Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μια μέρα στο Τμήμα Εσόδων σε μια υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΑΛΛΗΛΟΥ

Δευτέρα  ώρα 07.30. Προσπαθώ να μπώ στην υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ μου για να δουλέψω. Μπροστά στην πόρτα συνωστίζονται γύρω στα 30 άτομα που έχουν ξεκινήσει τον καυγά για το ποιός ήρθε στις 06.00 και ποιός αργότερα. Καλημερίζω και σπρώχνοντας καταφέρνω να φθάσω στην είσοδο. Ανεβαίνω στο γραφείο μου.

Κοντεύει 07.40. Ανοίγω τα 5 computers που μου αντιστοιχούν. Ξέχασα να συστηθώ και ν' αναφέρω ότι είμαι προϊσταμένη στο τμήμα εσόδων, που παλιά είχε 4 υπάλληλους και 1 προϊστάμενο. Οι υπάλληλοι σιγά-σιγά εξαφανίστηκαν και έμεινε ο προϊστάμενος και τα computers, που πρέπει ν' ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους που περιμένουν στωικά στην σειρά τους. Βάζω να βράσει το νερό για τον καφέ μου. Στο μεταξύ έχω απαντήσει δύο φορές στο τηλέφωνο σε φορολογούμενους που δεν μπορούν να μας επισκεφθούν σήμερα και ρωτούν αν όταν έρθουν θα μας βρουν ή θα έχουμε συγχωνευθεί με την ΔΟΥ υποδοχής.

07.50 παραλαμβάνω και πιστώνω γραμμάτια συμψηφισμού. Κάθε φορά παρακαλάω να προλάβω πριν μπουν οι φορολογούμενοι για συναλλαγή και αρχίσουν να γκρινιάζουν που δεν είναι κανείς στην θέση του.

Στις 08.00 ακριβώς ανοίγει η πόρτα για το κοινό. Φεύγω απ' το μικρό γραφείο μου και πάω απέναντι στα έσοδα να ξεκινήσω να εκδίδω διπλότυπα,  ενημερότητες, να στήνω  ρυθμίσεις, να απαντώ στο τηλέφωνο να εκδίδω γραμμάτια συμψηφισμού, να κάνω επιστροφές και να τσακώνομαι με τους φορολογούμενους γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τους εξυπηρετήσουν και στέκονται τόση ώρα στην ουρά.Λες και δεν βλέπουν ότι έχει μείνει ένας υπάλληλος σε κάθε τμήμα.

 Στις 14.30, ώρα που σταματά η προσέλευση του κοινού, έρχεται η συνάδελφος από το πρωτόκολλο και μου φέρνει την αλληλογραφία. Η ταμίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κλείσιμο. Βάζουμε στοίχημα για το πόσα διπλότυπα κόπηκαν σήμερα. "Υπολογίζω γύρω στα 500" μου λέει. Πάλι κέρδισε. Είναι 485. Μου κάνει εντύπωση. Ήταν μια συνηθισμένη μέρα.

Αρχίζω 14.50 να βάζω τα διπλότυπα στην σειρά για το αρχείο. 15.15 ξεκινάω το κλείσιμο της λογιστικής. Το TAXIS μου έχει στείλει διάφορα μηνύματα για δουλειές  που πρέπει να διεκπεραιώσω. Να παραλάβω Χ.Κ και ΑΦΕΚ, να τακτοποιήσω λογιστικά τις εισπράξεις του φόρου που εισπράχθηκε μέσω τραπέζης.

15.45 ενώ κάνω τις εκτυπώσεις της λογιστικής προσπαθώ να αρχειοθετήσω τα γραμμάτια που εκδόθηκαν σήμερα, (τα οποία τώρα τελευταία δεν μπορούν να αρχειοθετηθούν αν δεν τα διακορεύσω εγώ) Η ταμίας ποτέ δεν βάζει στοίχημα για τα γραμμάτια, υποψιάζομαι γιατί πάντα κερδίζω εγώ. Μέσος όρος ημέρας 60.

Ώρα 16.00 και ακόμα ασχολούμαι με το αρχείο των διπλοτύπων, των γραμματίων και των ενημεροτήτων. 16.15 προσπαθώ να δω την αλληλογραφία που ήρθε. Χ.Κ που περιμένουν να βεβαιωθούν, εντολές μη έκδοσης ενημερότητας, διαγραφές και επιστροφές που πρέπει να γίνουν, απαντήσεις σε αιτήσεις ρυθμίσεων, εγκύκλιοι του Υπουργείου που μου ζητούν σε μια ορισμένη ημερομηνία να καταγράψω ό,τι υπάρχει στο αρχείο μου για καταστροφή, να κάνω παραγραφή ΑΦΕΚ και γραμματίων τρίτων, να κάνω καταγραφή αρχείου που θα παραδώσω.

16.50 ανεβαίνω να στείλω το fax για την παραγγελία των διπλοτύπων και των γραμματίων δεν προλαβαίνω να παραγγέλνω.( Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά από τότε που οι φορολογούμενοι έμαθαν ότι θα κλείσει η ΔΟΥ έρχονται κάθε μέρα και περισσότεροι).

Ώρα 17.00 κι ενώ  ετοιμάζομαι να φύγω θυμάμαι ότι πρέπει να εκτυπώσω τις εκπτώσεις της ημέρας, δεν θα προλάβω αύριο το πρωί. Στις 17.30 είμαι πια έτοιμη να φύγω.

Άλλη μια μέρα  πέρασε ίδια με τόσες άλλες έδώ και δύο μήνες που άρχισαν να φεύγουν οι συνάδελφοι σιγά σιγά με μεταθέσεις.

Ξέχασα να πω ότι η ΔΟΥ μου κλείνει γιατί τα μηνιαία της έξοδά  είναι 6.500 ευρώ,  μέσα σε αυτά και το επίδομα θέσης μου 250 ευρώ μεικτά.

Για τα έσοδά της δεν μιλά κανείς. Για το ότι εξυπηρετεί ένα νησί περίπου 50.000 κατοίκων τον χειμώνα και 150.000 το καλοκαίρι (κυρίως ηλικιωμένους), για το ότι έχει μεγάλες επιχειρήσεις όπως είναι οι Κ/Ξ των φέρυ μποουτς, ναυπηγεία και άλλες επιχειρήσεις δεν απασχολεί το απρόσωπο κράτος.

Γιατί για το κράτος σημασία έχουν οι αριθμοί όχι οι άνθρωποι.

Για εμάς όμως  σημασία έχει ο άνθρωπος γι αυτό και προσπαθούμε όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα τμήματα να είμαστε κοντά στον φορολογούμενο μέχρι την τελευταία ημέρα.

                                                                                                                                                               
Καρούση Δέσποινα - ΔΟΥ Σαλαμίνας

Πηγή ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:49 μ.μ. | Reply
Θα μπορούσε να είναι συγκινητικό ....... αν η δική μας καθημερινότητα δεν έφτανε έως τις 1 τα μεσάνυχτα + τα Σαββατοκύριακα και με ασταμάτητο τρέξιμο να προλάβουμε καταληκτικές ημερομηνίες, για Εφορία, ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΕ, Νομαρχίες, Επιμελιτήρια κλπ κλπ κλπ +++ το άγχος των ελέγχων, όλων των ανωτέρω υπηρεσιών +++ το ότι ως υπάλληλοι κινδυνεύουμε καθημερινά με απόλυση ή ως ελ.επαγγελματίες με μηδενικές εισπράξεις...
Να συνεχίσω ????
image description λογιστής | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:19 μ.μ. | Reply
Κυρία Δέσποινα να σας εξιστορίσω και εγώ την μέρα μου ως λογιστής ή θα μας πάρει πολύ χρόνο?
Η διαφορά μας...εγώ παρακαλάω για το αβέβαιο πλέον "μεροκάματο" μου σε αντίθεση με το σίγουρο δικό σας...
Και εν κατακλείδι, ο ιδιωτικός τομέας είναι ανοιχτός για όλους!!!!!
image description λογιστης Β. | Δεκεμβρίου 5, 2012 4:39 μ.μ. | Reply
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΡΗΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... Διαφωνεις;;;;;;
image description sokoro | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:15 μ.μ. | Reply
Να πάρετε μετάθεση στο νησί μου. από 8:00 εως 8:30 έρχονται οι υπάλληλοι και 14:00 φεύγουμε όλοι μαζί για το σπίτι. Γύρω στις 11: 00 ψωνίζουμε στην Λαική
image description POULAKI TSIOY | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:28 μ.μ. | Reply
θελει να την λυπηθουμε;τοσα χρονια που ηταν 700 υπαλληλοι τι εκαναν;το καταλαβαινει η κυρια οτι μονοι τους οδηγησαν τα πραγματα εκει;αντε τωρα μην τα παρω με τον καθε ενα που θελει να το παιξει κοριτσακι με τα σπιρτα και περιμενει και ζητα και κατανοηση οτι ανοιγει 5 υπολογιστες!!!σιγα και;;εμας μας ρωταει ποσα πραγματα κανουμε ταυτοχροναποσα βραδυα ξενυχταμε;ποσα σαββατα και κυριακες;αργιες για αυτους εργασιμες για εμας;ρωταει ποσα χρηματα παιρνουμμε και ποτε;;τι θελει τωρα η κυρια;της πασιεντζας του τσιγαρου του καφε και του οποτε θελω λειπω και δηλωνω ασθενεια η΄το καλυπτει καποιος;τι θελει λοιπον τωρα που εσφιξαν οι κωλοι την επιασαν οι ευαισθησιες;τωρα....ρουφαμε και τα λεμε κυρια μου!!οπως κανουμε και εμεις και λεμε και ευχαριστω!!ΡΟΥΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:50 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ 5 Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ????
image description SOULIS | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
Τώρα τι να πω..

"...ρωτάει τότε ο Θεός:

-''Τι θέλεις τέκνο μου για να είσαι χαρούμενος;''

Και ο Έλληνας απαντάει:
- ''Θέλω να ρίξεις φωτιά και να κάψεις το σπίτι του διπλανού, να χάσει τη δουλειά του και η γυναίκα του να τον παρατήσει.''
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:34 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ Σούλη,
Δεν θυμάμαι πολλές φορές "τον γείτονα" να νοιάστηκε για μένα, κάθε άλλο θα έλεγα! Συνήθως η συμπεριφορά του απέναντί μου, ήταν τουλάχιστον υποτιμητική!!! Δεν θα ήθελα βέβαια να πέσω στο ex-επίπεδό του, απλά διατηρώ τις αποστάσεις μου από τα οψίμως φιλικά συναισθήματα του.
image description spirosvii | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:38 μ.μ. | Reply
Τι άνθρωποι είστε εσείς, δεν μπορείτε να δείξετε λίγη κατανόηση και αμέσως επιτείθεστε! Γιατί δεν μπαίνετα ένα λεπτό στη θέση της κ. Δέσποινας; Κάτι τέτοιο άνθρωποι που κοιτάνε μόνο το πρόβλημά τους και το θεωρούν μεγαλύτερο από του άλλου με κάνουν να νιώθω άσχημα που είμαι άνθρωπος.
image description ΒΙΛΛ | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:43 μ.μ. | Reply
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:28 μ.μ. | Reply
Πλάκα κάνετε ;;; ... έτσι δεν είναι ;;;;;;;;
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η Δ.Υ. δεν τα έγραψε για να τα διαβάσουμε εμείς: "Πηγή: ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ"... στους συνάδελφούς της απευθύνεται, που μπορούν να νιώσουν τον πόνο της !!!
image description Controller | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
Αγαπητη Κα Καρουση

Ετσι ακριβως και σε χειροτερη κατασταση ειναι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι , οχι τωρα , εδω και 15-20 χρονια , οσα χρονια δουλευω δηλαδη . Απο τα 23 χρονια της εμπειριας μου , εχω δουλεψει μεχρι τις 11 το βραδυ απειρες φορες . Για να επιτευχθουν οι δεικτες και η παραγωγικοτητα καθως και τα κερδη του ιδιωτικου τομεα , ετσι γινεται συνηθως . Θα πρεπει να συνηθισετε στην ιδεα οτι θα μπειτε σε κανονικες συνθηκες δουλειας απο εδω και περα . Δεν χρειαζεται βεβαια να δουλευετε μεχρι τις 12 το βραδυ , αλλα θα πρεπει να ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ και να σεβεστε τον πελατη , που ειμαστε εμεις οι υπολοιποι εργαζομενοι . Και μην ξεχνατε οτι οπως και στον Ιδιωτικο τομεα , ο πελατης πληρωνει το μισθο μας και μισθο σας . Διαφορετικα , κανενας δεν σας υποχρεωσε να ειστε εκει που ειστε , μπορειτε να παραιτηθειτε και να ερθετε και εσεις στον ιδιωτικο τομεα ,για να δειτε τι εστι βερυκοκο !!!!!
image description Κλαψιάρης | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:30 μ.μ. | Reply
Συγκινήθηκα πραγματικά!
"Για εμάς όμως σημασία έχει ο άνθρωπος γι αυτό και προσπαθούμε όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα τμήματα να είμαστε κοντά στον φορολογούμενο μέχρι την τελευταία ημέρα." <---Ένα δάκρυ κύλησε καθώς διάβαζα αυτό το κομμάτι.
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:15 μ.μ. | Reply
Στο ίδιο ακριβώς σημείο "συγκινηθήκαμε" !!!
image description ok! | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
Θα με παρουν τα ζουμια... Ρε τι τραβανε οι δημοσιοι υπαλληλοι...! Κι εμεις στον ιδιωτικο τομεα τοσα χρονια ξυνομαστε...
image description xoxlios | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:49 μ.μ. | Reply
Να συνοψισω τα παραπανω μυνηματα. Ο μεσος ορος των λογιστων δουλευει διπλασιες ωρες, με τις μισες αποδοχες (εαν κι εφοσον), και με πολλαπλασια ρισκα. "Η κολαση σου, ο παραδεισος μας". Αυτα
image description Κατερινα ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:54 μ.μ. | Reply
Καλημερα,

θα ηθελα να πω στη κυρια Καρούση Δέσποινα οτι εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα απο 18 ετων.( ειμαι 33)
ποτε δεν εχω δουλεψει 8ωρο ποτε δεν εχω παρει επιδομα θεσης εχω σπουδασει σε ΑΕΙ εχω τρια επιπλεον διπλωματα και ολες μου τις εργασιες τις εχω βρει μονη μου χωρις το παραμικρο βισμα


και προκαλω την εν λογω κυρια να ερθει να κανει τη δουλεια μου και εγω τη δουλεια της ελεος
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
Εγώ σε κάτι τέτοιες 'περιπτώσεις' με τρελλά ωράρια ,απλήρωτες υπερωρίες παραιτήθηκα και έψαξα αλλού εργασία. Η εν λόγω κυρία πληρώνεται ακόμη κανονικά στο τέλος του μήνα ή λαμβάνει ΄΄υποσχετικές''? Πόσες μέρες επίσημων ,ημιεπίσημων κλπ αργιών απολαμβάνει? Γιατί την Παρασκευή τα περισσότερα τμήματα των ΔΟΥ είναι κλειστά για το κοινο ? Με ποιό νόμο ,και τι ακριβώς κάνουν. Και εν τέλει γιατί μετά από τόσες περικοπές μισθών ,συντάξεων ,προσλήψεν κλπ στο δημόσιο το χρέος και το έλειμα αυξάνονται αντι να μειώνονται? Πόσους άνεργους μετράει το Δημόσιο μέχρι αυτή τη στιγμή? Την γραφειοκρατία που καλείται να διεκπεραιώσει (και από την οποία αμοίβεται και ασφαλίζεται και συνταξιοδοτείται) την επιβάλλουμε εμείς προς αυτήν ή το αντίθετο? Νομίζει ότι μας κάνει και χάρη ή έστω και την παραμικρή εξυπηρέτηση ? Δεν έχουν καταλλάβει ακόμη οι ΔΥ ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός υπεύθυνος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ και όχι η παγκοσμιοποίηση και η διεθνής κρίση στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες των δημόσιων μπουρδολόγων?
image description ALEX | Δεκεμβρίου 4, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
ΤΟΥΛΑΧΙΤΣΟΝ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ!! ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΨΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ !!
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:06 μ.μ. | Reply
...Συνέχεια...
Αλήθεια γνωρίζει η εν λόγω κυρία ότι η 'κατάσταση' που περιγράφει αποτελεί μακρινό και άπιαστο όνειρο ,μία σχεδόν ιδανική κατάσταση για την συντριπτική πλειψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα? Εάν γινόταν διαγωνισμός ή αγγελία για την στελέχωση μίας τέτειας θέσης με τις συνθήκες που περιγράφει πόσες θεωρεί ότι θα ήταν οι αιτήσεις? Για τους δεκάδες ξενυχτισμένους πολίτες (φορολογούμενους τους αποκαλούν ) που θα χάσουν άπειρες ώρες και μέρες τριγυρίζοντας ως κατάδικοι από υπηρεσία σε υπηρεσία και από γραφείο σε γραφείο μέχρι να βαρεθούν και να τα κλείσουν οι Δ.Υ. ούτε λόγος?

image description ETHOS | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:54 μ.μ. | Reply
ετσι ενιωσα κι εγω την πρωτη φορα που δουλεψα στη ζωη μου
σε νιωθω κυρα -Δεσποινα...
κανε υπομονη και σε λιγο καιρο θα το συνηθισεις
ΚΟΥΡΑΓΙΟ
ειμαστε μαζι σου!
image description ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΣΑ_ΔΗΜΟΣΙΟ_(ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΩ) | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:38 μ.μ. | Reply
ολοι οσοι ειναι στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι αξιζουν ντε και καλα μια θεση στο δημόσιο.Ουτε ότι ολοι εκει ειναι ικανοι.Πορφανως και στον ιδιωτικό τομέα υπαρχουν και τεμπεληδες-τεμπελες, και χωρίς ιδιαιτερες ικανοτητες.Και προφανως πολύς κόσμος βγαζει τα κομπλεξ του με γνωστούς τρόπους.
image description ETHOS | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:44 μ.μ. | Reply
βασικα....
αν δεν αντεχεις στον ιδιωτικο .. πας στο δημοσιο..
και αυτο δεν ειναι κομπλεξ.. ειναι ο νομος της αγορας
ο ισχυροτερος και ικανοτερος ειναι εκει εξω
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:03 μ.μ. | Reply
Επειδή, στην Ελλάδα ζούμε, σε ενημερώνω ότι: ΚΑΙ_ΒΕΒΑΙΑ_ΜΠΟΡΟΥΣΑ_ΔΗΜΟΣΙΟ_(ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΟΜΩΣ)
Πανεύκολο να μπεις στο Δημόσιο (ιδιαίτερα τις δεκαετίες 80-90 οι περισσότεροι είχαμε κάποιον που παρακάλαγε να "μας τακτοποιήσει" κάπου για να πάρει την ψήφο της οικογένειας), όμως καριέρα εκεί ΔΕΝ, δημιουργηκότητα εκεί ΔΕΝ, οπότε επιλογή ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Αυτό που ενοχλεί στους Δημοσίους, δεν είναι η ανικανότητα ή το βόλεμά τους.
Αυτό που ενοχλεί είναι η συμπεριφορά τους ...και όσοι είμαστε στην απέναντι όχθη καταλαβαίνουμε.
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:57 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΣΑ_ΔΗΜΟΣΙΟ...
Προφανώς λίγα πράγματα γνωρίζεις από τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.
Δεν υπάρχουν τεμπέληδες ή ανίκανοι (εκτός των συγγενών των επιχειρηματιών) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Πολύ γρήγορα 'αποβάλλονται'' από οποιαδήποτε επιχείρηση (λόγω σκληρού ,αδυσώπητου και μάλιστα διεθνούς ανταγωνισμού) ή προσαρμόζονται και αποδίδουν (είτε το θέλουν είτε όχι). Σε κάθε περίπτωση την όποια αποδοτικότητα (υπέρ ή υπο) την ωφελείται ή την επιβαρύνεται η κάθε επιχείρηση και όχι το κοινωνικό σύνολο. Αν και δεν γνωρίζω από ψυχολογία μάλλον αυτές είναι οι λογικές κομπλεξικές αντιδράσεις των Δ.Υ. σε 'καταστάσεις κρίσης' (βλέπε δουλειά που 'πρέπει' να γίνει).
image description kgk | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:49 μ.μ. | Reply
H κα Δέσποινα μήπως θυμάται μία από τις μέρες που στο τμήμα υπήρχαν
4 υπαλληλοι και 1 προιστάμενος , τί .ωρα τελείώνε τη δουλειά της και γιατί τότε
δεν παραπονεθηκε που τρείς τουλάχιστον άναθρωποι ήταν υπεράριθμοι και πληρώνονταν από εμας τα κορόιδα ?

image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:05 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ .... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ !!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ
image description TasosP | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:58 μ.μ. | Reply
Ωραία. Επειδή εμείς δουλεύουμε σαν ζώα πρέπει να το κάνουν όλοι. Επειδή εμείς έχουμε λαμβάνειν πρέπει να το βουλώνουν όσοι πληρώνονται. Την επόμενη φορά που θα παραπονεθούμε λοιπόν εμείς ως κλάδος η απάντηση θα λέμε τα ίδια μεταξύ μας? Ωραία.
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
ΟΧΙ ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΣΑ_ΔΗΜΟΣΙΟ_(ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΩ) !!!!! ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΟΝ (ΒΥΣΜΑ) ΕΒΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΥΖΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙ ΕΠΙΑΝΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ...... ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !!!!
image description GEORGE | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:09 μ.μ. | Reply
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ........
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.................ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ..... ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΦ' ΑΠΑΞ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ.......... ΑΔΙΚΙΑ
image description SARAKINOS | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:50 μ.μ. | Reply
Μήπως αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να το δούμε και από μια διαφορετική σκοπιά; Δηλαδή, πόσος θα είναι ο χρόνος που εμείς θα χάνουμε (ιδίως στα νησιά) για την διεκπεραίωση μιας απλής υπόθεσης, που με άλλες συνθήκες θα μας έπαιρνε το πολύ 15 λεπτά; Λέω μήπως;
image description ελένη | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:01 μ.μ. | Reply
απλά γελάω με τα σχόλια σας γιατί εννια στους δέκα λογιστές άνω των 40 είχατε μάθει να κάνετε τις δουλειές σας με "κεράσματα" και τυροπιτάκια και "καφέδες" σε άτομα αμόρφωτα και ανεκπαίδευτα με μπάρμπα στην κορώνη.
Όσο φταίει η κυρία Δέσποινα και η κάθε κυρια Δέσποινα,άλλο τόσο φταίμε κι εμείς σαν κλάδος που συντηρούμε αυτή την κατάσταση τόσα χρόνια.
Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι πρέπει να γίνουμε μία γροθιά και να ξεπεράσουμε και να συγχωρήσουμε λάθη του παρελθόντος.
Αλλιώς πάντα θα φταίει κάποιος άλλος.....
image description XristosF | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:58 μ.μ. | Reply
Οκ υπαρχει κατανοηση ως ενα σημειο.
Τοσα χρονια τωρα κ. Δεσποινα Καρουση τι κανατε ?? οσο καιρο οι εφοριες ειχανε προσωπικο τι κανατε ?
Τι προτασεις κανατε σαν συνδικαλιστικα οργανα των ΔΟΥ για την παταξη/μειωση της γραφειοκρατιας ?? να σας πω εγω κ. Δεσποινα....βγαζατε ανακοινωσεις και συνεχιζετε ακομα μονο οταν ειναι να σας μειωσουν το μισθο.
Δεν ειδα ουτε μια διαμαρτυρια για το χαρατσι-ΕΤΗΔΕ,για τα διαφορα επιδοματα που δινονται,για διαφορα δικαιολογητικα κτλ κτλ.
Οταν ειναι για τους πολιτες-πελατες των ΔΟΥ δε σας καιγοταν καρφακι(και συνεχιζει να μην σας καιγεται).
Τωρα λουστειτε τα και καλωσηρθατε στον πραγματικο κοσμο.
image description Katerina15 | Δεκεμβρίου 4, 2012 1:16 μ.μ. | Reply
Kαι το αλληλοφαγωμα συνεχιζεται.
Μπραβο σε ολους εκεινους που συνεχιζουν σαν προβατα να πιστευουν οτι η ευτυχια τους αυξανεται μετη δυστυχια των αλλων.
Αντι να προσπαθουμε και να αγωνιζομαστε για τα αυτονοητα (ωρες εργασιας ανθρωπινες και ελαχιστες αμοιβες) αγωνιζομαστε να χασουν και οι αλλοι το ψωμι τους. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!
Και για οσους αναρωτιουνται, ειμαι ελευθερη επαγγελματιας, με απιστευτες ωρες εργασιας, πιεση απο τις ηλιθιοτητες του καθε υπουργειου, απληρωτη απο την πλειοψηφια των πελατων και φυσικα τυπικη στην πληρωμη του ΦΠΑ και του Φορου που ΠΟΤΕ ΔΕΝ εισεπραξα.
...τα σχολια δικα σας
image description XRISA R | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Πολύ κακία έπεσε!!! Περιγράφει η κ.Δέσποινα μια μέρα στη δουλειά της η οποία είναι πάρα πολύ φορτωμένη και προσπαθεί όσο μπορεί.Και αντί να της πείτε μπράβο που προσπαθεί ενώ θα μπορούσε στις 2,30 να σχολάσει,την κατηγορείιτε κιόλας.Οσο για τα χάλια του ιδιωτικού τομέα και τις καταστάσεις τρελλας που βιώνουμε εμείς καθημερινά,δεν μας φταίει η κ.Δέσποινα...Οι ιθύνοντες φταίνε και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους που μας έφτασαν σ αυτή τη κατάσταση...Και εμείς βεβαίως που ανεχόμαστε όλα αυτά που μας κάνουν γκρινιάζοντας.Και θέλουμε να είναι και η κ.Δέσποινα σαν εμάς...Να που σχεδόν μας έφτασε να μη πω ότι μας ξεπέρασε...Εμείς κερδίσαμε κάτι μ αυτό? Εγινε η ζωή μας καλύτερη που χειροτέρεψε η καθημερηνότητα της κ. Δέσποινας? Οχι βεβαίως...Το αντίθετο μάλιστα...Αυτά που λέτε διαβάζουν οι εργοδότες μας και δεν μας έχουν καθόλου σε εκτίμηση...Και μη ποραπονιέστε...Γι αυτά που βιώνουμε φταίμε μόνον εμείς για τις κυβερνήσεις που εκλέγουμε να μας κυβερνούν και που τις ανεχόμαστε ακόμη....Γι αυτό αφήστε την κ.Δέσποινα ήσυχη..Δεν σας φταίει αυτή.Αλλά το κεφάλι σας το ξερό, όπως λένε και στο χωριό μου....
image description mariaK | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:10 μ.μ. | Reply
XRISA R Πολλά LIKE
image description C.F.C. | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
Δεν ξέρω, πάντως διακρίνω μία τάση "ανθρωποφαγίας". Αν δεν τα βρούμε μεταξύ μας, ως άνθρωποι, μην περιμένουμε να ορθοποδήσουμε. Το να "χαίρεται" κάποιος με τη "δυστυχία" τη δική μου ή να "χαίρομαι" εγώ με τη "δυστυχία" του άλλου δε δείχνει "υγεία". Ας σκεφτούμε τελικά τι θέλουμε γιατί το διαίρει και βασίλευε λειτουργεί πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε τι γινόταν. Τώρα τι κάνουμε όμως. Δεν ξέρω, ίσως και να έχω βαρέθει πια ... Καλημέρα (ή καλησπέρα) και καλή συνέχεια ...
image description mariak | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
Η κυρία Δέσποινα βιώνει κάτι πρωτόγνωρο.... Μπορεί να φαίνεται αστείο στους υπόλοιπους, αλλά έτσι είναι.... Αλλά κάτι πρωτόγνωρο βιώνουμε όλοι μας, γι' αυτό καλό θα ήταν να μη βγάζει τα μάτια ο ένας του άλλου. Μην μπαίνετε στο τριπάκι που προσπαθεί επιτυχώς η εκάστοτε κυβέρνηση να μας εντάξει... Η κυρία Δέσποινα ακόμα και όταν λουφάριζε δεν έφταιγε αυτή, αλλά αυτοί που της το επέτρεπαν. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:44 μ.μ. | Reply
Αλληλεγγύη σε ποιους;
Σ'αυτούς που μας ταλαιπωρούν, σε κάθε ευκαιρία;
Μήπως είδατε κανέναν από αυτούς να συμπαραστέκονται στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων του Ιδιωτικού Τομέα;
image description Νέος άνεργος | Δεκεμβρίου 4, 2012 4:42 μ.μ. | Reply
Σε ποιό κανάλι παίζεται το έργο "Να ποιοί συμπαραστέκονται στους ανέργους"; Δείχνει και τις επαγγελματικές ταυτότητες των συμπαραστατών, αν είναι πχ δημόσιοι υπάλληλοι ανάμεσά τους; Και οι άνεργοι τι χρειάζονται ; συμπαράσταση ή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ασφάλιση και αποδοχές; Και όταν αρχίσουν οι απολύσεις στο δημόσιο, θα έχει διαφορά αν κάποιος είναι άνεργος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, φαλιρισμένος έμπορος ή βιοτέχνης ή αυτοαπασχολούμενος; Αυτοί μεταξύ τους πεινάνε διαφορετικά, αρρωσταίνουν διαφορετικά, παθαίνουν κατάθλιψη διαφορετικά, αυτοκτονούν διαφορετικά; Συνάδελφοι, είμαι άνεργος του ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν έχω τίποτα να μοιράσω με εργαζόμενους είτε του ιδιωτικου τομέα είτε του δημοσίου. Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν αυτή τη νοοτροπία όλα αυτά τα χρόνια, ξέρουμε όλοι ότι αυτή καλλιεργήθηκε από τα κόμματα του δικομματισμού με αντάλλαγμα ψήφων. Η πολιτική ηγεσία της χώρας τους έδειξε το δρόμο, τους έκανε τα ρετιρέ των εργαζομένων και τους χρησιμοποίησε για να διασπάσει το εργατικό κίνημα. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - που έχω βαρεθεί να με σώζουν από τον κακό μου εαυτό - αντί να μειώσουν την ανεργία με ανάπτυξη της βιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής, έφτιαξε ένα αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα που οι υπάλληλοί του "εξαργύρωναν γραμμάτια" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτά τα δύο κόμματα έχουν την κύρια ευθύνη και για το διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό δημόσιο και για τη σημερινή διάλυση της χώρας. Αυτοί έβαζαν την υπογραφή τους για κάθε πρόσληψη, για κάθε ανάθεση, για κάθε δημόσιο έργο, για κάθε κρατική προμήθεια. Χωρίς υπογραφές από τους εκάστοτε πουργούς δεν προσλήφθηκε ποτέ κανένας ΔΥ. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα: Οι κολλητοί των αφεντικών είτε ξύνονται, είτε συμπεριφέρονται απαράδεκτα στους συναδέλφους τους (στους πελάτες δεν τους παίρνει), πληρώνονται καλύτερα από αυτούς που βγάζουν τη δουλειά και έχουν και τα "τυχερά" τους, όταν οι δουλειές πάνε καλά. Όσο για τα κριτήρια των προσλήψεων; Ακόμα και σε εταιρείες-κολοσσούς, η γνωριμία είναι το εισιτήριο. Και τα τέκνα των αφεντικών στις περισσότερες περιπτώσεις, περνάνε από την επιχείρηση μόνο όταν ξεμένουν από λεφτά. Ας μη αγιοποιούμε λοιπόν τον ιδιωτικό τομέα, ούτε να κατηγορούμε αυτούς που είναι σε καλύτερη θέση από εμάς. Δεν θα σωθούμε αν βρεθούμε όλοι στον πάτο, αλλά στον αφρό.
image description GIORGOS73 | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:25 μ.μ. | Reply
Ελπίζω η κατάσταση αυτή στο δημόσιο να γινει πολύ χειρότερη για τους υπαλλήλους ώστε να παραιτηθεί και κανένας απο μόνος του . Το καλοριφέρ ανοιχτό , το παράθυρο ανοιχτό , ο σεβασμός στους πολίτες εξαφανισμένος για πολλά χρονια και ομισθός μέχρι πρότινος πολύ καλός και ωράριο ελεύθερο . Και παραπονιούνται ...... Καλομάθανε ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ . Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει . Ολη η δουλειά πια ειναι στους λογιστές .
βρε παιδια μη μαλωνεται!!! ολοι εμεις λογιστες εφοριακοι και λοιποι σχετικοι εμπλεκομαστε με οτι σημαντικοτερο σπουδαιότερο υπαρχει στη παραγωγική διαδικασία!!!!! Φανταστείτε ότι υπάρχουν ανθρωποι που διεκδικουν και απαιτουν με αντικειμενο μια σφραγιδα και άλλα πολλα ανευθυνα και διοικητικώς ανωπαρκτα (τοπ αυτοδιοίκηση,στρατιωτικες υπηρεσιες κλπ)
image description Τρίπολη | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
Προισταμένη στο τμήμα Εσόδων το δικό μας το μόνο που κάνει είναι να υπογράφει τις επιταγές κ τίποτα άλλο 2 χρόνια τώρα που είναι η συγκεκριμένη δεν την έχω δει να κόβει κανένα γραμμάτιο και αν την ρωτήσεις κάτι σε παραπέμπει στους κατώτερους υπαλλήλους. Χθες που γινόταν πανικός με τους πολίτες καθόταν πάλι στο δικό της γραφειάκι κ μας κοίταγε με απλανές βλέμα.
image description stamatiski | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:18 μ.μ. | Reply
1. Σωστά ειπώθηκε ότι αν ταλαιπωρείται τόσο πολύ η κυρία μπορεί να παραιτηθεί. Δουλειά μπορεί να βρεί σε ένα λογιστικό γραφείο (και να δεί τι εστί βερύκοκο από κάθε άποψη)
2. Εδώ που είμαι εγώ 3παρά το μεσσημέρι δεν έχει ψυχή στη Δ.Ο.Υ. όπως ψυχή δεν έχει και πρίν τις 7μισή. Οι εργάσιμες ώρες είναι κάτι λιγότερο απο 5 και εάν του τύχει και καμμιά δουλίτσα του ανθρώπου έξω ε....
3. Παρόλα αυτά έχει τμήματα που πράγματι οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν (απο τις 8 εώς τις 2μιση πάντα όμως) αλλά για τις εσωτερικές τοποθετήσεις και τα ρουσφέτια της υπηρεσίας δεν νομίζω ότι φταίει κανείς άλλος εκτός απο τους ίδιους.
image description Alexander RS | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:06 μ.μ. | Reply
Τα σχόλια συναδέλφων καί "συναδέλφων" είναι επιεικώς εξοργιστικά αναφορικά με την εφοριακό. Αποτυπώνουν πληρως τον διχασμό, την κατάντια της κοινωνίας μας. Όλοι εσείς που την κράζετε γιατι στο πρόσωπό της βλέπετε το βαθύ διεφθαρμένο κράτος είστε οι ίδιοι που τόσα χρόνια στηρίζατε με την ψήφο σας ή την ανοχή σας αυτή τη σαπίλα. Δεν δικαιούστε κύριοι να μιλάτε, λουστείτε τα τώρα...
image description LALITA | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:41 μ.μ. | Reply
Δυστυχώς απογοήτευση. Τόσο για τον κανιβαλισμό της κοινωνίας μας (από όλες τις πλευρές) όσο και για το πόσο κοντόφθαλμοι είμαστε και χάνουμε την ουσία. Η ουσία δεν είναι πόσο δουλεύει η κ. Δέσποινα, αν και αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους και ιδιωτικού τομέα και δημοσίους. Η ουσία είναι η διάλυση του κράτους, με όλες τις αδυναμίες που είχε και η ανυπαρξία σχεδίου αντικατάστασης. Η διάλυση του Υπ Οικονομικών γίνεται ακριβώς για να καταρρεύσουν τα έσοδα και οι δυνατότητες για την είσπραξή τους. Αν μαζί με τις εφορίες διέλυαν και τη γραφειοκρατία και την πολυνομία, τότε το κακό θα ήταν μικρό. Τώρα όμως μας έχουν βάλει σε ένα ατελείωτο καυγά του ποιος ταλαιπωρείται περισσότερο και ποιος είναι ο λιγότερο κατεστραμμένος από την κατάσταση και ξεχνάμε όλοι την κοσμογονία που γίνεται στον τομέα της πλήρους και άνεφ όρων παράδοσης της Ελλάδας και του Ελληνικού κράτους, όχι απλά στους ιδιώτες, αλλά στους ξένους. Δεν είναι ιδιώτης μικρολογιστής Έλληνας αυτός που θα πάρει τη δουλειά της κας Δέσποινας, είναι ξένα κράτη, είναι το ΔΝΤ είναι οι Γερμανικές (κρατικές) πολυεθνικές, είναι η morgan stanley και η JP Morgan, άντε και η Deutsche Bank. Δυστυχώς είμαστε πρόβατα προς σφαγή που τσακωνόμαστε ποιο θα σφάξουν τελευταίο.
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:37 μ.μ. | Reply
Κατερίνα ,Χρύσα ,CFC και άλλοι...
Καμμία κακία ή τάση ανθρωποφαγίας δεν έπεσε (κατά τη γνώμη μου). Επίσης στο παρόν δεν ισχύει η θεωρία της κατσίκας (του γείτονα). Ούτε βέβαια το θέμα είναι προσωπικό ,προς μία συγκεκριμένη ΔΥ η οποία μπορεί να είναι και αξιολογότατη και παραγωγικότατη όπως και πολλοί άλλοι. Όμως τέτοιες περιπτώσεις πιστεύεται πως αποτελούν την πλειοψηφία? Στα αλήθεια στις χιλιάδεις καθημερινές σας περιπτώσεις χρειάζεται το 'γρηγορόσημο' προς τον υπουργό απευθείας? Εσείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντιλαμβάνεστε ποιός πραγματικά τομέας χρεοκόπησε και ποιός πληρώνει? Στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεων που έκλεισαν και στα εκατομμύρια των ανέργων (και πλέον και υποσιτισμένων) του ιδιωτικού τομέα ποιά η αντίστοιχη συνεισφορά (του πραγματικού ενόχου) του Δ.Τ. Δεν πιστεύετε ότι υπάρχει 'ταξική' διαφορά μεταξύ ΔΤ και ΙΤ. Ο ΔΤ στην Ελλάδα στο γενικό του σύνολο λειτουργεί εποικοδομητικά ,υποστηριχτικά προς στον ιδιωτικό όπως είναι και το κύριο (και μοναδικό) καθήκον του και όπως συμβαίνει στις πραγματικά αναπτυγμένες χώρες? Τα ωράρια και τις αμοιβές τις καθορίζει η αγορά ή κυβερνητικές διατάξεις (και τοτε γιατί δεν σχολάτε και εσείς/εμείς στις 14:30 ,επειδή είμαστε μαζόχες και δεν μας αρέσει η καλή ζωή?). Οι ψηφοφόροι ψήφισαν (βάσει προεκλογικών δεσμεύσεων και προγραμμάτων) για την πανίδρυση του κράτους (!) ,γαιτί λεφτά υπήρχαν ,γιατί θα αποσύρρονταν τα αντιλαικά μέτρα και θα υπήρχε επαναδιαπραγμάτευση ακόμη και για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Ποιά πρέπει να είναι η τιμωρία (κατά τη γνώμη σας) για αυτούς που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους?
image description Μαρία | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
+++++++++++++++++++++1000000000000000000000000000
image description C.F.C. | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:39 μ.μ. | Reply
"Ποιά πρέπει να είναι η τιμωρία (κατά τη γνώμη σας) για αυτούς που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους?"
Κανέναν οίκτο για τους συγκεκριμένους ...
image description Kerry | Δεκεμβρίου 5, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
Θα συμφωνήσω απόλυτα!!!!
image description NO MONEY NO HONEY | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:34 μ.μ. | Reply
Η κυρία Δέσποινα δεν φταίει για την κατάντια στο δημόσιο. Είμαι καλοπροαίρετος και θα δεχτώ ότι η διάθεση της για εργασια και προσφορά είναι αληθινή. Το πελατειακό κράτος φταίει για την μη παραγώγικοτητα στο δημόσιο και για τις πολύ χαμηλές υπηρεσίες στους πολίτες (αφήνω έξω τους επιχειρηματίες). Το εξοργιστικό είναι να μη θέλει κανείς να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα & να περιμένουμε όλοι να γυρίσουμε στην προηγούμενη σάπια κατάσταση που μας έφεραν τα δυο κόμματα (με το σιγοντάρισμα της αριστέρας βεβαίως βεβαίως)...
image description NO NAME | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:55 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΟΥΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ME ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΘΑ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
image description stamatiski | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:20 μ.μ. | Reply
Βρε Alexander RS, δεν λουζόμαστε τίποτα, ανέκαθεν οι δουλειές μας στις Δ.Ο.Υ. γινόταν με ένα ρυθμό -150% απο το δικό μας. Αν η δουλειά βγαίνει με το να ταλαιπωρείται μία κα Δέσποινα ή αν την ίδια δουλειά πρίν την έβγαζαν 15 άτομα που ξύνονται (γιατί αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα) το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Και επίσης κα LALITA, οι πρώτοι κανίβαλοι σε αυτή την ιστορία είναι οι "έξυπνοι" συνάδελφοι εφοριακοί που συνταξιοδοτήθηκαν μαζικά στα 55 με 60, πήραν τα εφαπαξάκια τους και (έτσι ξεκούραστοι όπως είναι) θα παίρνουν το μηνιάτικο τους για τα επόμενα 40 χρόνια για να μας βλέπουν και να γελάνε απο το απέναντι καφενείο.
image description kyrioi | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
επιτρεψτε μου μια απαντηση προς οσους μιλανε για απογοητευση - διχασμους της κοινωνιας - κανιβαλισμους - οτι δεν φταιει ο υπαλληλος αλλα οι προισταμενοι του.. κλπ... ΠΑΠΑΡΙΕΣ και ΕΓΚΑΘΕΤΕΣ αποψεις τα παραπανω...
Η κοινωνια ειναι ομοψυχα κατα του καθενος εσωτερικου η' εξωτερικου λαμογιου που καπιλευεται τον ιδρωτα του
Στην σημερινη (και τελευταιας 20ετιας) ελληνικη κοινωνια ο ελληνικος λαος ειναι υποταγμενος σε καθε δημοσιο υπαλληλο που ως νταβατζης λειτουργει στην υπηρεσια που του δοθηκε απο καποιο αλλο λαμογιο που παρελαβε απο καποιο αλλο λαμογιο-απατεωνα-κλεφτη-φονια-εγληματια κλπ... ΚΑΚΑ τα ψεματα.. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΩΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ .. τυπου προστατευω τους δικους μου κλπ κλπ...
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ καθως ο δημοσιος λειτουργος υποτιθεται παραγει υπερ του δημοσιου (δηλαδη δεν βγαζει κερδος το κεφαλαιο αλλα ο λαος) ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ειναι ασυμφορος για το λαο ΤΟΤΕ λειτουργει υπερ του κεφαλαιοθ .. για να εξηγηθω.. (ΟΤΑΝ Ο δημ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΣΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ το κερδος αυτο καπιλευεται το κεφαλαιο) ευχαριστω για το χρονο σας
image description mariak | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
Και βρίζοντας την κ. Δέσποινα λύνονται όοοολα μας τα προβλήματα που ανέφερες "kyrioi"
image description piratis | Δεκεμβρίου 4, 2012 2:49 μ.μ. | Reply
ολοι καποτε φιλουσατε κατουρημενες ποδιες για να μπειτε στο δημοσιο.τωρα αλλαζουν τα πραγματα και δεν σας αρεσει.δεν ξερω για το νησι σας.αλλα στην αθηνα γινονταν αλλα πραγματα απο συναδελφους σας.εχω αμετρητα περιστατικα απειρου καλλους να εκθεσω στα χρονια που ασχολουμαι με το λογιστικο επαγγελμα.να εχεις ραντεβου με ελεγκτη για αυτοψια συγκεκριμενη ωρα και οταν πας στη δου να σου λενε εχει παει να παραλαβει την αλληλογραφια.και φευγοντας απογοητευμενος που σ εστησε την τρακαρεις σε μπουτικ να προβαρει συνολακι.βλεπεις υπηρχε κι αυτο το συνδρομο να δειχνουν καποιες φαντασμενες συναδελφισσες σας καθε μερα και καλυτερα ντυμενη απο τις αλλες.φευγει η σιγουρια του δημοσιου και το αραλικι τοσων χρονων.α να πω και το αλλο το χθεσινο μαζι με το χαμο που γινονταν λογω της απεργιας. συναδελφος σας που εκοβε διπλοτυπα ειχε λιστα γραμμενη΄΄γνωστων΄΄της καμμια εικοσαρια τον αριθμο,που δεν εκαναν τον κοπο να στηθουν σαν γαιδουρια στην ουρα.ειχαμε κι αυτα.
image description ANESTIS | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:50 μ.μ. | Reply
NOIAZOMAI AYΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΝΑΧΩΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Κ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.ΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ (ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟ ΟΛΟΙ).ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΘΣ 7:30 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 17:00.ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!
image description george k. | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:15 μ.μ. | Reply
Κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ η πόρτα για τον ιδιωτικό τομέα είναι ανοιχτή σας επισυνάπτω και των πίνακα με τους μισθούς του ιδιωτικου τομέα αν δεν τούς γνωρίζετε ?

ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 25 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ
ΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΠΟΔΟΧΩΝ
0- 3 586,08 0,00 586,08
3- 6 586,08 58,61 644,69
6- 9 586,08 117,22 703,30
9-ΑΝΩ 586,08 175,82 761,90

θα πρέπει να σας περιγράψουν την ιστορία τους και αυτοί που πήγαν το πρωί στην δουλεία τους και γύρισαν μετά απο μια ώρα στο σπίτι τους αγκαλιά με την καταγγελία σύμβασης .
Το πρόβλημα θα λυθεί τότε και μονο τότε που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με τους ανωτέρω μισθούς γιατί δεν θα υπάρχει κίνητρο να δουλέψει κάποιος για το δημόσιο..


κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ πόσα σας πληρώνει το ΔΗΜΟΣΙΟ για μια μέρα εργασίας οπως αυτή που περιγάφεται ?
image description ANESTIS | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:30 μ.μ. | Reply
ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ
image description Συμπονω..... | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:03 μ.μ. | Reply
αχ θα κλαψω............................
image description Βαγγελης | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
Μα ακριβώς αυτό λέει ο εργαζόμενος κόσμος!!!! Δεν ξέρετε τι σημαίνει δουλειά. Επειδή απασχοληθήκατε νομίζετε ότι δουλεύετε κιόλας. Ειδικά αυτό με τα έσοδα δείμνει ότι οι ΔΥ είστε εκτός πραγματικότητας. Βέβαια αν τόσα χρόνια που απεργού\σατε για του ψύλλου το πήδημα ζητούσατε καλλίτερη οργάνωση, σήμερα δεν θα ήσασταν έτσι.
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:58 μ.μ. | Reply
είναι να στενοχωριέται κανείς, καθώς διαβάζει "πλαγίως" απόψεις για το θέμα, αυτό. Η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πυρήνα της Ευρώπης που πήγε ψηφοφόροι και χειροκροτητές του 90% του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από το 1981 μέχρι το 2010; Μη επιβεβαιώνετε στην ζωή το ανέκδοτο με τον Ελληνα που παρακαλούσε τον θεό να ψοφήσει και ο γάιδαρος του γείτονα επειδή ψόφησε και ο δικός του. Σε μια εποχή τεχνολογιών στην Ευρώπη του 2012 ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ναι έχουμε δικαίωμα οι εργαζόμενοι να εργαζόμαστε με δικαιώματα και όχι ως ΔΟΥΛΟΙ καπιταλιστών ( βλέπε: Βωβός, Κόκκαλης, Λάτσης, Βγενόπουλος, Τραπεζίτες, εφοπλιστές, Σκλαβενίτης, Μαρινόπουλος, Δασκαλαντωνάκης, Δασκαλόπουλος, coca kola,Ξενοδοχεία, μεγαλοαγρότες , Κωστόπουλοι κλπ λαμόγια καπιταλιστές, ο κατάλογος αφορά το 2% του πληθυσμού ( 100.000 άτομα επί 3 = 300.000 Ελληνες) που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ η κρίση. Γιαυτό σιγά πατριώτες μη ξυφουλκήτε και βγάζετε το μένος κατά των δημοσίων υπαλλήλων, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Βγάλτε τα γυαλιά να δείτε το δάσος, μη σας το κρύβει το δένδρο.
image description CocaCola | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:02 μ.μ. | Reply
Θέλετε να πείτε, ότι φταίει η Coca-cola για το υπόλοιπο 98% του πληθυσμού που είναι στο χείλος του γκρεμού ??????????
image description Αλέξης | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:39 μ.μ. | Reply
Ένος λεπτού σιγή για την κα Προισταμένη....αχ πόσο σε λυπάμαι!!! Ας έρθει λίγο στην θέση μας να δει τι καλά που είναι!!!
Πρόγραμμα λογιστή :
08:00 - 12:00 : Έσοδα - φορολογία
12:00 - 14:00: Κάνουμε και τα εξόδα
14:00 - 16:00 : Κάνουμε και λίγο ΚΒΣ
16:00 - 18:00: Έλα και λίγο αλλαγές στο μητρώο
18:00 - 20:00 : Μισθοδοσία....ΟΑΕΔ......ΙΚΑ
20:00 - 22:00 : Εεεε να κάνουμε και έναν έλεγχο στα παραπάνω
22:00 - ........ : Μετά μετά αρχιοθέτηση και ξάπλα

Αααα ρε ξύλο που θέλετε όλοι σας.....είχατε πιάσει τόσα χρόνια απο ένα τμήμα και δεν φτάνει που απο τη μία ήσασταν σπιτάκι σας, οτάν σας ρωτάγαμε κάτι η απάντηση ήταν....πήγενε στο ΚΒΣ, πήγενε στο Μητρώο πήγενε στο εισόδημα.....και έμεις οι δούλοι οι λογιστές πρέπει να τα ξέρουμε και να τα κάνουμε όλα!!!!!
Άντε αν έχεις τα κότσια....παράτα την θεσούλα σου και έλα εδω στο γραφείο.....θα σου βρώ εγω δουλίτσα φοουυλλλλ!!!!!! Θα αρχίσεις έτσι για ζέσταμα απο τα ΓΕΜΗ!!!!
image description ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:43 μ.μ. | Reply
ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ , ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΖΕΥΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΣ ΔΥΟ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ , ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΤΗΘΩ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ( ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΑΪΔΑΡΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ) ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΩΣ ΤΗΣ 01.30 ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΕΛΑΤΗ 8 ΧΙΛ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΚΑΙ ΣΤΗΣ 6.Ο ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ , ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ , ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ 12.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑΜΕΙΟ ...0ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ = ΦΠΑ , ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΡΑΙΩΣΗΣ, ΤΕΒΕ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ , ΝΟΙΚΙ Κ.Τ.Λ. , ΚΑΤΑ ΤΗΣ 1.00 ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ( ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ). ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΥΝΗΧΤΙΖΩ ΤΗΝ ΙΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ 11.0000.000 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ .
image description Σπυρος | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:53 μ.μ. | Reply
Κυρία μου, θα ήθελα να μπορούσε κάποιος (από τους πλέον των 1.000 την ημέρα) απολυμένος του ιδιωτικού τομέα να μας περιγράψει την δικιά του μέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description MARIA S | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:23 μ.μ. | Reply
Βρήκαμε τώρα ευκαιρία να βγάλουμε τα απωθημένα μας για κάθε Δ.Υ .που έχουμε μισήσει ε? Δε λέω, από τη μια λυπάμαι την κ.Δέσποινα για το κακό που τη βρήκε..δεν είναι λίγο άλλωστε ξαφνικά ο "θείος"-Κράτος να σου γυρνά την πλάτη, να σου στερεί συναδέλφους με τους οποίους περνούσες και την ώρα σου βρε αδερφέ,να σου κόβει το μισθό και να 'ρχεσαι αντιμέτωπος με τη λεγόμενη "πραγματικότητα" ,για άλλους καθημερινότητα, και κυρίως να συναλλάσσεσαι με αγανακτισμένους φορολογούμενους.... αλήθεια εμείς σα λογιστές τι έχουμε κάνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση?με ποιο τρόπο διαμαρτυρόμαστε όταν δεν τελειώνει η δουλειά μας και φταίει ο δημόσιος υπάλληλος που έχει κάνει την υπηρεσία το τσιφλικι του μπαμπά του και κάνει ότι του καπνίσει?τίποτα μάλλον γιατί τους έχουμε ανάγκη και ότι κι αν γίνει θα τους βρούμε πάλι μπροστά μας..τι έχουμε κάνει ώστε να διασφαλίζεται η αμοιβή μας?τι κάνουμε με τα "ντα.....κια" που πουλάει το Οικ.Επιμελητήριο και τις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις που έχουμε σα λογιστές? τι κάνουμε με αυτό το πανηλίθιο υπουργείο Οικονομικών που μόνο ημερομηνίες ξέρει να ορίζει?Μη φαγωνόμαστε το λοιπόν και ας δούμε την καμπούρα μας.Η κυρία Δέσποινα ξεβολεύτηκε αλλά θα συνηθίσει και το βασικό θα πληρώνεται...
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 3:34 μ.μ. | Reply
Φίλε Κώστα (Γιαννακούλη)
Αν κάτι σε στενοχωρεί μην το διαβάζεις. Πλάγιες απόψεις δεν νομίζω ,ευθέως ο καθένας έγραψε την άποψή του -όλες σεβαστές. Εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της εργατικής -ασφαλιστικής νομοθεσίας οι δημόσιοι λειτουργοί (βλέπε ,ικα ,σύκα ,σεπε ,επιθεωρήσεις ,ακόμη και αστυνομία) μπορούν και οφείλουν να επέμβουν ,γιαυτό δεν υπάρχουν (ή μήπως δεν τους αφήνουν τα γνωστά ξένα κέντρα αποφάσεων.). Σε μία 'καπιταλιστική' οικονομία τις αμοιβές τις καθορίζει η αγορά (ούτε καν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες) και βέβαια οι κρίσεις είναι υπαρκτές -όμως την κρίση πληρώνει αυτός που την προκαλεί και όχι κάποιος άλλος. Σε αντίθεση με τις 'κομουνιστικές' οικονομίες που βέβαια δεν γνωρίζουν ποτέ κρίσεις και το σύνολο των πολιτών -εργαζομένων τους ζουν σε επίγειους παραδείσους (ή κάτι τέτοιο). Προσωπικά δεν φοράω καθόλου γυαλιά -ακόμη βλέπω καλά.
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 4:25 μ.μ. | Reply
ΚΎΡΙΕ, όταν είπα "πλάγιο" διάβασμα ευνοούσα ότι με μια ματιά που έριξα, όχι ότι ο καθένας, μιλάει πλάγια ή με υπονοούμενα. Δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν άλλωστε γιαυτό και χρησιμοποιώ το όνομα μου.όσο αφορά την ουσία."όμως την κρίση πληρώνει αυτός που την προκαλεί και όχι κάποιος άλλος". Ποιος προκαλεί την κρίση; H κρίση είναι το γεγονός ότι αυτοί που διαθέτουν τα χρήμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΙΘΕΜΕΝΟΙ, να το επενδύσουν. Το χρήμα κάποιοι το έχουν. Δεν μπήκε μέσα σε ένα πηγάδι και χάθηκε. Αφού το χρήμα ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ για παράδειγμα στην οικοδομική δραστηριότητα, που το 1995-2005, είχε ακμάσει, καταστρέφονται επιχειρήσεις, μένουν άνεργοι εργαζόμενοι, και επιχειρηματίες ( φυσικά), μένουν απλήρωτα δάνεια, υπάρχουν κατασχέσεις, έχουμε αυτοκτονίες, γενικά έχουμε τα αποτελέσματα της ΚΡΙΣΗΣ. Αν αυτοί που έχουν το κεφάλαιο - χρήμα θελήσουν, γιατί τους συμφέρει ( και θα τους συμφέρει όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βγάλουν αυτό το κέρδος που επιθυμούν), τότε θα ξαναγίνουν επενδύσεις. Αυτός είναι ο κύκλος της ελεύθερης καπιταλιστικής οικονομίας, Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρουν τα κέρδη και η καπιταλιστική οικονομία. Μας ενδιαφέρει ότι αυτή η διαδικασία αφήνει πίσω συντρίμμια. Τα συντρίμμια αυτά είναι οι άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι, τα ψυχολογικά παραλειπόμενα, τα οικογενειακά δράματα. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο Κωτσόπουλος της ΑLPHA, ΄η ο Λάτσης, της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ, ή ο Σάλλας της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΕΝ 'πηδήξουν΄' το βράδυ απόψε γκερλ πολυτελείας των 2.000,00 ευρώ. Αθτά είναι τα αντίθετα μεγέθη της κρίσης, Ένας δεν έχει για πετρέλαιο ή ρεύμα και ο άλλος σπαταλάει σε μια βραδιά τον μισθό κάποιου εργαζόμενου ενός έτους. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 4:45 μ.μ. | Reply
CocaCola Είπε: ;έχετε υπ' όψιν τι δικαιώματα , έχει κάποιος εργαζόμενος, που περνάει το πρωί την πύλη και κτυπάει κάρτα για να 'εργαστεί' στις πολυεθνικές εταιρείες την σημερινή εποχή; ωράρια, συμβάσεις εργασίας, δικαιώματα ατομικά σε συνάρτηση με τους " κανονισμούς εργασίας " πέστε ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ. κλπ. φυσικά κύριε ή κυρία οι κανόνες που έχει καθορίσει η κάθε πολυεθνική στην Ευρώπη και αλλού είναι ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ και η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Απλά για να επενδύσει η πολυεθνική, θέλει το αντίστοιχο επενδυτικό κλίμα. Που σημαίνει να έχει καθοριστεί σε χαμηλά όρια με βάσει τον σημερινό ανταγωνισμό και την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση το λεγόμενο εργατικό κόστος. Αλλιώς η πολυεθνική ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ, γιατί δεν την συμφέρει και ψάχνει αλλού ( βλέπε ΙΝΔΊΑ, ΚΊΝΑ, ΛΕΤΟΝΊΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, και αλλού), που την συμφέρει. Το συμφέρον δηλαδή των πολυεθνικών καθορίζει το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της ζωής στη Ευρώπη, σήμερα τέλη του 2012. το 98% του πληθυσμού δυστυχώς, παρακολουθούμε αμήχανα το γαϊτανάκι της .
για περισσότερα... Το “δόγμα του σοκ”, της Naomi Klein. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ & Από παλιά ο Μπάρμπα Κάρολος...
image description Giannis Z | Δεκεμβρίου 4, 2012 4:03 μ.μ. | Reply
Συγκινήθηκα, ΄πάω να πάρω χαρτομάντηλα.................
image description ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:55 μ.μ. | Reply
Της Δέσποινας η μάνα, δεν πλήρωσε ποτε για χαρτομάντηλο!!Ουτε και η ίδια φυσικά! Γιατί δεν μας λέει για τους υπόλοιπους συναδέλφους που ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΝΟΝΤΑΙ????????
image description ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ | Δεκεμβρίου 4, 2012 4:52 μ.μ. | Reply
Η διαφορά του καπιταλισμού και Κομμουνισμού είναι η εξής. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - Είσαι μέσα σε σπηλιά και σου λέει ο καπιτάλας: Πήγανε προς τα εκεί. Εκεί ειναι το φως. Το φως το βλέπεις αλλά όσο και να προχωράς ποτέ δεν το φτάνεις και τελικά δεν υπάρχει έξοδος. Καποιοι πιο τυχεροί ή πιο ικανοί βλέπουν το φως από καλύτερη θέα, αλλα στην έξοδο δε θα φτάσουν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Είσαι στην σπηλιά και σου λέει ο κομμουνιστής: Μην πας πουθενά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο πέρα. Εδω στο σκοτάδι είναι το φως. Μέτριοι, ικανοί, λαμόγια, αξιόλογοι μένουν θαμμένοι στη σπηλιά. Διαλέξτε τι ταιριάζει καλύτερα σε σας αλλά όχι δάκρυα για τον διπλανό σας παρακαλώ. Είναι ψεύτικα....
image description Τι φταίμε; | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:56 μ.μ. | Reply
Γιατί φίλε μου μας τρώς το χρόνο με σαχλαμάρες; Πρέπει να διατυμπανίζεις με τόσο γελοίο τρόπο πόσο κολλημένο μυαλό έχεις; Συνάδελφοι, επειδή θεωρώ ότι θά' πρεπε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και το χρόνο μας, κι επειδή πιστεύω ότι πολλοί από εμάς ενδιαφερόμαστε για τις απόψεις των συναδέλφων, και θέλουμε να διαβάζουμε απόψεις και επιχειρήματα, θέλω να κάνω μία έκκληση: Αν κάποιος από μας θέλει απλώς να εκτονωθεί, αντί να γράφει σχόλια που περιγράφουν απλά την ψυχική του κατάσταση π.χ. "Συγκινήθηκα, ΄πάω να πάρω χαρτομάντηλα................." ή θέλει να πει ανέκδοτο, να πάει καλύτερα μία βόλτα στο τετράγωνο, να τον φυσήξει λίγος αέρας να συνέλθει. Έλεος!
image description GRD | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:02 μ.μ. | Reply
Κώστα (Γιαννακούλη). Τα ωραία και μεγάλα λόγια (πλέον) δεν με πείθουν. Αυτό που εγώ πιστεύω (και για μένα έχω επαρκείς αποδείξεις) είναι ότι για την Ελλάδα μοναδικός υπεύθυνος της κρίσης είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ. Σε επίπεδο θεωρίας το σοβιετικό κρατικιστικό μοντέλο που ακολουθήσαμε από το Β΄ ΠΠ. Ποτέ δεν υπήρξαμε καπιταλιστική χώρα. Το κράτος-σοβιέτ (με συμμετοχή στην οικονομία >60% ,με ολόκληρους μονοπολιακα ελεγχόμενους οικονομικούς κλάδους ,ενέργεια,επικοινωνίες ,μεταφορές ,ασφάλιση ....) ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ νομοτελειακά γιατί ωραίες οι θεωρίες αλλά στην πράξη κανένας δεν δουλεύει για την ευημερία του άλλου. (παράδειγμα η σημερινή κυρία εφοριακός). Γιατί να επενδύσει ο οποιοσδήποτε σε ασύμφορο περιβάλλον. Εσύ θα το έκανες? Στην πραγματικότητα και εγώ διαμαρτύρομε για την κατάντια της Ελλάδας που θα μπορούσε να είναι μία πλούσια χώρα ,αλλά την υποδούλωσαν (όχι πολεμικά) αλλά τα χρέη των κρατικοδίαιτων σοβιέτ -τα οποία παρεπιπτώντος δεν έδειξαν καμμία απολύτως αληλλεγύη στον αγρίως φορολογούμενο ελληνικό λαό. Για πες μας μία χώρα (της δικής σου ιδεολογίας που θα ήθελες να ζεις?)
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ . Καπιταλισμός σημαίνει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κομουνισμός είναι το ακριβώςαντίθετο (δεν θυμάμαι ποιανού είναι).
image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:18 μ.μ. | Reply
Αν συγκινήθηκα για την εξαίρεση (την υπάλληλο που δουλεύει) φανταστείτε πόσο θα συγκινηθω για αυτούς που (συνεχίζουν απτόητοι) να μη δουλεύουν ή ακόμα καλύτερα να μας δουλεύουν...
Για εσωτερική κατανάλωση συνδικαλιστών εφοριακών ήταν ωραίο το κείμενο. Εγώ ξέρω αρκετούς συναδέλφους της Κας που δουλεύουν επάξια και μπορεί και περισσότερο από αυτήν. Ε και; Τι σημαίνει αυτό; Το ότι τώρα (γιατί δεν νομίζω ότι παλαιότερα είχε τον ίδιο φόρτο εργασίας) δουλεύει, σημαίνει ότι πρέπει να νιώσουμε κάτι; Σαν τι; Συγκίνηση; Λύπη; Ή μήπως σύμπνοια με ένα κλάδο που ουδέποτε είχε οτιδήποτε κοινό με τον δικό μας, και τώρα η κατάστασή τους χειροτερεύει - αλλά φυσικά την κατάστασή μας δεν την έχει φτάσει ακόμα επ ουδενί... Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ούτε με ενδιαφέρει πόσα παίρνει ο ένας ή ο άλλος δημόσιος υπάλληλος, ούτε τώρα ούτε τότε... Με ενδιαφέρει όμως το αν δουλεύει η όχι - γιατί το πόσο δουλεύει αυτός έχει επίπτωση στη δικιά μου δουλειά, και ο κλάδος τους δεν δούλευε σε μεγάλο ποσοστό (ένα 70% είναι ασφαλές ποσοστό). Οπότε τώρα που εν όψει των δύσκολων, κάποιοι από αυτούς (του 70%) αρχίσανε να δουλεύουν, το μόνο που μπορώ να πω είναι ώρα ήταν... Τη συμπαράσταση μου πάντως δεν θα την έχουν, γιατί όπως τόσα χρόνια συνήθισα να τους έχω απέναντί μου, έτσι και σήμερα δεν αλλάζει κάτι - θα νιώσω λύπη για τις άπειρες απολύσεις και τις άγριες συνθήκες εργασίας του ιδιωτικού τομέα που βλέπω καθημερινά, αλλά για το δημόσιο, εμ τι να κάνουμε όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Τους λίγους και καλούς εφοριακούς που μπορούσα να συννενοηθώ και πολύ απλά να κάνω τη δουλειά μου και αυτοί τη δικιά τους, μπορώ και σήμερα να συννενοηθώ και δεν έχω κανένα παράπονο. Και επιτέλους, το άνδρο των ΔΕ (που πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν γενικά με το περιβάλλον, όχι να υπολογίσουν υπεραξίες και να καταλάβουν ισολογισμούς) πρέπει να τελειώσει... Ας αλλάξουν λοιπόν (και αλλάζουν, έστω και αργά) με περισσότερους ΠΕ, από τέτοιους άνεργους έχουμε άπειρους ούτως ή άλλως...
image description ΣΥΡΙΖΑ | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:53 μ.μ. | Reply
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εφοριακών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για τις άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες της κυρίας Δέσποινας. Οι εφορίες την ημέρα της συγκέντρωσης θα μείνουν κλειστές.
image description no name | Δεκεμβρίου 4, 2012 5:38 μ.μ. | Reply
εγω αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι λογιστές έχουν μεγάλο κόμπλεξ με τους εφοριακούς, τόσο απλά
image description κάνεις λάθος.. | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:57 μ.μ. | Reply
προς no name: σε όλα αυτά τα χρόνια που γυρνάω στις εφορίες ποτέ ΔΕΝ ρώτησα εγώ κανέναν εφοριακό: "τι έχεις τελειώσει?" από σπουδές εννοώ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά τον τελευταίο χρόνο η πρώτη ερώτηση που ακούς από εφοριακούς που δεν σε ξέρουνε ειδικά γιατί μετατάχθηκαν από άλλες δου είναι: εσύ που δουλευείς? και οταν τους λες οτι έχεις δικό σου γραφείο η επόμενη ερώτηση είναι πάντα και τι τελείωσες? και τι τους νοιάζει όλους αυτούς τους κυρίους τι τελείωσα εγώ και ο κάθε λογιστής? αυτοί έχουνε κόμπλεξ και ΟΧΙ εμείς! που με την πρώτη ευκαιρία θα μας τρέξουνε και θα μας την πούνε με άσχημο τρόπο οταν είναι μπροστά ο πελάτης μας..

image description Νικος Τουντας. | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:26 μ.μ. | Reply
Δηλαδή εγώ που είμαι άνεργος, να εύχομαι όλοι όσοι έχετε δουλειά 16 ώρες την ημέρα για 500 ευρώ τον μήνα, να την χάσετε για να είμαστε όλοι στην ίδια θέση. Καλή η λογική σας και μάλλον με συμφέρει!!!!
Τελικά όλοι το τομάρι τους σκέφτονται και δεν μπορούν να κατανοήσουν τα προβήματα του άλλου. ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΜΠΛΕΞ !!!!
image description ΦΟΡΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:59 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 02:45 ΕΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ; ΄Η ΑΥΤΑ "LAST YEAR"!!!!!!!
image description johnjohn | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:54 μ.μ. | Reply
¨Ολη αυτή η γραφειοκρατεία υπάρχει μόνον στην Ελλάδα. Ο αυτοί στο Υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπουνε τι γίνεται και στις άλλες χώρες. Μπορείτε να μου πείτε γιατί να έρχεται στη Δ ΟΥ για παράβολο και να μη το παίρνει απευθείας απο την υπηρεσία που το ζητάει μέσω πιστωτική κάρτας ή κάρτας αναλήψεως ή να μην το χορηγεί απευθείας η υπηρεσία που το χρειάζεται, όπως γίνεται με το ΚΤΕΟ.
Γιατί να χρειάζεται να πηγαίνεις στην Δ ΟΥ να κάνεις ρύθμιση και να μη το κάνεις μόνος σου από το γραφείο σου ή το σπίτι σου;
Γιατί οι επιστροφές να μη γίνονται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας , και να μη χρειάζονται τόση γραφειοκρατεία.
Γιατί το ελεγκτικό να ζητάει τόσο και τόσο και να τρέχουν όλοι μαζί.
Απλό είναι κατάργηση όλων των τμημάτων εσόδων, ενιαία βάση δεδομένων , ένα ταμείο και όλο μέσω ΤΑΧΙΣ.
image description PRESJOHN | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:18 μ.μ. | Reply
Εγώ προσωπικά συμπαρίσταμαι στην αξιότιμη Κα Δέσποινα Καρούση και την συγχαίρω γιατί μέχρι στιγμής δεν απάντησε με σχόλιο της στην ΧΟΛΗ και το κόμπλεξ των περισσότερων (δυστυχώς) "συναδέλφων" ανώνυμων Λογιστών .
Συμπαρίσταμαι όχι γιατί μένω στην Σαλαμίνα και γνωρίζω την κατάσταση της ΔΟΥ,
αλλά γιατί περιέγραψε τις συνθήκες εργασίας της ,τις οποίες δεν σεβαστήκατε ,αλλά δεν την σεβαστήκατε και ως γυναίκα-εργαζόμενη.Λυπάμαι επώνυμα για την κατάντια και την κακομοιριά ορισμένων.
Γιάννης Βούκας
image description tONI | Δεκεμβρίου 4, 2012 7:12 μ.μ. | Reply
Αφήστε ρε τον πρόλογο κ τις δικολαβίες. Οι λογιστές καλά κάνουν κ κράζουν! Οι σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι δε βγάζουν ανακοινώσεις. Δουλεύουν γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή τους προς τους φορολογούμενους που τους πληρώνουν. Αν η κυρία Δέσποινα έχει θιχτεί από τα σχόλια, μπορεί να τους βάλει όλους στη θέση τους, δημοσιεύοντας παλαιότερη επιστολή της που περιγράφει την απαράδεκτη κουλτούρα των συναδέλφων της και την απαράδεκτη λειτουργία κ οργάνωση της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται. Διαφορετικά όλα γίνονται για το θεαθήναι κ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων (βλ. αλέξης και πάνος).
image description GEOΓΕΟ | Δεκεμβρίου 4, 2012 6:09 μ.μ. | Reply
ΕΝΤΑΞΕΙ Η Κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ-ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ- ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ''ΜΑΥΡΟΙ'' ; ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΡΕ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ : α) ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ Αρχ ........ ΚΑΙ β) Αρχ.... ΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ
image description Συναδελφος | Δεκεμβρίου 4, 2012 7:17 μ.μ. | Reply
Κα καρουση, λυπάμαι πραγματικά γιατι πιστεψατε ότι γράφοντας την καθημερινότητα σας (και κυρίως τα καθήκοντα σας) στο internet θα προκαλουσατε συγκίνηση και συμπόνια. Έχω λοιπόν να σας πω ότι ο κόσμος δουλεύει και δούλευε και πριν το ανακαλύψετε και εσείς απλά ζούσαμε όλοι στην κοσμαρα μας, και εμείς αλλά και κάτι λογισταραδες που τώρα την έχουν δει λουστρακοι. Λυπάμαι όμως γιατι εγώ, όπως και όλοι οι νέοι υπάλληλοι πρέπει να πληρώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και των συναδέλφων και όλων αυτών των λαμογιων με τους οποίους συναλλασομασταν και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Στους νέους συναδέλφους έχω να πω καλο κουράγιο και στους απέξω καλη αντάμωση.
image description Αντωνης καφετζης | Δεκεμβρίου 4, 2012 7:40 μ.μ. | Reply
Ολοι αυτοι οι ανωνυμοι κομπεξικοι λογιστες-στριες που τα χωνουν στην κυρια που εγραψε αυτο το αρθρο,αντι να τα βαζουν μαζι της ας ξεσηκωθουν και να βγουν στους δρομους να βγαλουν τη χολη τους.Εχετε δει ποτε στις πορειες πανώ απο λογιστες?πότε αγωνιστηκαν για να αγωνιστουν και τωρα?Αυτο κανει το συστημα,να βαζει την μια κοινωνικη ομαδα απεναντι στην αλλη,και μετα να κανει τη δουλεια του.Πιστευω οτι η κα που το εγραψε τα βαζει με τη κυβερνηση,τα μνημονια και τις τρεχουσες συνθηκες και οχι με τους λογιστες.Και επιτελους οσοι ειναι αντρες βαζουν και τα ονοματα τους.
image description Aristidis | Δεκεμβρίου 4, 2012 8:00 μ.μ. | Reply
πρώτα φταίγαν οι φορτηγατζήδες
μετά οι συμβολαιογράφοι
μετά οι φαρμακοποιοί
μετά οι γιατροί
μετά οι δάσκαλοι
μετά οι καθηγητές πανεπιστημίου
μετά οι φοιτητές
μετά οι μαθητές
μετά οι συνταξιούχοι που ζουν ακόμα
μετά οι τρίτεκνοι
μετά οι ανάπηροι που διαδηλώνουν στο σύνταγμα
Πάντως δεν φταίνε οι πολύ πλούσιοι γι'αυτό και μείωνεται η φορολογία
τους με το νέο νομοσχέδιο
Τέλος πάντων τι χρειάζεται για να καταλάβετε συνάδελφοι
ότι έρχεται η ώρα των λογιστών ???????
Ο στόχος τους είναι να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας
Θα τους αφήσουμε ????
image description dimgian | Δεκεμβρίου 4, 2012 8:19 μ.μ. | Reply
Λυπάμαι για αυτά που διαβάζω . Είμαι πάνω από τριάντα χρόνια Εφοριακός σε Εφορίες της επαρχίας και ποτέ δεν βρέθηκε σε τέτοιο κλίμα με τους λογιστές της περιοχής μου τους οποίους και σέβομαι και με σέβονται από τον γεροντότερο έως τον πιο πιτσιρικά . με θεωρούν και τους θεωρώ συνεργάτες . το ίδιο συμβαίνει και με τους ελεγκτές υφισταμένους μου, που κάθε μέρα συζητούν με τους λογιστές και ξεπερνούν σε πνεύμα συνεργασίας κάθε παρουσιαζόμενη δυσκολία . Είναι περιττό να αναφέρω τις μεταξύ μας κοινωνικές σχέσεις στις χαρές και τις λύπες μας
image description FAFOUTIS | Δεκεμβρίου 4, 2012 9:07 μ.μ. | Reply
Δυστυχώς αγαπητοί μου,εκτός ελαχίστων περιπτώσεων,κανείς σας δεν κατάλαβε ότι η κα Καρούση,αυτά δεν τα λέει για να την λυπηθούμε,αλλά για να καταλάβουμε ότι θα πηγαίνουμε στις διάφορες υπηρεσίες των ΔΟΥ και θα χάνουμε ώρες ολόκληρες προκειμένου να εξυπηρετηθούμε και θα τα "βάζουμε" με τους υπάλληλους,που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Να καεί λοιπόν το σπίτι και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είμαστε άξιοι της κακής μας μοίρας.Μιά ζωή μίζεροι και γκρινιάρηδες.
image description ΤΕΟ | Δεκεμβρίου 4, 2012 9:13 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..........
image description dimgian | Δεκεμβρίου 4, 2012 9:06 μ.μ. | Reply
Λάκη Φαφούτη κάθε φορά που διαβάζω τα γραφόμενά σου χαίρομαι που σε έχω γνωρίσει και έχω συνεργασθεί μαζί σου .
image description teo | Δεκεμβρίου 4, 2012 10:28 μ.μ. | Reply
μπραβο φαφουτη και dimgian akompexaristoi logistarades!!!!!!!
image description TEO | Δεκεμβρίου 4, 2012 9:21 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΚΤΑ .ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ . ΒΡΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ή ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΝΤΟ!!!!!!!!
image description ΤΕΟ | Δεκεμβρίου 4, 2012 9:24 μ.μ. | Reply
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΕ ΦΑΦΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ?
image description markos347 | Δεκεμβρίου 4, 2012 10:27 μ.μ. | Reply
Χαλαρώστε λίγο...δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα θηρία, ε ας τα βάλουμε με το Δεσποινάκι. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον συνάνθρωπό μας, γιατί ο καθένας δίνει το δικό του αγώνα, με το δικό του τρόπο...όλοι αγωνιζόμαστε για κάτι το οποίο αξίζει να σεβαστούμε. Το ψωμί της βγάζει η γυναίκα, φαντάζομαι για να ζήσει την οικογένειά της. Το ότι δεν είναι ίδιες οι συνθήκες εργασίας το ξέρουν και οι πέτρες, αλλά αυτό δε δίνει το δικαίωμα να χαιρόμαστε με το άγχος ή τις δυσκολίες του συνανθρώπου μας. Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος της, καθώς (κάποιοι) εφοριακοί είναι στις 5 πρώτες κατηγορίες ανθρώπων που με εκνευρίζουν, θέλω να παρατηρήσω ότι σχολιάσαμε το δημοσίευμα αυτό...κι όχι μόνο αυτό. Αλήθεια θεωρούμε τον "ανούσιο σχολιασμό" των επίκαιρων δημοσιευμάτων ως μέρος της δουλειάς μας? Δεν αναφέρομαι σε σχολιασμούς οικονομικο-λογιστικού περιεχομένου που όντως είναι αρκετά χρήσιμοι, αλλά σε απλοϊκούς σχολιασμούς, που δεν βοηθάνε πουθενά, παρά μόνο στην εκτόνωση και την έκθεση του "λογιστή" που εκφράστηκε δημοσίως...τα σέβη μου,
image description trol | Δεκεμβρίου 5, 2012 10:10 π.μ. | Reply
Νομίζετε ότι είστε σκληροί με την κυρία?

Το γράμμα της στάλθηκε στην lifo.gr

Εκεί να δείτε δούλεμα που θα πέσει...
λολ
image description George | Δεκεμβρίου 5, 2012 11:35 π.μ. | Reply
Όταν οι πολίτες αυτής της χώρας σταματήσουν να χωρίζονται σε στρατόπεδα τύπου "Δημόσιος Τομέας - Ιδιωτικός Τομέας" ή "Λογιστές - Εφοριακοί", ίσως καταλάβουμε ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός και ποιός μας κάνει να φαγωνόμαστε μεταξύ μας.. Ξυπνήστε, το πρόβλημα δεν είναι η κα Δέσποινα και η κάθε κα Δέσποινα. Το πρόβλημα, ή μάλλον τα προβλήματα, έχουν όνομα , επώνυμο και παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα για να πετσοκόβουν εμάς, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
image description μαρθα | Δεκεμβρίου 5, 2012 6:20 μ.μ. | Reply
μπράβο της. και τώρα τι θέλει να της πούμε μπράβο? κι εμείς έτσι δουλεύουμε χρόοοοονια τώρα. ζητήσαμε απο κανέναν τους να μας πει μπράβο ή τους γλύφαμε κάθε μέρα για να κάνουμε την δουλειά μας? Να σας πω οτι μόλις χθες ήμουν σε μια ΔΟΥ και ρώτησα τι πρόστιμο έχει μιά δήλωση που είχα ξεχάσει να υποβάλω (και που θα το πληρώσω εγώ όχι ο πελάτης βεβαίως - ενώ αυτή δεν ξεχνάει γιατί και να κάνει λάθος... το πληρώνει η υπηρεσία) .... σας πληροφορώ ότι η υπάλληλος (χωρίς να με έχει ξαναδεί) μου είπε συνομοτικά.. "ε θα τα βρούμε," Εκανα ότι δεν κατάλαβα κι έφυγα.
ε οχι δεν με αγγίζει το "δράμα" της λυπάμαι. και όχι αγαπητοί συνάδελφοι, δεν έχω τίποτα με την κυρία και δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα της... γιατί και να ψοφήσει πάλι άξιοι της μοίρας μας θα είμαστε. Να μην καθαρίζει φασολάκια στον γκισέ που με εξυπηρετεί θέλω... γιατί το έχω ζήσει κι αυτό!!!
οσο για το ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους, έχω να σου παρατηρήσω αγαπητέ Αντωνη καφετζη ότι και να ήθελα να βγω (που δεν θέλω) δεν προλαβαίνω, τσακώνομαι με το taxis που δεν λειτουργεί, με τον άντρα μου που θα με παρατήσει να ξανα αργήσω για να προλάβω τις ηλίθιες προθεσμίες τους, με το παιδί μου που δεν με βλέπει καθόλου, με τους πελάτες μου που θέλουν τα πάντα απο μένα χωρίς να με πληρώνουν ενώ ο δικηγόρος δεν θα κάνει τίποτα γιατί είναι επιστήμονας... οπότε όχι δεν προλαβαίνω
...κι έτσι περνάει η ζωή μου δίπλα μου και ούτε αυτήν προλαβαίνω
image description ασχετος | Δεκεμβρίου 5, 2012 7:49 μ.μ. | Reply
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΟΜΠΛΕΞ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.
ΕΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ 4-5 ΣΧΟΛΙΑ .
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ?????
image description Σταθης | Δεκεμβρίου 6, 2012 1:00 π.μ. | Reply
κ. Δεσποινα ουτε εσεις μιλησατε για τα εσοδα της ΔΟΥ. Οι καιροι αλλαξανε και ο κοσμος μπορει να εξυπηρετηθει με εμαιλ και γραπτες υπευθυνες απαντησεις. Το πιο πιθανο δε ειναι τα εσοδα να αυξηθουν ετσι. Οσο για τον ογκο και την οργανωση και τη παραγωγικοτητα της δουλειας ειναι μεγαλο κεφαλαιο. τριπλοτυπα και χαρτουρα ειναι ξεπερασμενες εννοιες...εφυγα στο εξωτερικο προ δεκαετειας εξαιτιας και των δημοσιων υπαλληλων. φιλικα παντα ελπιζω να προσγειωθητε στη πραγματικοτητα.
image description Annivas | Δεκεμβρίου 6, 2012 5:43 μ.μ. | Reply
Σώπασε Κυρα Δέσποινα, και μη πολυδακρύζεις...αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια που χάνεις...(Καιρός ήταν!!!!!)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο