Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μόνιμη ρύθμιση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 45 Δόσεις - Δεν εξετάζεται σχέδιο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Σχέδιο που θα παρέχει μόνιμα τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο σε 36-45 χαμηλές μηνιαίες δόσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως επιβεβαίωσε χθες ο Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη ρύθμιση αυτή θα μπορεί να αξιοποιήσει οποιοσδήποτε φορολογούμενος, ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής του. Την πρόταση βλέπει με «θετικό μάτι» και η τρόικα, στο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης των μέτρων του μνημονίου.

Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εμπνευστής του σχεδίου, θεωρεί ότι η νομοθεσία αφήνει περιθώριο για νέα ρύθμιση χρεών, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προβλέπει τα εξής:

Οι δόσεις θα ξεκινούν από τις 36, με την υποβολή αιτήματος πρώτης διευκόλυνσης από την πλευρά των φορολογουμένων στον προϊστάμενο της εφορίας και θα μπορούν να φτάνουν τις 45. Αντίστοιχες διατάξεις, οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές στους φορολογούμενους, ισχύουν και σήμερα αλλά το σύνηθες είναι να παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε έως 15 δόσεις.

Η ρύθμιση και οι εγκρίσεις θα γίνουν πιο εύκολες για τους φορολογούμενους.

Το σύνηθες πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής που καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στην παρούσα συγκυρία. Έτσι, στο τραπέζι έχουν τεθεί προτάσεις ακόμα και για ελάχιστη μηνιαία δόση της τάξης των 50-80 ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν πραγματικά οι μικροί οφειλέτες.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τις μέγιστες δόσεις έως και στις 48.

Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις, όπου η μείωση των προσαυξήσεων ήταν συνάρτηση του αριθμού των δόσεων, αυτή τη φορά προκρίνεται διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος. Αν ο φορολογούμενος τηρήσει τη ρύθμιση και πληρώσει όλες του τις δόσεις, τότε οι προσαυξήσεις εξετάζεται να διαγράφονται στο σύνολό τους.

Χθες εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έδωσε τέλος στη φημολογία ότι επανεξετάζεται το θέμα της κατάργησης του πρόσθετου αφορολογήτου για όσους φορολογούμενους έχουν προστατευόμενα τέκνα. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι στη θέση του αφορολογήτου που καταργείται θεσπίζεται ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο για τις οικογένειες με παιδιά αντικαθιστώντας τη σχετική απώλεια εσόδων με αύξηση της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται σχέδιο παροχής κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Πηγή: express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο