Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίζεται σε λίγες ημέρες ο νόμος για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων - Ποιοι ωφελούνται


Αθ. Σκορδάς: "Έρχεται σχέδιο-ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά"


Την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένουν στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.=
 
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στη Βουλή εξήγησε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, έχει λάβει την έγκριση των ενώσεων καταναλωτών, της ένωσης τραπεζών και άλλων κοινωνικών εταίρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει πάρει το «πράσινο φως από ΤτΕ και ΕΚΤ για να έρθει στη Βουλή.
 
Ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε ότι στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται «κούρεμα» χρεών ή σεισάχθεια καθώς θα ανατρεπόταν το σχέδιο κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.
 
Τόνισε, όμως, ότι θα παρέχει «μια σημαντική ανάσα ανακούφισης σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη».
 
Στις ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας (δελτίο παροχής υπηρεσιών) και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%.
 
Επίσης θα υπάγονται οι άνεργοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για 4 χρόνια οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων ενώ η δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% των εισοδημάτων τους.
 
Ωστόσο εάν το ποσό της τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή θα περιορίζεται στο ύψος του 30%. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 51% των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100% που απαιτείτο μέχρι σήμερα).
 
Επίσης θα προβλέπεται ρύθμιση για καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.
 
Τέλος, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ρύθμιση που αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.
 
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description /// | December 15, 2012 10:11 AM | Reply
μια σημαντική ανάσα ανακούφισης σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη».

Στις ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας (δελτίο παροχής υπηρεσιών) και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%.
Η ΚΥΡΑ ΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ" ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΡΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.......ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΑ ΚΟΥΛΑ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΑ ???
image description TLS | December 15, 2012 7:21 PM | Reply
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ?? ΕΛΕΟΣ…………
image description καμμενος οχι ο πανος | December 16, 2012 5:38 PM | Reply
Διάφορα Δικηγορικά Γραφεία διατυμπανίζουν την καταχρηστικότητα των Γ.Ο.Σ. και εμμέσως προτρέπουν τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Ν.Κατσέλη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους κάνοντας αγωγές στις τράπεζες προσδοκώντας να πετύχουν καλλίτερους όρους διευκόλυνσης απο αυτούς που οι ίδιες οι Τράπεζες προτείνουν.
Επίσης διαδίδουν ευρέως την παράνομη χρέωση επιτοκίου απο τις Τράπεζες σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες υψηλότερου απο αυτό του δικαιοπρακτικού μεταξύ των ιδιωτών που σήμερα ειναι 6,5% + την εισφορά 0,6%.
Ακόμα επικαλούνται άρθρα του αστικού κώδικα περί απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών και κλπ ως μέσω ένδικης διεκδίκησης χαμηλότερου επιτοκίου γιά όσους δεν έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Ολες αυτές οι "άμυνες" αναρωτιέμαι αν αξίζουν τον κόπο για κάποιον που δεν εχει εμπράγματη περιουσία , δεν είναι μπαταχτσής , δεν εντάσσεται σε κανένα απο τα προιόντα που διαφημίζει ως ευνοικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση και δεν θέλει τα παιδιά του να κληρονομίσουν χρέη . Εσείς τι θα κάνατε;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο