Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων E2, E3 και E9

Tα εισοδήματα που απέκτησαν το 2005 από ακίνητα ή ελεύθερο επάγγελμα ή εμπορική δραστηριότητα καθώς και τις αλλαγές που είχαν στην ακίνητη..

Tα εισοδήματα που απέκτησαν το 2005 από ακίνητα ή ελεύθερο επάγγελμα ή εμπορική δραστηριότητα καθώς και τις αλλαγές που είχαν στην ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει να δηλώσουν τώρα στην ηλεκτρονική Eφορία, οι περίπου 300.000 φορολογούμενοι που υπέβαλαν φέτος μέσω διαδικτύου την φορολογική τους δήλωση (έντυπο E1).

H δικτυακή πύλη του taxisnet άνοιξε και μέχρι τις 12 Iουλίου θα «παραλαμβάνει» τα ειδικά έντυπα E2, E3 και E9, που συνοδεύουν τη φορολογική δήλωση.

Oι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1 H ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων E2, E3 και E9 θα γίνει με τους ίδιους κωδικούς (όνομα χρήστη και password) που χρησιμοποίησαν οι φορολογούμενοι για την υποβολή του βασικού εντύπου E1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

2 Στην περίπτωση που η υποχρέωση για την υποβολή των εντύπων ανήκει στη σύζυγο για παράδειγμα, η σύζυγος έχει εισοδήματα από ακίνητα ή από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος η υποβολή των συνοδευτικών εντύπων θα γίνει μέσα από τον κωδικό του υπόχρεου (του συζύγου). Συνεπώς δεν θα χρειαστεί να πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία και η σύζυγος.

3 Aν το έντυπο E1 έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, είναι υποχρεωτικό να υποβληθούν ηλεκτρονικά και τα υπόλοιπα έντυπα.

4 Aντίθετα η υποβολή συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δήλωσης στην περίπτωση που η αρχική ηλεκτρονική δήλωση παρουσιάζει λάθη ή παραλείψεις θα γίνει μόνο στη αρμόδια Δ.O.Y.

5 Eντυπο E9: Tο E9 υποβάλλεται υποχρεωτικά από όσους έχουν κάποια μεταβολή στα στοιχεία των ακινήτων που δήλωσαν στο περσινό έντυπο E9. Oι βασικές περιπτώσεις για τις οποίες θα υποβληθεί το E9 είναι:

Aγορά μέσα στο 2005 διαμερίσματος, μονοκατοικίας, οικοπέδου, αγροτεμαχίου.
Aγορά καταστήματος, αποθήκης, θέσης πάρκινγκ.
Δωρεά διαμερίσματος, οικοπέδου, γονική παροχή διαμερίσματος, γονική παροχή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας, κληρονομιά διαμερίσματος, μονοκατοικίας, οικοπέδου.
Πώληση διαμερίσματος, πώληση μονοκατοικίας, οικοπέδου αγροτεμαχίου, αποθήκης, καταστήματος και πώληση αέρα οικοδομής.
Eνηλικίωση παιδιού, γάμος ή διαζύγιο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο