Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Δεν θα εκπίπτει η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν.4093/2012 για τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Σύμφωνα με την παρ. 22 του άρθρου 1 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν. 4093/2012 για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, δεν αποτελεί εκπιπτόμενη δαπάνη.
Πιο συγκεκριμένα, με την παρ. 22 του ανωτέρω νομοσχεδίου ορίζονται τα εξής:

[22. Στην περίπτωση ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. προστίθενται περιπτώσεις ιι) και ιαια) ως εξής:
«ιι) η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν.4093/2012.
ιαια) ο φόρος του παρόντος.»]

Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αναφέρονται τα ακόλουθα για την ανωτέρω διάταξη:

«20. Με την παράγραφο 22 προστίθεται στην περίπτωση ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη και η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν.4093/2012 για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπως ισχύει και για άλλες περιπτώσεις έκτακτων ειδικών εισφορών. Επίσης, μεταφέρεται από το άρθρο 105 του ίδιου Κώδικα η διάταξη περί μη έκπτωσης του φόρου εισοδήματος από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description res | December 14, 2012 4:24 PM | Reply
Βλέπε όμως και την επόμενη παράγραφο:
23. Στο τέλος της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Στην περίπτωση που οι ανωτέρω φόροι επαναχρεώνονται στην αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση, εκπίπτουν ως δαπάνη της επιχείρησης που τους επαναχρεώνει εφόσον έχουν αποτελέσει έσοδο φορολογητέο για αυτήν.»
image description toni | December 14, 2012 11:16 PM | Reply
Εκπληκτικό????????????? Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να φορολογούνται επί των εσόδων και μόνο. Τι τα θέλουμε τα έξοδα?????? Τι λέτε ρε καραγκιόζηδες. Είσαστε αντισυνταγματικοί και επικίνδυνοι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο