Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Τρόικα έχει δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της Ελλάδας

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description KATERINA S | Δεκεμβρίου 15, 2012 8:10 π.μ. | Reply
Καλά, ας έρθουν να κατασχέσουν εθνική περιουσία και θα πάθουν ότι έπαθαν και οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στην μάχη της Κρήτης.Οι υπογραφές αυτες δεν μετράνε ...Να κατασχέσουν την περιουσία των Σαμαράδων, των Παπανδρέων, των Βενιζέλων , κτλ,κτλ, κτλ βουλευτών...... οι οποίοι υπέγραψαν αυτές τις αηδίες... και από ότι είδαμε από την δημοσίευση του πόθεν έσχες τους στο site της βουλής των Ελλήνων είναι αμύθητης αξίας....!!!!!!Να τους πάρουν και τα σώβρακα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα...
image description k.t. | Δεκεμβρίου 15, 2012 1:07 μ.μ. | Reply
συμφωνω απολυτως. αλητεια, πληρης ντροπη και αναλγησια
image description Mk | Δεκεμβρίου 15, 2012 3:19 μ.μ. | Reply
Η επικύρωση της πλήρης ελευθερίας για γιουρούσι από την τρόικα εξωτερικού, τώρα και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό που ξέρουμε χρόνια τώρα, το κάνατε και νόμο του κρατους. Θα έρθει κάποτε -αργά ή γρήγορα- και η σειρά σας κύριοι, εσείς που ευθύνεστε πραγματικά για την κατάντια αυτή και όχι ο λαός που έχετε ήδη καταφέρει, με τα διάφορα ελεγχόμενα κέντρα εξουσίας σας, να πιστέψει ότι κι αυτός φταίει και ότι μαζί τα φάγατε. Μόνοι σας τα φάγατε, με τις "λάθος" πολιτικές και αποφάσεις και τώρα θέλετε και τα ψίχουλα που του έχουν περισσέψει. Η ιστορία θα σας γράψει με μαύρα, κατάμαυρα γράμματα, σαν η μεγαλύτερη συμμορία που οδήγησε στον πλήρη αφανισμό, αυτό το λαό. Αυτό τον λαό που από την εποχή που άρχισε να υπάρχει, δεν έχει περάσει κάτι πιο επώδυνο από αυτό που περνάει. Ουδέποτε δεν έπαθε τέτοιο πλήγμα, όσο αυτό που προξενήθηκε με τη δικιά σας συγκατάθεση και συνδρομή. Ούτε οι Τούρκοι, οι πόλεμοι, οι εμφύλιοι, οι χούντες δεν κατάφεραν τέτοιο πλήγμα. Χαρακτηριστικά που συνθέτουν εσχάτη προδοσία. Και αν ο λαός δεν πληρώσει, γιατί δεν θα του έχει απομείνει τίποτα, κι αρχίσει το γιουρούσι, θα ρίξετε πάλι το φταίξιμο πάνω του. Θα πείτε ότι εμείς προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, εσείς δεν πληρώσατε. Κάναμε όσα ήταν δυνατά. Όμως είστε αυτοί που ευθύνεστε αποκλειστικά και για την θέση αυτή. Είστε εσείς που βάλατε την υπογραφή σας. Είστε εσείς που είστε οι εχθροί μας.
Θα σας γράψει η ιστορία και εύχομαι ο λαός αυτός να υπάρχει, για να σας διαβάζει ...
image description afanistis | Δεκεμβρίου 15, 2012 6:15 μ.μ. | Reply
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΕΤΕ(Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ) ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ.....
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΟ ΑΘΑΝΑΤΕ!!!!!
image description gkazan | Δεκεμβρίου 15, 2012 6:45 μ.μ. | Reply
Τώρα ξυπνήσατε ΟΛΟΙ σας;;;;; Αυτά έχουν ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου 2011, στον νόμο που αφορά το ΤΑΙΠΕΔ Νόμος 3986/2011 άρθρο 2 παρ. 5 "....Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περι−έρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως." Σημειωτέον οτι ΟΛΑ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία & δικαιώματα ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ μελλοντικά, μεταβιβάστηκαν ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ... Αυτά είναι "δωράκι" Σοσιαληστικής κυβερνήσεως, τώρα δίνουμε και τον πωπό μας, δωράκι "Δεξιο-Σοσιαληστο-Αριστερο" εκτρώματος... Μάλλον είναι καλό ακόμα το ποστοστό της μίζας, τι δηλαδή; Τάνες στην Συγγρού (φυσική έδρα ΝΔ) θα βγούν και οι "υπόλοιπες";;
image description αγραμματος | Δεκεμβρίου 15, 2012 8:37 μ.μ. | Reply
εγω εχω ηδη καταληξει οτι το πιο προσφορο μεσο αντιστασης στην παρουσα φαση ειναι η γενικη πολιτικη απεργια, που προτεινει ο κ.Καζακης. οποιος δεν γνωριζει τι ειναι υπαρχουν εκτενεις αναφορες στο διαδικτυο.
image description ΧΡΗΣΤΟΣ | Δεκεμβρίου 17, 2012 9:03 π.μ. | Reply
ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.......ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο