Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μίχαλος: “Γονατογράφημα” η ρύθμιση για τα επιμελητήρια

Την έντονη διαφωνία του σχετικά με τη ρύθμιση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία ορίζει τη μη υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια από την 1η Ιανουαρίου του 2015, εξέφρασε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.
 
“Δυστυχώς κάποιοι προτρέχουν και ανακοινώνουν αποσπασματικά και απαίδευτα μέτρα που κάνουν άνω κάτω την αγορά χωρίς λόγο και αιτία”, σχολίασε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας: “Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει λόγο για “γονατογραφήματα”. Κάποιοι από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τις αιτιάσεις αυτές. Και αντί να ασχολούνται με τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την οικονομία και την αγορά, αναλώνονται με τα ήσσονα ή ακόμη χειρότερα με ζητήματα που ενδιαφέρουν ολίγους και ισχυρούς. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να επιδείξουν έργο. Η πραγματικότητα, όμως, δυστυχώς τους διαψεύδει και τους ξεγυμνώνει”.
 
Κατηγόρησε ακόμα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι τη στιγμή που η αγορά ταλανίζεται από την έλλειψη ρευστότητας, την αδυναμία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, το παραεμπόριο και τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών, ασχολείται με την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, σαν να είναι αυτό το μείζον πρόβλημα για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ενώ την επέκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και μελέτη για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.
 
“Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θέλει εσκεμμένα να αγνοεί ότι σήμερα τα Επιμελητήρια προσφέρουν σημαντικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στις επιχειρήσεις μέλη τους, με μια ετήσια συνδρομή που κυμαίνεται από 50 έως 420 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων”, παρατήρησε ο κ. Μίχαλος, και κλείνοντας έκανε λόγο για ολοκληρωμένη αντιπρόταση που θα κατατεθεί σε απάντηση της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
 
“Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε καμία περίπτωση δεν αρνείται ότι πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση της λειτουργιάς των Επιμελητήριων, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες προς τα μέλη τους υπηρεσίες. Γι αυτό και έχει ξεκινήσει την κατάρτιση ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης πρότασης, σε απάντηση του “γονατογραφήματος” του υπουργείου Ανάπτυξης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Νικος | Δεκεμβρίου 15, 2012 10:07 π.μ. | Reply
Ας μας ενημερώσει ο κ.Μίχαλος ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν τα επιμελητήρια στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων γιατί εγώ δεν ξέρω καμία.
image description Mk | Δεκεμβρίου 15, 2012 3:14 μ.μ. | Reply
Και γιατί κύριοι όταν άρχισαν να θίγονται τα συμφέροντα (οικονομικά κυρίως) των επιμελητηρίων, αρχίσατε και εσείς ταυτόχρονα να θεωρείτε ότι είναι αναγκαία η αναμόρφωση της λειτουργίας των, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες προς τα μέλη τους υπηρεσίες ; Τόσα χρόνια δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο;
Μήπως μέχρι τώρα, είχατε ξεχάσει τα μέλη σας (τα περισσότερα, γιατί για κάποιες ομάδες, φροντίζατε και θα τις φροντίζετε) γιατί η εισροή συνδρομών ήταν αδιάλειπτη ;
image description ΚΠ | Δεκεμβρίου 15, 2012 6:25 μ.μ. | Reply
Η σοβαρότερη ασχολία των Επιμελητηρίων είναι να μαζεύουν τις συνδρομές και να μας σκάνε για να μας δώσουν μια βεβαίωση για θεώρηση. Α, και να πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, που δε μας φταίνε σε κάτι, απλά βρέθηκαν από τη μέσα μεριά των γραφείων και προσπαθούν να διατηρήσουν και να διερύνουν τα κεκτημένα...
image description tep | Δεκεμβρίου 15, 2012 11:22 μ.μ. | Reply
Πρώτα ας εισηγηθούν την κατάργηση του μέτρου εις βάρος των μελών τους για μη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων, και μετά να κομπάζουν για το δίκαιο αγώνα τους. Και επειδή η μνήμη είναι κοντή... - "Βεβαίωση του οικείου επιμελητηρίου περί καταβολής ή διακανονισμού των εισφορών που οφείλονται σ΄ αυτό, όπου απαιτείται (άρθρο 4 παρ. 1 του ν.2081/1992 - ΦΕΚ 154 Α’)." - Μία από τις 4 αθροιστικά προϋποθέσεις για Κώλυμα Θεώρησης ΚΒΣ. Καληνύχτα κύριοι...
image description ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑ!! | Δεκεμβρίου 17, 2012 8:41 μ.μ. | Reply
Κάποτε είχα πάει στο επιμελητηριο της περιοχής μου ωστε να πάρω μία λίστα με επιχειρήσεις απο Κίνα με τις οποίες θα μπορούσα να συνεργαστώ(εξαγωγές).
Αφού τελικά σήκωσε το κεφάλι και με κοίταξε ο υπάλληλος μου απάντησε " ΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΔΩ ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ"...!
Αλλα τα μπιλιέτα καθε χρόνο μου τα στελναν κανονικα!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο