Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λύση για τα αγκάθια του φορολογικού νομοσχεδίου αναζητούν Ν.Δ., Πα.Σο.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ.

Εντονες διαφωνίες προκαλεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα
 

Λύση στα «αγκάθια» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση, μετά τις έντονες ενστάσεις και διαφωνίες από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και από το εσωτερικό της ΝΔ κυρίως για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου.
 
Στη νέα συνάντηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη που προγραμματίζεται για τις προσεχείς ημέρες, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί επί τάπητος το φορολογικό νομοσχέδιο και τα «αγκάθια» του, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει συζήτηση για την εξωτερική πολιτική.
 
Η κυβέρνηση φαίνεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο φορολογικό, με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα.
 
Στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης.
 
Οι διαφωνίες των κομμάτων παραμένουν και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο επίμαχο θέμα της κατάργησης του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, αντίθετος εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπό συζήτηση παραμένουν ακόμη η κατάργηση της φοροαπαλλαγής των τόκων των στεγαστικών δανείων, καθώς και η αύξηση της παρακράτησης φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες.
 
Οι διαφωνίες των κομμάτων παραμένουν και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο ώς τις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή.
 
Από τη ΝΔ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό επιτευχθεί με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε η πρόταση να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά.
 
Ακόμη ζητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το αφορολόγητο των παιδιών, τους τόκους των στεγαστικών δανείων και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Από τη ΔΗΜΑΡ, στο τραπέζι κατατέθηκαν και προτάσεις για αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας, για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και για μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο