Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Από την πρώτη έως την τελευταία μέρα κάθε μήνα θα υποβάλλονται οι ΑΠΔ μετά την 1.1.2013.

Ρυθμίστηκαν εκ νέου οι ημερομηνίες υποβολής των ΑΠΔ με την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 5ης Δεκεμβρίου (ΦΕΚ Α' 237)

Με τις νέες διατάξεις τροποποιήθηκε το άρθρο 14 του νόμου 4075/2012 το οποίοι θέσπιζε την μηνιαία υποβολή ΑΠΔ από την περίοδο του Ιουλίου (και μετά από παράταση από την περίοδο του Οκτωβρίου)

Η μηνιαία υποβολή ΑΠΔ θα ισχύσει πλέον από την 1.1.2013 και μάλιστα χωρίς διαφορετική καταληκτική ημερομηνία ανά αριθμό μητρώου υπόχρεου.

Οι ΑΠΔ θα υποβάλλονται από την 1η εως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την περίοδο απασχόλησης.

Συνεπώς οι ΑΠΔ των περιόδων Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 υποβληθούν με το παλαιό καθεστώς τον Ιανουάριο τυ 2013.


Η σχετική διάταξη της ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 5ης Δεκεμβρίου:


10. Η διάταξη του άρθρου 14 του ν. 4075/2012 (89 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 14
Χρόνος υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Κοινών Επιχειρήσεων.
1. Η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση των εργοδοτών που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση των φορέων ή Κλάδων και λογαριασμών των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και προβλέπεται από την παρ. 1 του ν. 2972/2001(Α΄ 291), υποβάλλεται μέσω διαδικτύου από την 1η έως την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται του ημερολογιακού μήνα απασχόλησης, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.
2. Η ΑΠΔ του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού υποβάλλεται μέσω διαδικτύου από την 1η έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου της μισθολογικής περιόδου απασχόλησης μήνα, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.
3. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης στο δικτυακό τόπο (web.site) του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
4. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν για μισθολογικές περιόδους από 1/1/2013 και εφεξής.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description no name | Δεκεμβρίου 6, 2012 7:00 π.μ. | Reply
γιατι ο δημοσιο εχει μεγαλυτερο χρονικο περιθωριο απο τον ιδιωτικο τομεα????. Εμεις θα υποβαλλουμε την ΑΠΔ μηνιαιαως, εσεις θα χορηγειται χαρτι ασθενειας στις 30 του μηνα να βγει η μισθοδοσια??? Θα πληρωνοντια οι εισφορες του ΙΚΑ μαζι με φμυ? Βγαλτε επιτελους μια ολοκληρωμενη ανακοινωση χωρις να δημιουργειται ερωτηματικα. Προσπαθηστε μπορει και να τα καταφερεται....
image description ΑΜ ΠΩΣ?? | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:47 π.μ. | Reply
Τι θα γινει τωρα...??? Αφεντικα και δουλοι σκ....α γινίκαμε ούλοι???
image description MARIO | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:47 π.μ. | Reply
Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται η μηνιαία αποστολή, αλλά εδώ έχουμε υποστεί σαν λογιστές πολλά περισσότερα εκεί θα κολλήσουμε τώρα!!
image description nikos | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:06 π.μ. | Reply
μηνιαιως δεν γινεται. τουλαχιστον διμηνο. τι υα γινει με τα ασθενειας που το ΙΚΑ κανει 2 μηνες να στειλει το χαρτι πληρωμης στον ασφαλισμενο? με τις αδειες λωχειας? και για εμας ειναι τριπλη δουλεια γιατι αν τωρα εστελνες 100 ΑΠΔ το τριμηνο 4*100=400 το χρονο τωρα θα στελνεις 1200 με οτι αυτο συνεπαγεται στην πιθανοτητα να κανεις ενα λαθος η να ξεχασεις να στειλεις μια ΑΠΔ και να πληρωνεις μετα το προστιμο. Α και με τις πληρωμες τι θα γινει? ισχυει το 7 εργασιμες?
image description Theo | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:17 π.μ. | Reply
Τουλάχιστον μπράβο στον εφυή εκείνο άνθρωπο που αναθεώρησε τις ημερομηνίες υποβολής και αφήνει το "ελεύθερο" του ενός μήνα γιατί στο παρελθόν οι παρατρεχάμενοι εκείνοι σύμβουλοι με τις παχυλές αμοιβές είχαν υιοθετήσει εκείνο τον τρελό αλγόριθμο της 20ης ημέρας απο το τέλος του εκάστοτε μήνα και ανά α.φ.μ. και τρέχα γύρευε .....έπρεπε να δικαιολογήσουν την αμοιβή τους,,,,κάπως
image description ΕΡΓΑΤΗΣ______ | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:05 π.μ. | Reply
απλοποιήστε τις διαδικασιες ικα κλπ.
image description 969 | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:05 π.μ. | Reply
Αγαπητοί , οι αξιαγάπητοι αποφασίζον τες εφαρμόζουν την μέθοδο μαστίγιο - καρότο.
Το μαστίγιο είναι η μηνιαία Α.Π.Δ. και το καρότο η καταληκτική 30 του επόμενου μήνα αντί 20. Τελικά την πέρασαν την Μηνιαία Α.Π.Δ. και θα πρέπει να είμαστε τώρα και ευχαριστημένοι λόγω των καταληκτικών ημερομηνιών...
image description LS | Δεκεμβρίου 6, 2012 10:01 π.μ. | Reply
Υπέροχα!!!! Από τα καλά στα καλύτερα... όπως όλα τα υπόλοιπα γύρω μας. Σε μια διαλυμένη χώρα που το μόνο που κινείται στην αγορά είναι μιζέρια, ανέχεια και κατάθλιψη, το ΙΚΑ θέλει μηνιαία ενημέρωση... κατ' επέκταση και ο ΟΑΕΔ για όσους έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδότησης εισφορών, η Επιθεώρηση Εργασίας ημερήσια αναφορά για το που έφτυσε ο εργαζόμενος, η (κάθε) εφορία τα δικά της... κι εμείς στη μέση να ΄"υποδυόμαστε" τους θηριοδαμαστές ανάμεσα σε κάθε δημόσια επιχείρηση & οργανισμό και στους φορολογούμενους? εργοδότες? πελάτες? ή απλά στους δύστυχους συμπολίτες μας....
Κι άντε να πείσεις κάθε φορά τους φορολογούμενους, εργοδότες οτι η δουλειά μας έχει τριπλασιαστεί, κάθε μέρα πρέπει να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο (και να ελέγχουμε αν ισχύει και την επομένη), πρέπει να θυμόμαστε ποιά εγκύλιος τροποποιεί ποιά και σε τί, τί ισχύει, από πότε και γιατί...
image description GRD | Δεκεμβρίου 6, 2012 12:35 μ.μ. | Reply
Κράτος μπάχαλο ,κράτος μπαταχτσής (επισήμως) ,πειραματισμοί και αυτοσχεδιασμοί στην πλάτη των πολιτών από βολεμένους άσχετους. 70 χρόνια υπηρεσία (το ΙΚΑ) με χιλιάδες (παχηλά) αμοιβόμενους υπαλλήλους ,συμβούλους ,γραμματείς και φαρισαίους ακόμη ψάχνεται για τον τρόπο απεικόνισης και είσπραξης των εισφορών. Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό. Πόσες φορές άλλαξε το σύστημα των ενσήμων (σάλλιο ,βυκε ,αππα ,αλα ,απδ ....) ,οι ημερομηνίες ,τα ποσοστά ασφαλίστρων ,τα επιδόματα ....Και στο τέλος δεν έχουμε (έχουνε) λεφτά ούτε για συντάξεις ούτε για φάρμακα. Ένα ταμείο με εκατομμύρια ασφαλισμένους και αντίστοιχα εκατομμύρια εργοδότες που θα έπρεπε κυριολεκτικά να κολυμπάει στο χρήμα (σιγά και τις παροχές που δίνει). Γιατί στη Σουηδία το αντίστοιχο ΙΚΑ με 1000 υπαλλήλους αποδίδει συντάξεις σε 1-2 μέρες? Κατά τη γνώμη μου ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απολύτως άχρηστα και απλώς κλέβουν τα λεφτά των ασφαλισμένων ,είναι δε και χρεοκοπημένα και αποκλείεται να μπορέσουν να καταβάλλουν συντάξεις σε ελάχιστα χρόνια (ή και μήνες).
image description τεο | Δεκεμβρίου 6, 2012 11:21 μ.μ. | Reply
ποιοί ακριβώς είναι οι παχυλά αμοιβόμενοι ικατζήδες ρε φίλε? τα 880 καθαρά ο ΠΕ με 7 χρόνια υπηρεσία? παραπληροφορείς επίτηδες ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται?
image description GRD | Δεκεμβρίου 7, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
Αυτός είναι ο πραγματικός μισθός με όλα τα επιδόματα κλπ? .Αυτός είναι ο μέσος μισθός του ΙΚΑ ? Πάντα αυτός ήταν ή τώρα τελευταία? Τι κινδύνους (ρίσκα) ακριβώς περιλαμβάνει η εργασία? Ως μισθό θεωρείς μόνο το καταβαλλόμενο σε χρήμα μέρος (τα λοιπά όπως ασφάλεια ,σιγουριά ,αποσύνδεση παραγωγικότητας ,σταθερότητα ,ωράρια ,άδειες.. δεν μετράνε ?). Και τέλος πως καταφέρνεις και αποσχολείσαι (και αμοίβεσαι) σε έναν χρεοκοπημένο οργανισμό?
image description VAG | Δεκεμβρίου 6, 2012 1:06 μ.μ. | Reply
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ),ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΜΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΔ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Ή ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΣΦΟΡΕΣ?ΘΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΔ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ?ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.
image description Δημοσιος | Δεκεμβρίου 6, 2012 3:31 μ.μ. | Reply
Ολο δεν μου προλαβαινετε κι ολο εδς μεσα ειστε και σχολιαζετε
image description GRD | Δεκεμβρίου 6, 2012 3:32 μ.μ. | Reply
Δημόσιε
Ένα σχόλιο 10 γραμμών δεν θέλει παραπάνω από 1 λεπτό. Δύο σχόλια θέλουν 2 λεπτά (της ώρας). Αυτό για σένα μάλλον φαίνεται απίθανο καθώς μία βεβαίωση (πιστοποιητικό ...) λιγότερων γραμμών θέλει κάποιο χρόνο....
image description evris | Δεκεμβρίου 6, 2012 4:25 μ.μ. | Reply
ΔΗΜΟΣΙΕ, ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ. ΕΣΥ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ..ΕΜΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Η' ΜΕΝΟΥΜς ΑΝΕΡΓΟΙ... ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΤΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ,,
image description bull | Δεκεμβρίου 6, 2012 4:36 μ.μ. | Reply
α ρε δημοσιε που σιγουρα δεν εισαι δημοσιος αλλα φιανοςρου του συστηματος που απλα θελει να δυναμιτισει την ατμοσφαιρα. Αστο μπαρμπα δε μασαμε σε λιγο θα πατε απο εκει που ηρθατε, αλληλεγγυη αδερφια μονο ετσι αλλιως ολοι χαμενοι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο