Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το 2007 οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια

Εισηγήσεις προκειμένου να μην εφαρμοσθούν εντός του τρέχοντος έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια αλλά από την 1-1-2007 δέχεται ο υφυπουργός οικονομικών Αν. Μπέζας. ../.

Εισηγήσεις προκειμένου να μην εφαρμοσθούν εντός του τρέχοντος έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια αλλά από την 1-1-2007 δέχεται ο υφυπουργός οικονομικών Αν. Μπέζας.

Αν και οι αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια έχουν παραδοθεί ήδη στον υφυπουργό, ωστόσο δεν έχει αποφασισθεί ακόμα ο χρόνος που θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές εξαιτίας των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Παράγοντες του υπουργείου υποστηρίζουν ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος του 2006 και θα ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου μαζί με τις νέες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών όλης της χώρας.

Το σίγουρο είναι ότι στο διάστημα αυτό της αναμονής διενεργούνται εκατοντάδες πράξεις με αποτέλεσμα τα έσοδα του Δημοσίου από τις μεταβιβάσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένα, γεγονός που χαροποιεί την ηγεσία του υπουργείου. Oι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών για τα εκτός σχεδίου πόλεως κατά 30% μεσοσταθμικά και στις περιοχές που έχουν συντελεσθεί έργα υποδομής μεσοσταθμική αύξηση 50%.

Για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων και των λοιπών εκτάσεων γης εκτός σχεδίου λαμβάνεται υπόψη η αρχική Bασική αξία γης η Eιδική Bασική Aξία και η Aρχική οικοπεδική Aξία. H ABA είναι η ανά τετραγωνικό μέτρο αξία αγροτικής γης ημιορεινής μη αρδευόμενης, με μονοετή καλλιέργεια, που δεν έχει πρόσωπο σε Eθνικό, Eπαρχιακό, Δημοτικό ή Kοινοτικό δρόμο και απέχει από τη θάλασσα απόσταση μεγαλύτερη από 800 μέτρα.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο