Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο στρατηγικής για μια στενότερη Ευρωπαική ένωση - Στα επόμενα 5 χρόνια θα υπάρχει μία άλλη Ευρώπη.

Σχέδιο χαρτογράφησης της πορείας προς την πλήρη οικονομική, νομισματική, δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση.

Από τότε που ξέσπασε η κρίση του ευρώ, η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικών και νομισματικών σχέσεων μεταξύ των κρατών μελών της. Ο στενότερος συντονισμός μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να προσαρμόζουν τα μέτρα που λαμβάνουν στις κυριότερες οικονομικές προκλήσεις της ΕΕ, καθώς και να στηρίζει τις προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
 
Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν δέσμη έξι κανονισμών της ΕΕ για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των προϋπολογισμών και του δημόσιου χρέους των κρατών μελών. Άλλα μέτρα στοχεύουν στην ενίσχυση της παρακολούθησης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα.
 
Τον Οκτώβριο του 2012 οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες και ζήτησαν την υποβολή προτάσεων με στόχο τη δημιουργία μιας τραπεζικής, δημοσιονομικής, οικονομικής και πολιτικής ένωσης.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τώρα έτοιμο λεπτομερές σχέδιο στο οποίο καθορίζονται τα μέτρα για την επίτευξη αυτών των στόχων. Τους επόμενους 18 μήνες η ΕΕ πρέπει:

-να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί (ή πρόκειται να εγκριθούν) για βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής διακυβέρνησης

-να θεσπίσει κοινούς κανόνες παρέμβασης όταν οι τράπεζες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, παράλληλα με τις προτάσεις για τραπεζική εποπτεία στην ΕΕ

-να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το διάστημα 2014-20 · στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός για να βοηθηθούν οι χώρες της ΕΕ να ολοκληρώσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
 
Τα επόμενα 5 χρόνια, η ΕΕ θα προβεί σε περαιτέρω συντονισμό των πολιτικών φορολογίας και απασχόλησης. Θα καταρτιστεί κοινός προϋπολογισμός για τις χώρες της ευρωζώνης που θα βοηθά εκείνες τις χώρες που υφίστανται οικονομικές πιέσεις.
 
Ο προϋπολογισμός αυτός θα συμπληρωθεί με ένα ταμείο «απόσβεσης χρεών» που θα βοηθά τις χώρες να μειώνουν τα υψηλά δημόσια χρέη σε βιώσιμα επίπεδα.

Οι χώρες που χρησιμοποιούν τα σχετικά κονδύλια πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες.

Οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούν επίσης να εκδίδουν από κοινού ευρωγραμμάτια, δηλοδή ευρωομόλογα για την άντληση κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές.
 
Μετά την πάροδο 5 ετών, η ΕΕ θα είναι δυνατόν να προχωρήσει προς την πλήρη τραπεζική, δημοσιονομική και οικονομική ένωση και, στη συνέχεια, προς την πολιτική ένωση. Τα μεταγενέστερα αυτά βήματα θα απαιτήσουν τροποποιήσεις των Συνθηκών της ΕΕ και αύξηση της δημοκρατικής λογοδοσίας.
 
Το σχέδιο στρατηγικής αποτελεί τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προτάσεις για στενότερη ένωση που θα συζητήσουν οι ηγέτες της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 13-14 Δεκεμβρίου.
 
Παράλληλα με το σχέδιο στρατηγικής, η Επιτροπή εξέδωσε την επισκόπηση ανάπτυξης 2013 , που σηματοδοτεί την έναρξη του «ευρωπαϊκού εξαμήνου», ενός ετήσιου εξαμηνιαίου κύκλου κατά τη διάρκεια του οποίου όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συνεννοούνται μεταξύ τους για τον συντονισμό των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description αγραμματος | Νοεμβρίου 30, 2012 9:00 π.μ. | Reply
την βαψαμε, ο μεγαλος αδελφος δεν υπαρχει πια μονο στη τηλεοραση.
image description mpe | Νοεμβρίου 30, 2012 11:14 π.μ. | Reply
"Big Brother is watching you" μόνο στη φαντασία σου.. κανείς δεν ασχολείται με την πάρτη σου αγράμματε.. Ούτε προκύπτει πουθενά από το άρθρο κάτι τέτοιο. απλά ήθελες να βρεις κάτι αρνητικό να γράψεις.. κλασικά πράγματα πλέον στο ελλάντα.. κράζουμε κ κάνουμε πορείες είτε για τα θετικά είτε για τα αρνητικά, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι έτσι το κράξιμο χάνει την ουσία κ τη σπουδαιότητά του..
image description αγραμματος | Νοεμβρίου 30, 2012 1:16 μ.μ. | Reply
Aσχοληθηκες εσυ ! Tυχαιο ? Δεν νομιζω !
image description Σπύρος | Δεκεμβρίου 5, 2012 1:04 μ.μ. | Reply
Θέλουν να δημιουργήσουν 3 μεγάλες ενώσεις - Αμερική - Ευρώπη - Asean.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο