Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιβάρυνση 175 εκατ. ευρώ από την αύξηση επιτοκίων

Πρόσθετο βάρος ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου συνεπάγεται για τα ελληνικά νοικοκυριά η σημερινή, εκτός απροόπτου, απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής

Πρόσθετο βάρος ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου συνεπάγεται για τα ελληνικά νοικοκυριά η σημερινή, εκτός απροόπτου, απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 0,25%.
Η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων προκαλεί την ανησυχία της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένης της αυξανόμενης δανειακής επιβάρυνσης που εμφανίζουν τους τελευταίους μήνες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τα υπόλοιπα των οποίων κινούνται περίπου στο ίδιο ύψος.

Ο συνολικός δανεισμός ανήλθε στο πρώτο τετράμηνο εφέτος σε 144,593 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005, ποσό που αντιστοιχεί στο 75% του ΑΕΠ. Παρά την επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, ο ρυθμός αύξησης για τα νοικοκυριά είναι τριπλάσιος του ρυθμού των επιχειρήσεων.

Στο δημοσιονομικό επίπεδο η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει επιβάρυνση του χρέους με 70 εκ. ευρώ, όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο