Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

31,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία

31,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών

Στα 31,5 δισ. ευρώ υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν, εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (Private Banks Association) της Ελβετίας, κατά την παρουσίαση της εικόνας των ελβετικών τραπεζών στη Γενεύη.
 
Ο κ. Μπουρκουέν τόνισε ότι, από τα περίπου 3,5 τρισ. ευρώ καταθέσεων που διατηρούν οι Ευρωπαίοι έξω από τη χώρα καταγωγής τους, το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SPYROS | Δεκεμβρίου 5, 2012 2:21 μ.μ. | Reply
Να τα εκατοστήσουν!!!
image description Τα εκατοστήσανε... | Δεκεμβρίου 5, 2012 3:36 μ.μ. | Reply
Είδες όμως ότι τα λεφτά δεν είναι πολύ μακρυά. Είναι στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο. Τι θα κάνουν άραγε οι Ευρωπαίοι να τα φέρουν πάλι μέσα;
image description Me | Δεκεμβρίου 5, 2012 4:23 μ.μ. | Reply
Να επισημάνω ότι ΣΗΜΕΡΑ οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι στις ελβετικές τράπεζες 31,5 δις. Το 2009 ήταν πάνω από 200 δις. 'Οταν άρχισε να ψιθυρίζεται περί Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, πάμπολλοι αξιότιμοι συμπατριώτες μας (μεταξύ αυτών και βουλευτές) μετακόμισαν τα λεφτά ΜΑΣ, που έχουν αρπάξει μαύρα, σε άλλες αξιότιμες χώρες (που απ' τη μία συγκαταλέγονται μεταξύ των δανειστών μας και συνεπώς μας δανείζουν έντοκα, κι απ' την άλλη αποκτούν ρευστότητα στο τραπεζικό τους σύστημα προστατεύοντας καταθέσεις των Ελληναράδων φοροφυγάδων). Πόσο μ' αρέσει η "ελεύθερη" διακίνηση κεφαλαίων! Και κάτι ακόμα: αφού ο κ. Μπουρκουέν μπορεί να υπολογίσει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν "εξάγει" 3,5 τρις εκτός της χώρας καταγωγής τους, μπορεί να μας πει για τους συμπατριώτες μας πόσα λεφτά έχουν διώξει συνολικά εκτός Ελλάδας και όχι μόνο στην Ελβετία; Μήπως μάθουμε δηλαδή πόσες φορές με αυτά θα πληρώναμε το χρέος "μας"...
image description GRD | Δεκεμβρίου 6, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
Η εξαγωγή συναλλάγματος από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό υπολογίζονται περίπου σε 80 δισ. ευρώ από το 2009 κυρίως (ένα μέρος βρίσκεται ακόμη στα μαξιλάρια). Το ποσό βέβαια είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα. Όμως ένα μεγάλο μέρος από αυτά (ίσως το μεγαλύτερο) ενδεχομένως είναι νόμιμο και ήδη φορολογημνένο ,και έχει φύγει για ασφάλεια (και πιθανώς δεν θα επιστρέψει ποτέ...). Τώρα ότι δεν είναι νόμιμο πρέπει να φορολογηθεί αλλά σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτει το χρέος. Το (δημόσιο) χρέος δεν είναι απόθεμα (stock) αλλά ροή (flow) και δημιουργείται από τους (επί δεκαετίες) ελλειματικούς προυπολογισμούς (έξοδα > έσοδα). Βλακωδώς ,ηλιθιωδώς και προδοτικώς το κράτος (οι δημόσιοι τεμπέληδες) νομίζει ότι θα καλύψει το όποιο ποσό εξόδων από τα έσοδα (βλέπε φορολογία) ,αντί να κάνει το ορθό ,να προσαρμόσει (νοικοκυρέψει) τα έξοδα.
image description Me | Δεκεμβρίου 6, 2012 5:41 μ.μ. | Reply
Εκτός από το μαύρο χρήμα, που όπου κι αν βρίσκεται πρέπει να φορολογηθεί, θα ήθελα να αμφισβητήσω και αυτό που όλοι αποκαλούν "νόμιμο" χρήμα. Θεωρώ απαράδεκτο κάποιοι να έχουν τεράστιο πλούτο, ακόμα και φορολογημένο κανονικά, και χώρες, για να μην πω ήπειροι, να βυθίζονται στη φτώχεια. Και δεν μιλάω για δείκτες όπως το ΑΕΠ, το χρέος και το έλλειμα, αλλά την πραγματική διασπορά πλούτου, την πραγματική ανεργία, το βαθμό θνησιμότητας, το μορφωτικό επίπεδο και άλλους πολλούς κοινωνικούς δείκτες που οι οικονομολόγοι-σύμβουλοι των πολυεθνικών και της νεοφιλελεύθερης σχολής δεν ασχολούνται γιατί αφορούν την πλέμπα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο