Σφίγγουν τα λουριά σε ΔΟΥ που παρουσιάζουν μειωμένες εισπράξεις

Οικονομικές Ειδήσεις

8 Ιούνιος 2006
Σε εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα των εφοριών, που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στην ... Taxheaven.gr

Σε εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα των εφοριών, που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στην απόδοση του ΦΠΑ, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων και πάταξης της φοροδιαφυγής.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που, σύμφωνα με τις περιοδικές δηλώσεις του Απριλίου, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από τον ΦΠΑ σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τον τζίρο αλλά και τα κέρδη των εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΔΟΥ της χωρικής τους δραστηριότητας.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ κ. Ηλίας Αργυρός ζήτησε πρόσφατα αναλυτικά στοιχεία για τις επιδόσεις όλων των εφοριών της χώρας, προκειμένου να εστιάσει τις ελεγκτικές προσπάθειες στις περιοχές, εκείνες όπου παρατηρείται αφύσικη απόκλιση εσόδων από ΦΠΑ το 2006 σε σχέση με το 2005.

Πηγή Κέρδος