Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτροσόκ με αύξηση 37% στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. - Το απαιτεί η τρόικα

Ηλεκτροσόκ με αύξηση 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Το απαιτεί η τρόικα

Ηλεκτροπληξία... στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνιζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Οι καταναλωτές πάντως μέσα σε 2 χρόνια έχουν δει τα τιμολόγια να “φουσκώνουν” 12 φορές και μαζί με τις 3 δόσεις που έρχονται, 15. Οι αυξήσεις είτε έγιναν ευθέως, (τιμή κιλοβατώρας), είτε εμμέσως (φόροι ερέργειας, ΦΠΑ κλπ).

Πηγή Εθνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Δεκεμβρίου 1, 2012 5:27 μ.μ. | Reply
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ............
image description Αυτολογοκρισία - Αρνητική Στάση - 1993 | Δεκεμβρίου 1, 2012 6:57 μ.μ. | Reply
Βουλώσαμε τ΄ αυτιά γιατί δε θέλαμε ν’ακούμε,
κλείσαμε τα μάτια γιατί φοβόμασταν να δούμε
και έπειτα μας ρώτησαν τι έχουμε να πούμε.

Κραυγές πόνου γύρω μας μα εμείς δεν τις ακούμε.
Σφαγές μπροστά στα μάτια μας μα εμείς πώς να τις δούμε;
Κουφοί, τυφλοί που είμαστε τι να’χουμε να πούμε;
Ας μουγκαθούμε…
image description ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ | Δεκεμβρίου 1, 2012 6:29 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΛΛΑ......ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.......
image description θυμος | Δεκεμβρίου 1, 2012 8:10 μ.μ. | Reply
Καιρός να την κάνουμε από το €, δε νομίζετε παιδιά. Στην ευρώπη είναι μόδα άκουσα το τατουαζ της λέξης <δούλος> στα Ελληνικά φυσικά. Δεν κάνει κακό και κανένα άντε γεια
image description Negative Stance - Αρνητική Στάση | Δεκεμβρίου 1, 2012 8:34 μ.μ. | Reply
Μία ελληνική h/c μπάντα που έγινε δεκαετία 80 και έγραψε δίσκους δεκαετία 90 (αρχές). αυτά που έλεγε τότε δεν είναι επίκαιρα σήμερα. Αυτά που έλεγε τότε είναι η εξήγηση για τη σημερινή κατάντια της ελλαδίτσας σας.. ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
image description Αρνητική Στάση - 1993 | Δεκεμβρίου 1, 2012 8:26 μ.μ. | Reply
Υπήκοοι της Κίρκης

Οι καλοθρεμμένοι υπήκοοι της Κίρκης
δε θα αμφισβητήσουν ποτέ την εξουσία της
γιατί οι καλοθρεμμένοι υπήκοοι της Κίρκης
έχουν ονομάσει τη σκλαβιά τους ευτυχία.
Έχουν ονομάσει τη σκλαβιά τους ευτυχία.
image description Negative Stance - Άγγελοι του ψεύδους | Δεκεμβρίου 1, 2012 8:04 μ.μ. | Reply


Της εξαπάτησης οι αφέντες τώρα φεύγουν
μα θα ξανάρθουν με νέα ψέματα.
Όταν ο χρόνος τα σημάδια σου επουλώσει,
να ανοίξουν άλλα, νέα, πιο βαθιά.
image description KATERINA S | Δεκεμβρίου 2, 2012 8:02 π.μ. | Reply
Άστε την πολύ ποίηση και ........κλείστε τα φώτα!!! Υπνο γρήγορα....Κακομαθημένοι....!Θέλετε και φώτα!!!
image description αγραμματος | Δεκεμβρίου 2, 2012 7:40 μ.μ. | Reply
κατερινα στους σημερινους καιρους ολοι χρειαζονται. Και οι καλλιτεχνες και οι ποιητες, μα πανω απ ολα οι κοτες ! Και απο τετοιες η Ελλαδα εχει αφθονες !
image description KATERINA S | Δεκεμβρίου 3, 2012 3:04 μ.μ. | Reply
αγραμματε συμφωνώ μαζί σου και με το παραπάνω , αλίμονο να χάσουμε την έμπνευσή μας και την ευαισθησία μας.
Αλλά αλίμονο να χάσουμε και το χιούμορ μας.!!!H απάντησή μου ήταν καθαρά ένα χιουμοριστικό σχόλιο.
Ελπίζω να το κατάλαβες ....αλλιώς πήγαινε γρήγορα για εντατικά μαθήματα χιουμορ!!
Οι κότες δεν κατάλαβα που κολλάνε.
Ελπίζω να μην εννοείς εμένα , γιατί αν εννοείς εμένα , τι να πω!!!....κο κο κο!!!
image description Θοδωρής | Δεκεμβρίου 3, 2012 9:57 π.μ. | Reply
Τι να πει κανείς για την αθλιότητα που μας περιβάλει...
image description Δεν είμαι Σύριζα... | Δεκεμβρίου 3, 2012 10:54 π.μ. | Reply
Στο όνομα του να μην διαταραχθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες δεν τόλμησαν να ψηφίσουν εξεταστική για το χρέος. Για τον ίδιο λόγο δεν θα το τολμήσουν όσο η τωρινή ισορρπία του τρόμου παραμένει. Έκαναν τον ΟΣΕ ελκυστικό με τις πρόσφατες συμφωνίες Κοσκο και ΗΡ, ο ΟΠΑΠ είναι ελκυστικός γιατί τα φρουτάκια θα ξεφυτρώσουν σαν τα μανιτάρια, η ΔΕΗ θα γίνει ελκυστική γιατί οι ιδιώτες αποτύχανε, οι τράπεζες θα δώσουν επιτόκια για να γίνουν ελκυστικές με τις ιδιωτικές καταθέσεις που ελπίζουν να επιστρέψουν από τα σεντούκια (μη τσιμπάτε), οι επικοινωνίες είναι σε ξένα χέρια, οι αφάλεια θα γίνει ιδιωτική (μέχρι και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είχαν την Γκρουπ 4 Σεκουριτυ), τα λιμάνια γίνονται ιδιωτικά (μήπως ήξεραν για το ώφελος της ΗΡ και της Κοσκο πρίν ακόμα την κρίση;), το νερό (ΕΥΔΑΠ κλπ) έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ιδιωτικοποιηθεί, στις συγκοινωνίες θα έλθει η σειρά τους, για τον στρατό τα ακούσαμε (αλλά η Ευρώπη δεν λέει να εγγυηθεί τα σύνορά της και να πιέσει τους υποψήφιους προς ένταξη), η ιδιωτική εκπαίδευση εξισώνεται με τη δημόσια όσον αφορά στην αξία των πτυχίων, η δημόσια εκπαίδευση ταλανίζεται από την έλλειψη χρηματοδότησης (ΑΠΘ κλπ) οσάν να ήταν γνωστή και πολύ καλά αναλημμένη και μελετημένη η αντίδραση όσων βλάπτονται, το υψηλότατου επιπέδου γνώσης και εξειδίκευσης Ελληνικό δυναμικό κινείται προς τους "εργασιακούς παραδείσους" του εξωτερικού (ψέμα, όσοι το έχουν προσπαθήσει ξέρουν, τους εκμεταλεύονται αισχρά), οι πολιτισμικοί ταγοί μας (βλ. Ακαδημία Αθηνών κλπ) σιωπούν ηχηρά (ειμαι και ποιητής), και ο λαός κάθεται και υπομένει βυθισμένος στις τύψεις του επειδή άφησε να συμβούν όλα αυτά.

Καλοδεχούμενος όποιος θέλει να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι. Εγώ θα ξαναμιλήσω μετά από 400 χρόνια... μέχρι τότε θα είμαι στους δρόμους να μιλώ και να διαμαρτύρομαι σιωπηλά απαντώντας σε όποιον με ρωτά για το τί έρχεται (και το ξέρω γιατί το έχω ζήσει και αλλού).
image description κική | Δεκεμβρίου 3, 2012 10:20 π.μ. | Reply
Αν το απαιτεί η τρόικα,να ανάψουμε γκαζόλαμπες για να βλέπουμε,να τρώμε ραδίκια,και να καβαλάμε γαιδούρια για τις μετακινήσεις μας,όσο να πεις αλλιώς αισθάνεσαι να είσαι πάνω στο γαιδούρι ως ευρωπαίος.Δεν ντρεπόμαστε λίγο ,δε βλέπετε πως οι μόνοι που έχουν θέρμανση είναι οι δημόσιες υπηρεσίες,έχει παγώσει όλη η Ελλάδα,πήραν όλοι κλιματιστικά και θα ανεβάσετε το ρεύμα.
image description Αρνητική Στάση | Δεκεμβρίου 3, 2012 11:43 π.μ. | Reply
Ωραίες οι αναλύσεις και οι συναισθηματισμοί που βγάζετε όλοι εδώ πέρα.. Ένας που σας βλέπει όμως απέξω θα βγάλει το εξής συμπέρασμα.. Όταν οι από πάνω σας ταΐζουν, γίνεστε χειροκροτητές. Όταν οι από πάνω σας παίρνουν πίσω αυτά που σας έδωσαν γίνεστε επικριτές. Μόλις σας ξαναπετάξουν κανένα ξεροκόμματο πάλι θα χειροκροτάτε.. Ποτέ δεν εξετάζετε αν τα δωράκια ή οι φόροι είναι σωστό να δοθούν ή να επιβληθούν. Σαν άβουλα, ηδονιστικά όντα που είστε το μόνο που ξέρετε είναι να χειροκροτάτε όταν παίρνετε και να βρίζετε όταν δίνετε.. Έχει πλάκα να παρακολουθείς τέτοια ανθρωπάκια..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο