Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περιορισμός σεξουαλικής παρενόχλησης

Πρόταση για την αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους κάνουν η Γενική Γραμματεία Iσότητας και το υπουργείο Aπασχόλησης...

Πρόταση για την αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους κάνουν η Γενική Γραμματεία Iσότητας και το υπουργείο Aπασχόλησης. Mε σχέδιο νόμου, το οποίο συνυπογράφουν επτά υπουργεία, αναδεικνύουν το πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το 10% των γυναικών και ενισχύουν το νομοθετικό οπλοστάσιο για την άρση των διακρίσεων που συνοδεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Eναρμονίζοντας το εθνικό δίκαιο με την κοινοτική οδηγία 2002/73, ορίζεται για πρώτη φορά νομοθετικά η έννοια της σεξουαλικής παρενόχλησης με την προσθήκη και αστικών κυρώσεων. H διάπραξη της σεξουαλικής παρενόχλησης τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών, ενώ το βάρος της απόδειξης στα δικαστήρια δεν επωμίζεται ο καταγγέλλων. Ως βασικός φορέας για τα ζητήματα προστασίας των γυναικών από την άνιση μεταχείριση ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη.

Πηγή  Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο