Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ειδοποιητήρια για το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011 - Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται, πλέον, να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται, πλέον, να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους

Ειδοποιητήρια σε περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Με τα ειδοποιητήρια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους γι' αυτά.

Κατασχέσεις
Όσοι δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την εφορία θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία. Το σύνολο των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011, λαμβάνοντας υπόψη τους καταλόγους, που της είχαν διαβιβάσει η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ηλεκτροδότησης με τα στοιχεία όσων πελατών τους δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο Τέλος.

Για τον παραλήπτη
Επειδή σε πολλές περιπτώσεις όσοι αναγράφονται στα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ ως υπεύθυνοι για την πληρωμή του ρεύματος δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων σε κάθε «ραβασάκι» που θα σταλεί θα αναγράφεται οδηγία που θα καθοδηγεί τον παραλήπτη, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και συνεπώς δεν οφείλει το ΕΕΤΗΔΕ, να προσέλθει στη ΔΟΥ για να την ενημερώσει για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, ώστε η βεβαίωση της οφειλής να μεταφερθεί στο όνομά του και η διαδικασία είσπραξής της να στραφεί προς αυτόν.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ? | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:25 μ.μ. | Reply
με τι χαρτουρα???? Γιατι ρωτατε ποιος ειναι ο ιδιοκτητης: αμε τα ακινητα μας το 2008 ηλεκτρονικα, εχετε κτηματολογιο, σε κάθε μεταβιβαση πληρωνουμε πρωτα τον φορο στην ΔΟΥ και στο εντυπο αναγραφεται το ΑΦΜ του νεου ιδιοκτητη. Τι εννοειται "αν εχει αλλαξει ο ιδιοκτητης" Εσεις ξερετε αν εχει αλλαξει ο ιδιοκτητης. Αν ο ιδιοκτητης μενει στο ακινητο, εκανε αλλαγη στο μητρωο τη νεα διευθυνση με το Ε9 στα χερια, αν το νοικιαζει καταθετει μισθοωτηριο στην ΔΟΥ με το αφμ του. Ξερετε ποιος εινια ο κάθε ιδιοκτητης, γιατι παντα το Δημοσιο ρωταει-ψαχνει-δεν ξερει. ??????
image description noName | Δεκεμβρίου 5, 2012 11:36 π.μ. | Reply
Απλά δεν κρατάνε αρχείο στις ΔΟΥ ούτε ηλεκτρονικά. Απλά πας και σου κοβει διπλότυπο σε ένα κωδικό εσόδου και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ειναι με το χέρι.... Όπως ήταν το το ΦΜΥ τόσα χρόνια και οι υπόλοιποι φόροι....
image description !!!!! | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:01 μ.μ. | Reply
Κι αν δεν μπορέσει ή δεν θέλει να διεκπεραιώσει την ταλαιπωρία - γνωστοποίηση της μεταφοράς του υπολοίπου (στις υπολειτουργούσες λόγω "έλλειψης προσωπικού ΔΟΥ) θα μείνει η οφειλή και πιθανόν η κατάσχεση μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Επειδή το Υ.Ο. επέλεξε λάθος τρόπο βεβαίωσης του "τέλους" (μέσω ΔΕΗ) όπου προφανώς δεν ταυτίζεται ο αναγραφόμενος καταναλωτής (μισθωτής) με τον ιδιοκτήτη-υπόχρεο ΕΕΤΗΔΕ να πάει να τα βγάλει πέρα μόνος του......όχι κύριοι.....
image description ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:48 μ.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ 2 + 2 4 ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟ (ΕΛΕΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΦΟΡΙΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΡΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΡΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; ΟΥΣΤ ΑΧΑ"ΙΡΕΥΤΟΙ.!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο