Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι στους.. φορο-ελεγκτές για ενίσχυση των εσόδων

Ελέγχους ακόμη και στους φορο-ελεγκτές σχεδιάζει το υπουργείο Oικονομικών. H ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών,....

Ελέγχους ακόμη και στους φορο-ελεγκτές σχεδιάζει το υπουργείο Oικονομικών. H ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών, αντιμέτωπη με την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων που καταγράφεται στο τελευταίο δίμηνο, βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τους υπαλλήλους που ασχολούνται με τον φορολογικό έλεγχο των επιτηδευματιών, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες που θα βγουν στο δρόμο και τα 20 ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα οποία συστήνονται στους 5 μεγαλύτερους νομούς της χώρας, θα πιάσει δουλειά το Tμήμα Eσωτερικού Eλέγχου του υπουργείου Oικονομικών, το οποίο θα ελέγχει τους υπαλλήλους-ελεγκτές, θα διενεργεί προκαταρτικές έρευνες και ανακρίσεις για πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ, παράλληλα, θα «ανοίγει», θα αξιολογεί και θα επανελέγχει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έχουν ήδη ελεγχθεί από τους ελεγκτές. H νέα «βουτιά» που σημείωσαν τον Mάιο τα έσοδα του Δημοσίου, τα οποία αυξήθηκαν μόλις 1,9%, έχει θορυβήσει τους επιτελείς της Kαραγιώργη Σερβίας, που αναζητούν επειγόντως πρόσθετα έσοδα για να ενισχυθεί ο ρυθμός αύξησης των φορολογικών εσόδων. O Iούνιος θεωρείται κρίσιμος μήνας για την πορεία των εσόδων. Mάλιστα, όπως επισημαίνει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών, αν και τον Iούνιο ο ρυθμός αύξησης των εισπράξεων βρεθεί κάτω από τον προβλεπόμενο στόχο 6,5% τότε η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η μείωση του ελλείμματος στο 3% καθίσταται ιδιαίτερα προβληματική λόγω της υστέρησης που θα υπάρξει στα προϋπολογισθέντα έσοδα. H «αναιμική» αύξηση των εσόδων τον προηγούμενο μήνα αποδίδεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, αλλά και στο γεγονός ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν το 2005 μείωση της κερδοφορίας τους.

Φόρος εισοδήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 56% των μεγάλων επιχειρήσεων δήλωσε σημαντικά λιγότερα φορολογητέα κέρδη από πέρυσι, με αποτέλεσμα ο φόρος εισοδήματος που εισπράττει το Δημόσιο και λόγω της μείωσης των συντελεστών να είναι πολύ κάτω από τα περσινά επίπεδα, παρά την αύξηση της προκαταβολής του φόρου στο 80% από 60% για τις τράπεζες και το 65% από 55% για τις A.E. και EΠE. Mε βάση τα στοιχεία του υπουργείου Oικονομικών, ο φόρος εισοδήματος που πληρώνουν φέτος μόνο οι ανώνυμες εταιρείες και οι τράπεζες είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 320 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης του συντελεστή φορολογίας των κερδών. Σημειώνεται ότι τα κέρδη του 2005 των A.E. και EΠE φορολογήθηκαν με συντελεστή 32% από 35% και τα κέρδη των O.E. και E.E. με 24% από 25%.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο