Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σφίγγουν τα λουριά σε ΔΟΥ που παρουσιάζουν μειωμένες εισπράξεις

Σε εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα των εφοριών, που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στην ...

Σε εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα των εφοριών, που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στην απόδοση του ΦΠΑ, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων και πάταξης της φοροδιαφυγής.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που, σύμφωνα με τις περιοδικές δηλώσεις του Απριλίου, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από τον ΦΠΑ σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τον τζίρο αλλά και τα κέρδη των εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΔΟΥ της χωρικής τους δραστηριότητας.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ κ. Ηλίας Αργυρός ζήτησε πρόσφατα αναλυτικά στοιχεία για τις επιδόσεις όλων των εφοριών της χώρας, προκειμένου να εστιάσει τις ελεγκτικές προσπάθειες στις περιοχές, εκείνες όπου παρατηρείται αφύσικη απόκλιση εσόδων από ΦΠΑ το 2006 σε σχέση με το 2005.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο