Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιβάρυνση 175 εκατ. ευρώ από την αύξηση επιτοκίων

9 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πρόσθετο βάρος ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου συνεπάγεται για τα ελληνικά νοικοκυριά η σημερινή, εκτός απροόπτου, απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής

Πρόσθετο βάρος ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου συνεπάγεται για τα ελληνικά νοικοκυριά η σημερινή, εκτός απροόπτου, απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 0,25%.
Η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων προκαλεί την ανησυχία της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένης της αυξανόμενης δανειακής επιβάρυνσης που εμφανίζουν τους τελευταίους μήνες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τα υπόλοιπα των οποίων κινούνται περίπου στο ίδιο ύψος.

Ο συνολικός δανεισμός ανήλθε στο πρώτο τετράμηνο εφέτος σε 144,593 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005, ποσό που αντιστοιχεί στο 75% του ΑΕΠ. Παρά την επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, ο ρυθμός αύξησης για τα νοικοκυριά είναι τριπλάσιος του ρυθμού των επιχειρήσεων.

Στο δημοσιονομικό επίπεδο η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει επιβάρυνση του χρέους με 70 εκ. ευρώ, όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π.

Πηγή Express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης