Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 9,461 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες

Στα 9,461 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας αύξηση, από 9,310 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σύμφωνα με τα οποία το μεγαλύτερο ποσό οφειλών ύψους 4,6 δισ. ευρώ αφορά σε χρέη ασφαλιστικών ταμείων. Από αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ είναι χρέη του ΕΟΠΥΥ και 1,4 δισ. ευρώ οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την εξόφληση εφάπαξ. Σημειώνεται ότι στο σύνολο των οφειλών περιλαμβάνονται και 755,9 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων που οφείλει το δημόσιο.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι έως το τέλος του 2013 να έχει εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Μάλιστα ένα ποσό ύψους 1,5 - 2 δισ. ευρώ από την δόση της βοήθειας στήριξης των 33,4 δισ. ευρώ θα καταβληθεί για το σκοπό αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description daf | Δεκεμβρίου 5, 2012 10:12 π.μ. | Reply
και δεν αναφερονται καν στις οφειλες π.χ. των ΟΤΑ προς τους ιδιωτες
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο