Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Κύμη το μικροσκόπιο των ελεγκτικών υπηρεσιών για offshore εταιρείες

Μετά το Κρανίδι, σειρά έχει η Κύμη Ευβοίας για να ελεγχθούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λόγοι που μια μικρή περιοχή της Ελλάδας προσέλκυσε 24 offshore εταιρείες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασίας της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων. Στην παρούσα φάση, όπως εξάλλου αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, πραγματοποιείται έλεγχος των 24 offshore, που δραστηριοποιούνται στην Κύμη και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό offshore στην περιοχή της Κύμης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών πριν από λίγες ημέρες είχε αποστείλει στη Βουλή και έγγραφο για τον έλεγχο των offshore στο Κρανίδι, επίσης από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας καθώς, όπως έλεγε ο κ. Μαυραγάνης, για τις 161 από τις 184 που έχουν έδρα στο Κρανίδι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής ανέλεγκτων χρήσεων.

kathimerini.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description dimgian | Νοεμβρίου 30, 2012 6:08 μ.μ. | Reply
Δεν αρκεί μόνο να μιλάμε και να καταδικάζουμε την Δημιουργία και την λειτουργία των offshore . Ας εξηγήσουμε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών τι είναι αυτές οι εταιρείες , πως φοροδιαφεύγουν η Φοροαποφεύγουν, πως μπορούν οι Δ.Ο.Υ. να τους φράξουν το δρόμο , και τέλος πάντων ας συντάξουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες έναν οδηγό ελέγχου αυτών των εταιρειών . Οι Υπάλληλοι του Κρανιδίου και της Κύμης το μόνο που ήξεραν και ξέρουν είναι πως κάνει έναρξη μια τέτοια εταιρεία , και αυτό το έμαθαν ρωτώντας μετά από πίεση των ιδρυτών των offshore. ΄Εχω πλήρη γνώση του επιπέδου των γνώσεων των εφοριακών υπαλλήλων αυτών των Δ.Ο.Υ. και έχω αγωνισθεί για την επάνδρωση αυτών των Δ.Ο.Υ. με προσωπικό που να γνωρίζει το εν λόγω αντικείμενο
image description EKa | Δεκεμβρίου 1, 2012 1:18 π.μ. | Reply
Συμφωνώ με τον συνάδελφο για την ανεπάρκεια γνώσεων των απλών υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. , όμως στην ειδικά στην περίπτωση του Κρανιδίου όπου βρίσκονται υπερπολυτελής βίλλες με ιδιωτικές μαρίνες οι περισσότερες, στις οποίες "φιλοξενούνται" ή "κυκλοφορούν" οι πιο επιφανής πολίτες της χώρας μας, δεν νομίζω οτι πρόκειται για θέμα απλής άγνοιας. Δεν υπήρξαν ποτέ Προϊστάμενοι ή εποπτεύουσες Υπηρεσίες που να γνωρίζουν οτι όλες οι εταιρείες ασχέτως εθνικότητας υποχρεούνται σε υποβολή ΦΑΠ / ΦΜΑΠ / ΕΤΑΚ ? Δεν είχε κανένας αρμόδιος αναρωτηθεί αν έπρεπε να υποβάλλονται δηλώσεις φόρου εισοδήματος για ένα ενεργό ΑΦΜ που είχε το Μητρώο τους? το 2003 (όταν μπήκε για πρώτη φορά ο Ειδικός Φόρος 3% με το Ν3091/2002 και μετά το 2010 όταν αυξήθηκε το ποσοστό σε 15% και το Υπουργείο έβγαλε τόσες διευκρινιστικές εγκυκλίους για τις προϋποθέσεις που έπρεπε να υπάρχουν για εξαίρεση από φορολογία και Οδηγίες στις Δ.Ο.Υ., πάλι κανείς δεν σκέφτηκε τίποτα? ή δεν θα ήταν κομψό να ενοχλούνται εθνικοί ευεργέτες και παρατρεχάμενοι? Αν όντως υπάρξει παραγραφή ανέλεγκτων χρήσεων για 161 εταιρείες, με την αξία των ακινήτων που έχει η κάθε μία, θα πρέπει να τεθεί θέμα βαριάς αμέλειας για τους Υπευθύνους (τουλάχιστον). Αν δεν υπάρχουν στελέχη στο Υπουργείο με γνώσεις για τον έλεγχο των offshore που να μπορούν και να αντιτάξουν ισχυρισμούς των συμβούλων αυτών των εταιρειών, ας το αναθέσουν και αυτό σε ιδιώτες που είναι γνώστες του θέματος. Φοβάμαι οτι κι αυτό το θέμα που για λόγους εντυπωσιασμού μόνο ανακινείται κατά καιρούς, θα ξεπεραστεί αναίμακτα για τους ενδιαφερόμενους (θα διαβάσουμε οτι όλες οι βίλλες είναι με ναυτιλιακό συνάλλαγμα πχ). Ας είναι καλά οι μισθωτοί και όσοι χαρακτηρίζονται "ελεύθεροι" επαγγελματίες και ως εκ τούτου εξ'ορισμού φοροδιαφεύγοντες για να βρει φορολογικά έσοδα αυτός ο τόπος. Να δούμε αν και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει "πολιτική βούληση".
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο