Ειδοποιητήρια για το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011 - Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται, πλέον, να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους

Οικονομικές Ειδήσεις

4 Δεκέμβριος 2012
Taxheaven.gr

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται, πλέον, να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους

Ειδοποιητήρια σε περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Με τα ειδοποιητήρια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους γι' αυτά.

Κατασχέσεις
Όσοι δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την εφορία θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία. Το σύνολο των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011, λαμβάνοντας υπόψη τους καταλόγους, που της είχαν διαβιβάσει η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ηλεκτροδότησης με τα στοιχεία όσων πελατών τους δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο Τέλος.

Για τον παραλήπτη
Επειδή σε πολλές περιπτώσεις όσοι αναγράφονται στα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ ως υπεύθυνοι για την πληρωμή του ρεύματος δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων σε κάθε «ραβασάκι» που θα σταλεί θα αναγράφεται οδηγία που θα καθοδηγεί τον παραλήπτη, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και συνεπώς δεν οφείλει το ΕΕΤΗΔΕ, να προσέλθει στη ΔΟΥ για να την ενημερώσει για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, ώστε η βεβαίωση της οφειλής να μεταφερθεί στο όνομά του και η διαδικασία είσπραξής της να στραφεί προς αυτόν.

Πηγή Ημερησία