποίηση μιας εθνικότητας, ενός κουρέματος, μιας πολιτικής θεωρίας.. Η οποία δαιμονοποίηση εξυπηρετεί τα δικά μας ιδεολογήματα και συμφεροντάκια. Η συνταγή που λες φίλε μου, ακολουθείται λόγω του υπερπροστατευτισμού των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και άλλων προνομιούχων. Αυτά δεν είναι νεοφιλελεύθερες συνταγές. Συνέχισε τον πρόλογο και την προπαγάνδα σου τώρα..
image description Δημήτρης | Δεκεμβρίου 19, 2012 2:41 μ.μ. | Reply
"Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ είναι της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόλις προχθές και μετά από 16 χρόνια πληρώθηκαν 52 εκατ. ευρώ που ήταν οι λογαριασμοί του ρεύματος για τους φωτεινούς σηματοδότες στην Αττική."

και γιατί δεν το εκόβαν;Γιατί σε ένα κοινό θνητό που χρωστάει δυο λογαριασμούς του το κόβουν;

Αρε φωτοβολταικα για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ που πρέπει να βάλει,να δω τι θα παίρνετε μετά.Και το κυριότερο σε αυτήν την περίπτωση,ουτε ΔΕΗ,ουτε ΕΡΤ,ουτέ ΕΛΤΑ κτλ κτλ

Προσωπικά αν είχα 10000-15000 στην άκρη,θα έβαζα για δικιά μου χρήση,θα τραβούσα και ένα ξήλωμα στο μετρητή,και γεια σας και περαστικά σας...

Να παρακαλάτε να μην γίνουν φτηνά και προσιτά τα Φ/Β γιατί θα είμαι από τους πρώτους που θα βάλουν
image description Ναι Σε Ολα | Δεκεμβρίου 19, 2012 4:22 μ.μ. | Reply
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΠΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.....ΧΟ! ΧΟ! ΧΟ!(φάρμακα γιοκ,υγεία γιοκ,δωρα γιοκ,τώρα και ρευμα γιοκ,)ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Δεκεμβρίου 19, 2012 4:19 μ.μ. | Reply
Τονι, εσενα η αυξηση του 48% της ΔΕΗ μαλλον δεν σε αγγιζει.....
Ουτε το οτι το μεγαλο κεφαλαιο μεθοδικα εξαφανιζει τους μικρομεσαιους ....
Να πιστευεις σε αυτη την νεοφιλελευθερη αξιοκρατια ..... και κοινωνικη
ευαισθησια !!!! Ελπιζω να μην επηρεαζεσαι απο φτηνους προπαγανδιστες .....
image description tONI | Δεκεμβρίου 19, 2012 6:07 μ.μ. | Reply
Λευτέρη το να κατηγορείς για τα πάντα το μεγάλο κεφάλαιο δείχνει ότι εσύ επηρεάζεσαι από φτηνούς προπαγανδιστές. Σαφώς κ το μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι άγιο κ κάνει τρομερές λαμογιές. Αλλά το να κρύβουμε πίσω από το μεγάλο κεφάλαιο τα αμαρτήματα όλων των άλλων, δείχνει είτε ότι είμαστε εύπιστοι και επηρεαζόμαστε από προπαγανδιστές, είτε ότι έχουμε αμαρτήματα εμείς οι ίδιοι κ ρίχνουμε το μελάνι μας σαν τις σουπιές μπας κ τα καλύψουμε..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο