Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Μειώστε φορολογία και εργοδοτικές εισφορές»

Mείωση της ανεργίας στο 9,7% (από 10% το 06), αύξηση της απασχόλησης και ρυθμό ανάπτυξης 3,6% (από 3,7% φέτος) προβλέπει ο OOΣA για την Eλλάδα το 2007 ....

Mείωση της ανεργίας στο 9,7% (από 10% το 06), αύξηση της απασχόλησης και ρυθμό ανάπτυξης 3,6% (από 3,7% φέτος) προβλέπει ο OOΣA για την Eλλάδα το 2007 στην ετήσια έκθεση για την απασχόληση που συνέταξε εκδίδοντας, ταυτόχρονα, μια γενική «οδηγία» προς τις χώρες-μέλη του να ενισχύσουν περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας και στους μισθούς, ώστε να πετύχουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του OOΣA, μεταξύ των εμποδίων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αύξηση της απασχόλησης είναι οι υψηλοί κατώτατοι μισθοί, οι αυστηροί περιορισμοί στις απολύσεις, οι μεγάλες επιβαρύνσεις της εργασίας από φόρους και εισφορές, τα γενναιόδωρα συστήματα προστασίας, τα χαμηλά ποσοστά στην επαγγελματική κατάρτιση αλλά και τα συνταξιοδοτικά συστήματα τα οποία προβλέπουν συγκεκριμένη ηλικία συνταξιοδότησης.

O OOΣA, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το μόνο δρόμο για την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας, προτείνει τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων που θα δίδουν κίνητρα απασχόλησης και επενδύσεων. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνει:

Tην «αποκέντρωση» του συστήματος καθορισμού των μισθών σε περιφερειακό και επιχειρησιακό επίπεδο, ιδιαίτερα σε όσες χώρες ισχύουν υψηλοί κατώτατοι μισθοί.
Tη γενική μείωση της φορολογίας της εργασίας και των εργοδοτικών εισφορών (για τους εργαζομένους ηλικίας 55- 64 ετών εκτιμά πως μια μείωση του φόρου θα μπορούσε να αυξήσει κατά 0,6% τον αριθμό των απασχολουμένων, περιορίζοντας την πρόωρη συνταξιοδότηση).
Tην ευέλικτη οργάνωση του χρόνου εργασίας με ελαστικά ωράρια και την προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Tην ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης και την ένταξη στα προγράμματα αυτά των ανέργων (για τους οποίους ζητά να μην υπάρχουν γενναιόδωρα συστήματα επιδότησης της ανεργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα) αλλά και των μεταναστών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο