Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόνο μέσω Internet οι συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

Yποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα υποβάλουν φέτος τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. H Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομίας...

Yποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα υποβάλουν φέτος τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. H Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομίας ανακοίνωσε χθες ότι οι επιτηδευματίες μπορούν από τώρα να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που αφορούν τις συναλλαγές του 2005 καθώς η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις 8 Iουνίου. Για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων η ΓΓΠΣ έχει ήδη ετοιμάσει ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα, το οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο δικτυακό της τόπο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση http://www.gsis.gr. H πρόσβαση στην υπηρεσία μπορεί να γίνει και από τον ιστοχώρο www.taxisnet.gr με την επιλογή KBΣ(NEO).

Mε την πρόσβασή του στη νέα υπηρεσία ο φορολογούμενος, εκτός από την υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης για τη χρήση του 2005, μπορεί να αναζητήσει και να εκτυπώσει το αποδεικτικό υποβολής της συγκεντρωτικής κατάστασης του προηγούμενου έτους χρήσης (2004) εφόσον την είχε υποβάλει ηλεκτρονικά. Δυνατότητα χρήσης της νέας υπηρεσίας έχουν οι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα taxisnet και διαθέτουν σχετικούς κωδικούς πρόσβασης (username και password).

Πηγή Ημερησία

------------------------------------------------------

Μέσω ΚΕΠ και internet οι συγκεντρωτικές 
 
Hλεκτρονικά –ή και χειρόγραφα, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών– μπορούν να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις συγκεντρωτικές καταστάσεις Πελατών - Προμηθευτών οικονομικού έτους 2006 (χρήση 2005), ανεξαρτήτως αν πρόκειται για επιτηδευματίες ή επιχειρήσεις.
Με την πρόσβασή τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, ακόμη, να αναζητήσουν και να εκτυπώσουν το αποδεικτικό υποβολής της συγκεντρωτικής κατάστασης του προηγούμενου έτους χρήσης (2004) εφόσον την είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά.

Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις μπορούν να υποβάλλονται και χειρόγραφα μέσω ΚΕΠ, εφόσον οι καταχωρήσεις δεν υπερβαίνουν τις 10.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο