Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Ελλήνων Φορολογούμενων - Μηνυτήρια αναφορά για την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης από το ΣτΕ, για το τέλος επιτηδεύματος

Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά για την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης από το ΣτΕ, για το τέλος επιτηδεύματος

Με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, αποφάσισε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αίτηση ακύρωσης του τέλους επιτηδεύματος, που ο Σύλλογος και μέλη του είχαν υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 29 Αυγούστου 2011. 

Στην αίτησή του, ο Σύλλογος ανέλυε τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο “τέλος” είναι στην ουσία φόρος, καθώς και τα επιχειρήματα για την αντισυνταγματικότητά του.

Η αίτηση είχε εισαχθεί κατεπειγόντως για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με βάση το νόμο 3900 περί πρότυπης δίκης, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού πολιτών στους οποίους αφορούσε. Συζητήθηκε, μαζί με αιτήσεις άλλων πολιτών και φορέων που κατατέθηκαν κατά τις επόμενες μέρες, την 1η Νοεμβρίου 2011.

Παρά τη σπουδαιότητα της υπόθεσης και τη μεγάλη της σημασία για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι η απόφαση συναρτάται άμεσα με τα έσοδα του Προϋπολογισμού του Κράτους, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί τόσο προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ, όσο και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την παρατηρούμενη καθυστέρηση και τέλος, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει υπέρβαση του διαστήματος των οκτώ μηνών που ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων ορίζει ως ανώτατο για την έκδοση μίας δικαστικής απόφασης, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξακολουθεί να καθυστερεί στην έκδοση της ετυμηγορίας του.

Η καθυστέρηση στην κρίση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του εάν η επιβολή του “τέλους” επιτηδεύματος είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας μας, επέτρεψε στην Κυβέρνηση να εισπράξει -ενδεχόμενα και παρανόμως- το συγκεκριμένο “τέλος”, για δύο συνεχή χρόνια. Τη συνέχιση της καθυστέρησης, εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται η Κυβέρνηση ακόμη και σήμερα, αφού -σύμφωνα με “διαρροές” από το Υπουργείο Οικονομικών- σχεδιάζεται μία περαιτέρω αύξηση του ποσού του “τέλους” (σε € 650 για τους ιδιώτες και σε € 1.000 για τις εταιρίες, από € 500 ετησίως), κάνοντας ακόμη πιο δυσχερή τη θέση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, φοβούμενο και υποπτευόμενο την ύπαρξη δόλου στην καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από μεγάλο προβληματισμό, αποφάσισε να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τα αίτια της αδικαιολόγητης καθυστέρησης και την ύπαρξη ή όχι, δόλου.

Με την ενέργειά του αυτή, ο Σύλλογος θέλει κυρίως να ευαισθητοποιήσει την Κυβέρνηση, τις δικαστικές αρχές και βεβαίως την κοινωνία για μία σειρά ζητημάτων:

Για το ζήτημα της υπερβολικής φορολόγησης των πολιτών και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία τα εισοδήματα είτε έχουν περιορισθεί, είτε έχουν απολεσθεί.
Για την ανάγκη συσπείρωσης και κοινής δράσης των πολιτών, ενάντια στις άδικες πρακτικές του Κράτους.
Για την ανάγκη της περισσότερο ορθολογικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Κράτους. 
Για το ρόλο της Δικαιοσύνης ως πυλώνα προστασίας των Δημοκρατικών Θεσμών και του Πολίτη.
Για τις ανεπάρκειες στην απόδοση της Δικαιοσύνης, αλλά και τις δυσμενείς συνθήκες που παρατηρούνται σήμερα στη λειτουργία της.

Ο Σύλλογος θα καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών εντός των προσεχών ημερών.

Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.

Έλληνες Φορολογούμενοι
Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43
10556 Αθήνα
τηλ: 210 3242032, fax: 210 3242802
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ | Δεκεμβρίου 7, 2012 7:28 μ.μ. | Reply
Αν δεν γίνει καταγγελία στα ευρωπαικά δικαστήρια απόφαση δε βγαίνει αφού όλα πουλημένα είναι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο