Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπό τον έλεγχο της τρόικας κάθε εβδομάδα για την εφαρμογή των μέτρων

Διαρκής θα είναι η «απειλή» λήψης πρόσθετων μέτρων αν δεν αποδώσει το φορολογικό νομοσχέδιο και δεν φέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα οι ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα πορεύεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας, την οποία και θα ενημερώνει ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Αυτά προκύπτουν από προσχέδιο Μνημονίου με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου. Το τελικό κείμενο θα προκύψει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς, ώστε να υπάρξει και έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2014 είναι εξαιρετικά πιθανό, ενώ δεν αποκλείεται αυτά να έλθουν και νωρίτερα, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις (2,55 δισ. ευρώ εντός του 2013).

Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο αναφέρονται τα ακόλουθα:

-Στον νέο έλεγχο της οικονομίας από την τρόικα (πιθανότατα τον Μάρτιο) θα εξεταστεί η απόδοση της φορολογικής μεταρρύθμισης και σε περίπτωση που προκύψει κενό, θα πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση σε νέα μέτρα για το 2014.

-Σε οποιαδήποτε περίπτωση απόκλισης από τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα εισάγεται αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης με ισόποσες περικοπές δαπανών. Τα πρόσθετα μέτρα που θα καλύψουν τις αστοχίες στις αποκρατικοποιήσεις δεν μπορεί να είναι υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ.

-Τα «απροσδιόριστα» μέτρα 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 θα πρέπει να υπολογιστούν έως τον Αύγουστο του 2013. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Εξάλλου διαρκής θα είναι η ενημέρωση της τρόικας.

Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να στέλνει στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες, τον μέσο μισθό, τις προσλήψεις - αποχωρήσεις, τις μετατάξεις, τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κ.λπ.

Ειδικότερα, βάσει του Μνημονίου θα πρέπει να στέλνει... αναφορά στην τρόικα με:

-Μηνιαία στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

-Εβδομαδιαία ενημέρωση για τα ρευστά διαθέσιμα της κυβέρνησης.

-Μηνιαία στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου, τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και τον μέσο μισθό.

-Μηνιαία στοιχεία για τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις και τις μετατάξεις.

-Μηνιαία στοιχεία για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

-Τριμηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

-Μηνιαία στοιχεία για τις κρατικές επιχειρήσεις, όπως έσοδα, κόστος μισθοδοσίας, αριθμός υπαλλήλων επισφάλειες κ.ά.

-Μηνιαία ανακοίνωση για τις συναλλαγές μέσω λογαριασμών εκτός προϋπολογισμού.

-Εβδομαδιαία έκθεση για τον ισολογισμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over...... | Δεκεμβρίου 3, 2012 9:15 π.μ. | Reply
Εντάξει μωρε, μετα την πρωτη εβδομάδα, δεν θα ξαναέρθουν.... μην μπαινουν ουτε στον κόπο, ουτε στα έξοδα..... Ειδικά την εβδομάδα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, οταν θα δουν οτι ολοι λειπουν με εορταστικές, θα πέσει πολύ γέλιο!!!!!
image description Ο Νοστράδαμος | Δεκεμβρίου 3, 2012 9:26 π.μ. | Reply
Το σταθερό περιβάλλον του επιχειρείν θα το πετύχουν. Το σταθερό περιβάλλον του εργάζεσθαι τους ενδιαφέρει; Για φαντάσου να έχουμε έκτακτες εισφορές στους εργαζόμενους επειδή δεν τους βγήκαν τα νούμερα, ή να έχουμε κάθε 2-3μηνο αναμόρφωση του κατώτατου βασικού μισθού με απόφαση της κυβέρνησης. Για να δούμε τότε εάν το πελατειακό / κομματικό κράτος θα εκλείψει. "Απ'τα μετρημένα τρώει ο λύκος..."
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο