Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι στη Γ.Γ.Π.Σ..

Πολλές φορές μέσα από τον δικτυακό ετούτο τόπο έχουμε στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα που δεν λείπουν δυστυχώς από τις περισσότερες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια, η κριτική που ασκούμε σε καμία περίπτωση δεν είναι στείρα, αλλά μέσω αυτής προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα αρνητικά σημεία που δημιουργούν προβλήματα στις συναλλαγές μας με τις Δ.Ο.Υ. και όχι μόνο. Η καλοπροαίρετη κριτική και η ανάδειξη των προβλημάτων οδηγεί συχνά στον προβληματισμό των υπευθύνων και αρκετές φορές έχει ως αποτέλεσμα την επίλυσή τους. Πέρα όμως από την κριτική, τους προβληματισμούς και την ανάδειξη των ελλείψεων ή των δυσλειτουργιών, είμαστε εδώ για να εκθειάσουμε -όταν παρίσταται ανάγκη- τις φιλότιμες προσπάθειες και την εργατικότητα κάποιων ανθρώπων. 

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε τονίσει τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται από τους ανθρώπους της Γ.Γ.Π.Σ. με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και  οι προϊστάμενοι των αρμοδίων τμημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα  δημιουργούνταν από την καθημερινή χρήση του συστήματος. Ας μην ξεχνούμε ότι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι εκατομμύρια και είναι λογικό να υπάρξουν κάποιες φορές – ειδικά τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων  Φ.Π.Α. κ.λπ.  -  μικροπροβλήματα, τα οποία λύνονταν  από τους τεχνικούς της Γ.Γ.Π.Σ. ή σε αρκετές περιπτώσεις δίνονταν παρατάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χρήστες.

Εκτός από τα αρνητικά -  μεμονωμένες περιπτώσεις δυσλειτουργίας που όμως αναφέραμε οφείλονταν κυρίως σε υπερφόρτωση του συστήματος λόγω του μεγάλου όγκου δηλώσεων- υπάρχουν και τα θετικά που κυρίως έχουν να κάνουν με την εργατικότητα, την ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ..

Από χθες, η  Γ.Γ.Π.Σ. ενεργοποίησε μια σειρά από προσωποποιημένες πληροφορίες για τους χρήστες των υπηρεσιών της.
Συγκεκριμένα, από την επιλογή Προσωποποιημένη Πληροφόρηση οι χρήστες μπορούν να δουν:

-> Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους
-> Προσωπικό ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:

   Εισόδημα
    ΦΠΑ-Vies
    ΚΒΣ
    Παρακρατούμενοι
    Τέλη και Ειδικοί Φόροι


-> Στοιχεία μητρώου τόσο του φυσικού προσώπου όσο και του επιτηδεύματος (ΚΑΔ, προϊστορία αλλαγών κλπ)
-> Στοιχεία Κ.Β.Σ.

    -Ημερομηνία λήξης ενημερότητας
    -Τελευταίες θεωρήσεις που έχουν γίνει
    -Φορολογικούς μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού

Μέσα από τις λίγες αυτές αράδες θέλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη αλλά και σε όσους εργάζονται στη Γ.Γ.Π.Σ. για την προσθήκη όλων αυτών των νέων υπηρεσιών που διευκολύνουν όλους τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς αλλά και τους πολίτες. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα προστεθούν και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη.   
Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι πρέπει να σταθούμε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες γιατί τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά  ένθεν κακείθεν. Μέσα από  την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο του εκσυγχρονισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. και των επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνικών, είμαστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα θα είναι απολύτως ικανοποιητικά και θα ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα.


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Λογιστής – Φοροτεχνικός

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description tsats | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:09 π.μ. | Reply
Όντως είναι ένα πολύ καλό βήμα προς τα εμπρός!
Δείχνει κάτι σαν να πάει να αλλάξει!
Περιμένουμε και άλλα τέτοια!
image description sokoro | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:52 π.μ. | Reply
Επιτέλους!!!!! ένα σωστό βοήθημα για την εργασία μας..
image description MARIO | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:31 π.μ. | Reply
Συνήθως κράζουμε το Υπουργείο Οικονομικών για τους παράλογους φόρους, τις ρυθμίσεις, τη γραφειοκρατία, κλπ. Πράγματι η ΓΓΠΣ κάνει πολύ καλή δουλειά και πρέπει να συνεχίσουν έτσι.
image description Bill | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:28 π.μ. | Reply
Που φτάσαμε!! Κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα στην Ελλάδα του 2012, να τα θεωρούμε επίτευγμα.
image description DimitrisD | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:43 π.μ. | Reply
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ!
image description zafzaf | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:59 π.μ. | Reply
Επιτέλους άντε να ενεργοποιηθει και απο τις τραπεζες η νεα πληρωμη να σωθουμε....Συγχαρητήρια παιδια.Μπραβο
image description Δημήτρης | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:28 π.μ. | Reply
Δε ξέρω για εσάς,αλλά στο 99,99% των περιπτώσεων που χρειάστηκε να μιλήσω με την Γ.Γ.Π.Σ. για διάφορες απορίες ή προβλήματα, οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και έκαναν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν.Μακάρι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να ήταν έτσι.Για μένα οι τελευταίες προσθήκες ήταν αυτό που λέμε "ολα τα λεφτά".Πόσες φορές "Φάγαμε" πόρτα στον κώδικα ή σε άλλα τμήματα,επειδή πχ κάποιος πελάτης δεν είχε την ασφαλιστική ενημερώτητα, η χρωστούσε.Τουλάχιστον τώρα θα ξέρουμε πολύ περισσότερα πράγματα
image description xristosnlogist | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:35 π.μ. | Reply
Πολύ καλή δουλειά έγινε.....μπράβο στην ΓΓΠΣ ελπίζουμε να συνεχίσουν οι θετικές ενέργειες της υπηρεσίας
image description KOSMASKOSMIDIS | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:08 π.μ. | Reply
ΓΓΠΣ = Ισως το μοναδικό κομμάτι του δημοσίου που πραγματικά λειτουργεί σωστά και αναπτύσετε τα τελευταία 2 χρόνια. Ας μή ξεχνάμε στο πρόσφατο παρελθον τι τραβούσαμε όλοι μας με ένα στείρο taxisnet που δέχονταν μόνο δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος, και αυτό εαν όλα ήταν καλά και δεν είχε υγρασία... Καλή συνέχεια. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε όση υπομονή θα χρειαστεί φτάνει να συνεχίσουμε να βλέπουμε προσπάθιες.
image description spirosvii | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:33 π.μ. | Reply
ΣΥμφωνώ με τα παραπάνω ότι είναι ευγενέστατοι, το σύστημα τους αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και ελπίζω να συνεχίσουν. Είμαι νέος στη δουλειά και χαίρομαι πολύ να βλέπω τέτοιες κινήσεις.

Τώρα για το άν θα έπρεπε να είναι δεδομένα είναι άλλο θέμα, που σίγουρα δεν ευθύνονται οι άνθρωποι εκεί στο gsis, αλλά κάποιοι πολιτικοί που ψηφίσατε εσείς που λέτε ότι θα έπρεπε να είναι δεδομένα και κάποιες λαμογιές που μπορούσαν να γίνουν επειδή δεν
image description spirosvii | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:38 π.μ. | Reply
δουλευε ηλεκτρονικά το συστημα.
image description billsio | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:21 π.μ. | Reply
telika kati allazei. euge!
image description CHANGE yourself | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:11 π.μ. | Reply
Ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Ας αλλάξουμε τους εαυτούς μας, ας αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε πρώτα ο καθένας ατομικά και μετά θα πάνε όλα καλύτερα. Ας αφήσουμε πίσω την μίζερη ψωροκώσταινα. Ας αφήσουμε το όνειρο του Prada και του Cayenne. Ας ξεχάσουμε τα αυθαίρετα. Aς αφήσουμε τις επιδοτήσεις και την φοροδιαφυγη. Οφείλουμε στους νέους να μην ζήσουν στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης (κάτω από την Κολομβία). RESET...και πάμε από την αρχή,
image description ΑΧΒΑΧ | Δεκεμβρίου 18, 2012 11:26 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΓΓΠΣ....ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ,ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΕΝΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
image description TasosX | Δεκεμβρίου 18, 2012 11:45 π.μ. | Reply
Εκτος απο ολα τα παραπανω ευγε , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να βοηθηθει η ΓΓΠΣ με τεχνικη βοηθεια ( νεους SERVER, κλπ) για να μπορεσει να αποδωσει τα μεγιστα.
Ας κοψουν λοιπον ενα κομματι απο αλλου , και ας κανουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σοβαρη ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ, για τη ΓΓΠΣ.
image description Auditor | Δεκεμβρίου 18, 2012 11:39 π.μ. | Reply
Η ΓΓΠΣ έχει βελτιωθεί αρκετά. Όμως, οι ανακοινώσεις για παρατάσεις όταν το σύστημα δε δουλεύει, είτε βγαίνουν τελευταία στιγμή, είτε δε βγαίνουν.
Ας συνεννοηθούν δηλαδή επιτέλους με τους υπεύθυνους.
image description Ntax | Δεκεμβρίου 18, 2012 11:01 π.μ. | Reply
Κάθε πρόοδος είναι καλή, ωστόσο σε καμία περίπτωση τα παράπανω δεν αποτελούν επίτευγμα εν έτει 2012. Ίσως για τους λογιστές/φοροτεχνικούς να αποτελούν βόηθημα, αλλά για τους επαγγελματίες της τεχνολογίας, είναι αστείο να μιλάμε για εύσημα, λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους που έχει η ΓΓΠΣ, τουλάχιστον σε σχέση με τον ιδιωτικό τόμεα, για να δημιουργεί τέτοιες εφαρμογές.
image description ΧΡΥΣΑ | Δεκεμβρίου 18, 2012 12:08 μ.μ. | Reply
τυχερος ο κ.Θεοχαρης και η ΓΓΠΣ και μεις μαζι ισως-το μελλον θα δειξει- γιατι αν δεν συνεπιπτε η διαλυση των ΔΟΥ και τα σχεδια για τις τραπεζες και τα ΕΛΤΑ σιγα μην βλεπαμε τετοιες αλλαγες...
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ | Δεκεμβρίου 18, 2012 12:54 μ.μ. | Reply
Χαρείτε τώρα γιατί σε κάνα δίμηνο τρίμηνο θα πάει το μπινελίκι στη ΓΓΠΣ σύννεφο. Τι να κάνουμε συνάδελφοι μας κατάντησαν "να κουνάμε την ουρά μας" ακόμα και όταν μας ρίχνουν ξεροκόμματα. Πάντως για τώρα κάλη δουλειά έγινε
image description Geo | Δεκεμβρίου 18, 2012 1:46 μ.μ. | Reply
Πολυ καλη η εμφανιση αλλα και δυνατοτητα πληρωμης με ταυτοτητα πληρωμης των βεβαιωμενων οφειλων προς το υπουργειο οικονομικων αλλα απορω γιατι μεσα σε ολα αυτα δεν εβαλαν και οσα εχουν ρυθμιστει απο το δικαστικο...
image description ΜΑΡΙΑ ΤΟΚ-ΤΟΚ | Δεκεμβρίου 18, 2012 4:33 μ.μ. | Reply
Καλή προσπάθεια φαίνεται, όμως για δείτε πρώτα πόσα χρήματα πάνε στην ΓΓΠΣ!!!! Με αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να κάνουν πολύ περισσότερα.

Επίσης προτείνω να βάλουν και εφαρμογή όπου θα μπορούμε να ρωτάμε και φορολογικά θέματα που μας μπερδεύουν όλους-όπως ο ΚΦΑΣ ή το πιστοποιητικό φορολογικης κοτοικίας για τους κατοίκους εξωτερικου κλπ...
να εχει ερωτοπαντησεις δηλαδη σε όλα τα θεματα και όχι μόνο για τις φορολογικές δηλώσεις.
image description manolis | Δεκεμβρίου 18, 2012 4:57 μ.μ. | Reply
ΚΑΛΑ....ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ! ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
image description nantia | Δεκεμβρίου 18, 2012 4:57 μ.μ. | Reply
Ετσι ακριβως! δεν θα τους πουμε και ευχαριστω για κατι που θα επρεπε να ειναι δεδομενο! Στο κατω κατω δεν το κανουν για να βοηθησουν εμας ,αλλα για να εισπραξουν οσο περισσοτερα μπορουν απο τους φορολογουμενους...
image description PantelisCh | Δεκεμβρίου 18, 2012 7:39 μ.μ. | Reply
Είμαστε απίστευτοι. Όταν κάτι γίνεται λάθος γκρινιάζουμε και σωστά. Όταν κάποιοι σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς ουσιαστική βοήθεια προσφέρουν κάτι σωστό και χρήσιμο πάλι γκρινιάζουμε.
image description Don't cry for me Argentina | Δεκεμβρίου 18, 2012 5:55 μ.μ. | Reply
Και η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι Ευρωπαϊκό κράτος (και όχι εξωχικό της Ανατολής) και λόγω της ηθικής και των Ελλήνων θα έπρεπε να είμασταν τελευταίοι στη φοροδιαφυγή (και όχι πρώτοι) αλλά ας μην το κανουμε θέμα. Κάλλιο αργά....ας υποδεχόμαστε θετικά τις σωστές αλλαγές και ας απαιτήσουμε ακόμα περισσότερες. Διαφορετικά??? Με τον Αλέξη tour στο Λάτιν Αμέρικα....
image description polycro | Δεκεμβρίου 18, 2012 7:23 μ.μ. | Reply
Ίσως για κάποιους εδώ μέσα θεωρείται αυτονόητο αυτό το βήμα μπροστά.Έχω χρόνια στο επάγγελμα και τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι δεδομένες,ειδικά όταν δεν έχει ασκηθεί πίεση από τον κλάδο μας για την υλοποίησή τους.Μπράβο στην ΓΓΠΣ..Σε άλλη χώρα θα περνούσε στα ψιλά,στην δική μας είναι είδηση ,δυστυχώς διότι όντως ήρθε αργά και ευτυχώς γιατί δείχνει ότι κάτι αλλάζει στην νοοτροπία του Υπουργείου(τουλάχιστον της ΓΓΠΣ).
image description seimenis | Δεκεμβρίου 19, 2012 5:14 μ.μ. | Reply
Ευτυχώς που υπάρχουν οι Κωστας Γραβιάς καί ο Κώστας Κουλογιάννης καί κινούν τά νήματα. Θά πρεπε να υπάρχει υποστήριξη από τό Οικονομικό Επιμελητήριο , πράγμα πού δε΄ν συμβαίν. Ευτυχώς που υπάρχει καί ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος μάς καταλαβαίνει καί βοηθάει.. Κάποια μέρα πρέπει να γράψομε ποιοί μπορούσαν καί δέν έκαναν τίποτε. Γιά να τους θυμώμαστε..... Αλλά καί για να τό βλέπουν οι μελλοντικοί καί να φοβούνται
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο