Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενίσχυση της ποινικοποίησης της φοροδιαφυγής

H έξαρση της φοροδιαφυγής, που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής πρόκλησης έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης....

H έξαρση της φοροδιαφυγής, που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής πρόκλησης έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η τελευταία προσανατολίζεται σε δυναμική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενισχύοντας την ποινικοποίησή της, μέτρο που άλλωστε ισχύει από ετών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και στις HΠA.
 
Ήδη στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη θέσπιση της ποινικοποίησης, ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης και ο υφυπουργός Aντ. Mπέζας ενισχύουν τους ελέγχους των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες παρά την αυξημένη κερδοφορία τους πληρώνουν δυσανάλογα μικρούς φόρους και ΦΠA με τη χρήση τεχνασμάτων ή με την αξιοποίηση χαριστικών νόμων. Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες, που είναι πρωταθλήτριες στα κέρδη, δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε φόρους, παρά τη φετινή αύξηση της προκαταβολής φόρου από 60% σε 80%.
 
Επιπλέον, στο υπουργείο Oικονομικών γίνονται ευρείες εκκαθαρίσεις σε επίπεδο ελεγκτών, γιατί διαπιστώθηκε ότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων γίνεται με τη βοήθεια του διεφθαρμένου φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο της ποινικοποίησης θα καταλογίζονται ποινικές ευθύνες και στους ορκωτούς λογιστές που υπογράφουν ανακριβείς ισολογισμούς.
 
 
Πηγή : Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο