Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από 1.1.2013 τα φυσικά πρόσωπα με εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, μετά το τέλος του τέταρτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 (Α’ 312), όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.»

Συνεπώς, από 1.1.2013 όσα φυσικά πρόσωπα  έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται, μέσω της εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description georkar | December 14, 2012 2:31 PM | Reply
ΟΥΡΙΣΤΕ?
image description Game over...... | December 14, 2012 3:32 PM | Reply
Πάλι λεφτά θα μαζέψουμε!!!!! Στη δειρά σας κύριε, ένας ενας !!!!!
image description ΒΙΛΛ | December 14, 2012 5:28 PM | Reply
ΜΑ...... ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!
image description XRISA R | December 14, 2012 3:07 PM | Reply
Ας ανασκομπουθούμε να διορθώνουμε τα Ε9! Και οι συμπολίτες μας να ετοιμάζονται να πληρώσουν.Οχι εμάς βεβαίως.Να ετοιμάζονται να πληρώσουν τον καινούργιο φόρο που τους ετοιμάζει η κυβάρνηση!
Ας πρόσεχαν όταν ψήφιζαν! Θεωρώ ότι την επόμενη φορά μετά από τόσα χαστούκια,θα είναι πιό προσεκτικοί!
image description CMIK1976 | December 14, 2012 4:24 PM | Reply
το πότε θα την ανοίξουν την εφαρμογή για το 2013 δεν το λένε..?
λες και έχουν τελιωσει με τα προηγούμενα.....

τι ολοκληρωμένες δουλειές...?
image description Stav | December 14, 2012 5:04 PM | Reply
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως δίνει περιθώριο στη δήλωση του 2013 να προστεθούν ή διορθωθούν ιδιοκτησίες χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε εκπρόθεσμες δηλώσεις περασμένων ετών, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν ΦΑΠ και στα αγροτεμάχια από το '13.
image description ΘΕΟΦΙΛΟΣ | December 14, 2012 6:38 PM | Reply
Προφανώς η εφαρμογή θα είναι ανοιχτη , αλλά καλούμαστε άμεσα να οριστικοποιήσουμε την περιουσιακή κατάσταση 1/1/2013.
image description Giorgos | December 14, 2012 11:16 PM | Reply
Τι γηπεδα ρε παιδια; Ποιοι εχουν γηπεδα;; Γιατι δεν καταλαβαινω;
image description tONI | December 15, 2012 12:48 PM | Reply
Γήπεδα είναι οι εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Οικόπεδα είναι οι εντός σχεδίου εκτάσεις γης.
image description tONI | December 15, 2012 1:44 PM | Reply
Παίδες δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε πάλι; Είναι δίκαιο δηλαδή ένας που έχει ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη να πληρώνει κάποιο φόρο, ενώ ένας άλλο ο οποίος έχει παραθαλάσσια εκτός σχεδίου ακίνητα στην Ελούντα να μην πληρώνει μία. Ε; Ελληνάρες μου?! Η να σας πω για ακίνητα πάνω σε εθνικές οδούς με αξία προ κρίσης 200.000 €/στρέμμα. Να μην πληρώσουν αυτοί φόρο ε; Επειδή εσείς έχετε στρεβλώσεις στον εγκέφαλό σας και παρωπίδες.. Η υπέρμετρη και χαζή κριτική καταπνίγει τη στοχευμένη και επιτυχημένη κριτική.
image description k.t. | December 15, 2012 2:08 PM | Reply
και βλεπεις δικαιο δηλαδη ενα που εχει περιουσια πχ 200.000 σε ακινητο να πληρωνει φορους σε εισοδημα και κεφαλαιο ενω ενας που αυτα τα 200.000 τα χει στην τραπεζα να πληρωνει μονο επι των τοκων????? Θεωρεις οτι θα πρεπει να πληρωνουμε και επι του κεφαλαιου κιοχι μονο επι του εισοδηματος που αποφερει αυτο το κεφαλαιο????? Αν τα κεφαλαια προερχονται απο παρανομες πηγες ας τα πιανουν επι τοπου. Τις πληροφοριες τις εχουν ολες. Απλα δεν συμφερει να τις ενεργοποιησουν γιατι πρωτα τους εαυτους τους θαπρεπε να βαλουν φυλακη
image description tONI | December 15, 2012 3:36 PM | Reply
Προφανώς πρέπει να ληφθούν όλα υπόψη ώστε να γίνει το φορολογικό σύστημα όσο είναι δυνατό πιο δίκαιο και να μην υπάρχουν αδικίες συγκρίνοντας την μία περίπτωση με την άλλη. Εδώ μέσα όμως δε βλέπω να γίνεται κριτική στους συντελεστές και στα αφορολόγητα όρια. Ούτε κριτική με σκοπό την ισότητα όλων απέναντι στην εφορία. Εδώ μέσα γίνεται κριτική για την κριτική και για την τσέπη μας. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να φορολογείται η εντός σχεδίου ακίνητη περιουσία και όχι η εκτός σχεδίου ακίνητη περιουσία. Από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά εκτός σχεδίου ακίνητα που αξίζουν εκατομμύρια ευρώ και πολλά περισσότερα από κάποια που είναι εντός σχεδίου.
image description tONI | December 15, 2012 3:41 PM | Reply
Επίσης ναι θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει και φόρος επί του κεφαλαίου. Σε λογικά επίπεδα βέβαια πάντα. Τα οποία δεν είμαι αρμόδιος να τα προσδιορίσω. Κ δεν είναι το θέμα μας τι θεωρώ εγώ ή εσύ ή ο παρά δίπλα σωστό. Το θέμα είναι διεθνώς και επιστημονικά τη θεωρείται σωστό. Έχω ξαναδηλώσει ότι είμαι μηχανικός με περιορισμένες οικονομικές γνώσεις και έχω διαβάσει ότι η φορολόγηση για να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη επιβάλλεται σε 3 διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να προσεγγιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο πλούτος του υποκείμενου στο φόρο. Φόρος σε εισόδημα, σε κατανάλωση και σε περιουσία. Εάν κάποιοι εδώ μέσα αμφισβητείτε το 1 από τα 3 τότε ή κάτι χάνω εγώ κ έχω ελλειπή μάθηση, ή κάτι χάνετε εσείς..
image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | December 16, 2012 11:34 AM | Reply
Ο φόρος στο εισόδημα είναι ο μόνος θεμιτός φόρος! Εάν συλλάμβάνεται καταλογίζεται και εισπράττεται ο φόρος επί του πραγματικού εισοδήματος, κανένας άλλος φόρος δεν είναι απαραίτητος! Ο φόρος στην κατανάλωση είναι άδικος για δύο λόγους:
Πρώτον είναι επίπεδος, δηλαδή είναι της ίδιας τάξης μεγέθους και για τα υψηλά και για τα χαμηλά εισοδήματα, πλήττοντας κυρίως τα χαμηλά και
δεύτερον σκοτώνει την κατανάλωση και ουσιαστικά αφαιρεί χρήμα από την αγορά, μεταφέροντας την ρευστότητα στο κράτος και αποστερώντας την από την κατανάλωση η οποία οδηγεί στην θέρμανση της οικονομίας!
Σκεφθείτε: Με τον ΦΠΑ στο 23%, για κάθε 1000 ευρώ που πέφτουν στην αγορά, μετά από τέσσερις συναλλαγές το κράτος έχει αφαιρέσει από την κατανάλωση τα 960!!!!!!
Εάν το κράτος είναι σαν το Ελληνικό που όλα πέφτουν στον Πίθο των Δαναΐδων και δεν επιστρέφεται στην αγορά ουδεμία προστιθέμενη αξία, η αντικατάσταση των 960 «χαμένων» ευρώ μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με δανεισμό!
Όσο για τον φόρο κεφαλαίου, αυτός εισπράττεται με την απόκτηση του κεφαλαίου και εάν το κεφάλαιο αυτό παράγει εισόδημα φορολογητέο, το αφήνεις αλώβητο για να εξακολουθήσει να σου παράγει, αν δε είναι σχολάζον και δεν παράγει εισοδήματα το φορολογείς όταν υλοποιήσει υπεραξία, δηλαδή όταν πουληθεί ή μεταβιβασθεί, αλλιώς η φορολόγησή του ισοδυναμεί με σταδιακή δήμευση, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στο Ελληνικό Σύνταγμα αλλα και δεν είναι ηθικό σε κεφαλιοκρατικά συστήματα αγοράς και εφαρμόζεται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα!
image description tzanidantreas | December 17, 2012 5:06 PM | Reply
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ?????
ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΩΝ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ?????????????????????
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
Κ Α Λ Ε Σ Γ Ι Ο Ρ Τ Ε Σ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο