Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συγκροτείται «Επιτροπή Σοφών» κατά της φοροδιαφυγής

Στη συγκρότηση «επιτροπής σοφών», η οποία θα εισηγηθεί την αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για να αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής έχει γίνει στον πρώην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητή Βασίλη Ράπανο. Η κυβέρνηση και οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για νέες περικοπές δαπανών. Ταυτόχρονα, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός παραμένει αναποτελεσματικός και αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία κινδύνου για πιθανές δημοσιονομικές αστοχίες. Ετσι, μετά την έγκριση της δόσης, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πλέον το μεγαλύτερο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο, όπως τόνισαν στον κ. Στουρνάρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Eurogroup της Πέμπτης. Ο επίτροπος Φορολογίας της Ε.Ε., Αλγκίρντας Σεμέτα, σε συνέντευξή του στην «Κ», σημειώνει πως εάν η Ελλάδα περιόριζε τη φοροδιαφυγή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα αύξανε τα έσοδα κατά 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Sakrets | Δεκεμβρίου 17, 2012 9:27 π.μ. | Reply
Εάν δεν μειωθούν και αξιοποιούνται σωστά οι φόροι, τότε καμία άλλη μέθοδος δεν θα αγγίξει το πρόβλημα στην ρίζα του που είναι η φορολογική συνείδηση.
image description Thanos. | Δεκεμβρίου 17, 2012 1:55 μ.μ. | Reply
Πολύ ωραίο ακούγεται για να είναι αληθινό.
Αλά μ΄όλο τον σεβασμό μου στους <<σοφούς>> πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βγάλουν άκρη.Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε εμείς οι πολίτες ψυχολόγο για ψυχολογική υποστήριξη και οι κυβερνώντες ψυχίατρο και δρόμο για το Δαφνί.
Δηλαδή για να καταλάβω:Αν οι σοφοί πουνε στον κ.Στουρνάρα οτι πρέπει να
βρεθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν παρανόμως,έβγαλαν τα μαύρα χρήματα
στο εξωτερικό και στην Ελλάδα δεν πλήρωσαν μία τότε θα το κάνει;
Αν του πούνε να βρεί όλους τους κατόχους υπερπολιτελών σκαφών που το
παίζουν φτωχοί ψαράδες ,θα το κάνει;
Πρέπει να στο πεί κάποιος σοφός για να ασχοληθείς επιτέλους με τον ορυκτό μας πλούτο και όχι μόνο με τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους ;
Αντε και σου είπαν οτι η κατανομή φορολογικών βαρών είναι άνιση.Τι θα κάνεις.Θα την αλλάξεις και αν ναι περίμενες να στο πουν οι σοφοί για να κάνεις
το αυτονόητο; ΕΛΕΟΣ................................................................
image description ALEXIS | Δεκεμβρίου 17, 2012 2:13 μ.μ. | Reply
Οταν δεν θελεις να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ, κανεις επιτροπές....
image description Me | Δεκεμβρίου 17, 2012 4:04 μ.μ. | Reply
"... ο φοροελεγκτικός μηχανισμός παραμένει αναποτελεσματικός..." Η προπαγάνδα συνεχίζεται με έμμεσους και άμεσους τρόπους. Όταν όλα αυτά τα χρόνια οι επίορκοι εφοριακοί, μένουν ατιμώρητοι με αυτές τις απαράδεκτες ΕΔΕ που αυτο-αθωώνονται μεταξύ τους... Σήμερα πλέον δεν βγαίνουν για ελέγχους γιατί όχι μόνο "μπαχτσίσι" δεν θα πάρουν, αλλά θα φάνε και ξύλο από πάνω από αλλόφρονες επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Επιπλέον, με τα μέτρα που παίρνουν τα τρία τελευταία χρόνια και που αφορούν σε συντάξεις και μισθολόγια, έχουν αδειάσει οι εφορίες από προσωπικό και ελεγκτές φυσικά. Κατά τα άλλα, "... ο φοροελεγκτικός μηχανισμός παραμένει αναποτελεσματικός..." όταν ξέρουμε ότι με πολιτικές παρεμβάσεις "πνίγονται" λίστες του ΣΔΟΕ με μεγαλο-φοροφυγάδες και βουλευτές με ασυνήθιστο πλουτισμό, τα πόθεν έσχες των βουλευτών είναι απλή καταγραφή του "έσχες" και τσιμουδιά για το "πόθεν", "χάνεται" η λίστα Λαγκάρντ, διαλύονται τμήματα του ΣΔΟΕ που ελέγχουν πχ τα σκάφη και άλλα πολλά. Ε, πώς να το κάνουμε, θέλει νά' σαι σοφός για να σκεφτείς τον τρόπο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις από τους κοινούς εγκεφάλους των υπουργών οικονομικών και των αδρά αμοιβόμενων - κατά τα άλλα - συμβούλων τους. Αυτοί μόνο να μας σώζουν μπορούσαν σαράντα χρόνια τώρα. Και σε αυτό, τα κατάφεραν μια χαρά!
image description ΝΟ MONEY NO HONEY | Δεκεμβρίου 17, 2012 5:07 μ.μ. | Reply
Μην γκρινιάζεταιιιιι.....αν γίνεται κάτι καλό πρέπει να το στηρίζουμε ακόμα και αν το κάνουν άτομα τύπου του πρωθυπουργού-της-Παναγιάς- Αντώνη Σαμαρά. Ζουμε -επιτέλους- στην εποχή της απομυθοποίησης. Ας πετάξουμε από πάνω μας όλη την λαίλαπα του κομματισμου και αν απαιτήσουμε περισσότερα από τον -οποιοδηποτε- Κυβερνώντα, θα αναγκαστούν να κάνουν και περισσότερα. Το θέμα είναι τι ζητάμε εμείς από τους κυβερνώντες. Να επιστρέψουμε στην προ-τριετίας εποχή (στο χρόνια της μεγάλης αφασίας) ή να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ευρωπαικό κράτος? Ο Αλέξης πάντως διαβάζω ξεκίνησε περιοδια στην Λατινική Αμερική. Μπράβο, βλέπω έχει μεγάλο όραμα για την πατρίδα του....
image description sofia | Δεκεμβρίου 17, 2012 7:52 μ.μ. | Reply
οχι αλλο σοφια! δεν την μπορω την πολυ σοφια!!
image description ΣΟΦΟΣ. ΜΑΛΑ,,,,ΑΣ | Δεκεμβρίου 17, 2012 11:49 μ.μ. | Reply
Διάβασα σήμερα στην ιστοσελίδα της παπαγάλου ημερησίας ότι το υπουργείο προχωρεί την διαδικασία του διαγωνισμού για την on line σύνδεση των ΦΗΜ με το Υ.Ο. και την απόδοση του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο. Και οσονούπω θα βάλουν , GPS, ιντερνετ κάμερες για να εντοπίζουν οι ελεγκτές ποιοι καθυστερούν να κόβουν απόδειξη .Γουαου, σαν να βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παπαρια λαδοριγανη στο τέσσερα και κερασμένα από το κατάστημα , «κερασμένα και δεν έκοψες ριαλ ταιμ αυτοπαραδοσης στοιχείο Μήτσο μου, θα μας πιάσει το Μπιγκ μπραδερ του γκουγκλι και θα μας την κλείσουν την ταβέρνα, άχρηστε ε άχρηστε». Μετά ήρθε Ο ΕΦΕΤ να ελέγξει αν έχουν περάσει σεμινάρια ορθής πρακτικής χειρισμού τροφίμων, αν τηρούν τα αρχεία καθαρισμού, θερμοκρασιών των ψυγείων, απολύμανσης απεντόμωσης, καταλληλότητας του νερού η κυρία Μητσαινα με τον κυρ Μήτσο . Μετά ήρθε μεικτό ΣΕΠΕ ,ΙΚΑ και έλεγξαν αν ο αντικαταστάτης του Σερβιτόρου που έπαθε κόψιμο λίγο πριν πιάσει βάρδια και έρθει ο έλεγχος και που ήταν δηλωμένος Μπουφετζής , δηλώθηκε πριν την ανάληψη της εργασίας και ενώ το ταβερνάκι έσφυζε από κόσμο οι περισσότεροι από τους οποίους έφαγαν και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν το λογαριασμό θεωρώντας ότι το μαγαζί δεν ήθελε να κόψει απόδειξη .Η ταβερνιάρισσα όμως για να μην μπλέκει με την έκδοση Αλπ σε κάθε σερβίρισμα είχε δελτίο παραγγελίας και μέχρι να κάνει ταυτόχρονα 10 λογαριασμούς πέρασε η ώρα ,τους χτύπησε στην ταμιακή μηχανή , πάτησε μετρητά και όταν βγήκε έξω οι πελάτες είχαν αφήσει κάρτα με την απόφαση του υπουργού για δωρεάν γεύμα σε όσους δεν έλαβαν Αλπ. Πήγε πίσω συντετριμμένη και στις 12 την νύχτα ξύπνησε το λογιστή της τι να κάνει με τις αποδείξεις που έκοψε ον λαιν σύνδεση ; Και εκείνος είπε « Αμώ την τεχνολογία και τους ηλίθιους τεχνοκράτες … Ας το κυρά μητσαινα όταν ξημερώσει θα δω τι θα κανω…»Κατά τις 1 έσκασε μύτη και η αστυνομία να ελέγξει την άδεια μουσικών οργάνων γιατί δυο φιλαράκια αφού έφυγαν το ΣΕΠΕ , ΙΚΑ πάνω στο κέφι τους έπαιζαν παραδοσιακά όργανα και τραγουδούσαν και ενοχλήθηκαν οι κότες του γείτονα.
Ελλάδα της εξέλιξης και της Μοριακής (από το Μόριο, ντε) τεχνολογίας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο