Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εγκαταλείψτε τους πειραματισμούς στη φορολογία

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εφοριακοί
Στις επιβαρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αναφέρθηκε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό τα φορολογικά προβλήματα, εγκαταλείποντας τους πειραματισμούς.

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Ομοσπονδία των εφοριακών επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως μεγάλα τμήματα του πληθυσμού (χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, με διάφορα τεχνάσματα, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις. Μάλιστα, η ΠΟΕ - ΔΟΥ υπογραμμίζει πως αναγκαίες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις δαπανών (υγείας, ενοικίων, τόκων στεγαστικών κ.λπ.) θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, την ίδια στιγμή που παραμένουν φοροαπαλλαγές που προκαλούν.

Ομοίως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αναφέρεται και με παραδείγματα σε κατηγορίες μεγάλων εισοδημάτων που θα ελαφρυνθούν. Έτσι, όπως σημειώνει εισοδηματίας που έχει έσοδα από ενοίκια 200.000 το χρόνο, πριν πλήρωνε 77.420 φόρο, τώρα θα πληρώσει 63.240, δηλαδή 14.180 λιγότερα. Επίσης, μερισματούχος Α.Ε., η οποία διανέμει μέρισμα 100.000, πριν πλήρωνε φόρο 25.000 (25% συντελεστής) τώρα 10.000 (10% συντελεστής).

Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΔΟΥ το πέμπτο φορολογικό νομοσχέδιο αυτής της κυβέρνησης (όπως και τα 20 προηγούμενα της περιόδου της Βουλής) έγιναν χωρίς διάλογο.

«Η περίφημη απλοποίηση του φορολογικού συστήματος έγινε ανέκδοτο, όταν πλέον θα ισχύσει άλλη κλίμακα για μισθούς - συντάξεις, άλλη για ενοίκια, άλλη για ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση «επιτέλους, να αντιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό, με διάλογο και κυρίως με δικαιοσύνη τα φορολογικά προβλήματα, να αφήσει τους πειραματισμούς και να επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, που δεν εμφανίστηκε ακόμη».

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Sakrets | Δεκεμβρίου 18, 2012 9:15 π.μ. | Reply
Μπράβο τους επιτέλους συμμετέχουν.
image description gkazan | Δεκεμβρίου 18, 2012 10:39 π.μ. | Reply
Too little, too late... Εκτός και αν το κάνουν, για ξεκάρφωμα, μην τους πάρει η μπάλα και μπούν οι "τρελοί" με τις καραμπίνες στις ΔΟΥ και αρχίσουν το ξεκαθάρισμα... Και οι εφοριακοί και οι τραπεζικοί υπάλληλοι αλλά και γενικότερα όσοι βρίσκονται σε "εισπρακτικές" θέσεις, έχουν ανέκαθεν ύφος και περιφρόνηση για όποιον είναι από την άλλη πλευρά του γκισέ... Δεν καταλαβαίνουν οτι με τέτοια συμπεριφορά, θα την "πληρώσουν" για τους προϊσταμένους τους και οτι το τζαμάκι που μας χωρίζει δεν είναι τείχος ή αλεξίσφαιρο. Φυσικά δεν περιμένει κανείς από αυτούς να κατέβουν και να συμπαρασταθούν στους "οφειλέτες", τουλάχιστον να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους "Κοίτα με ένα σκουπίδι που πρέπει να ασχοληθώ τώρα, εγώ που δεν με κουνά κανένας"... Τροφή για σκέψη.
image description ΗΛΘΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ | Δεκεμβρίου 18, 2012 11:11 π.μ. | Reply
ΤΩΡΑ????ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ?????????
ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΜΩΣ.....ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ????ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ,ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ....ΑΥΤΟΙ,ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ???????ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ???
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο