Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.) Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, στις 5 Ιουνίου 2006 διεξηχθη με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων αλλα και μηχανικών – εργολάβων ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523247, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Π.Ε.Φ.Ε.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΪΜΕΝΗΣ  6977-232009
Αθήνα,6/6/2006

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, στις 5 Ιουνίου 2006 διεξηχθη με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων αλλα και μηχανικών – εργολάβων – συμβολαιογράφων κ.λ.π. το σεμινάριο της ΠΕΦΕ στο Συνεδριακό Κέντρο της Ε.Ε.Δ.Ε. επί της Λεωφ.Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων στα Κάτω Πατήσια.  Εισηγητές ήταν

οι :
1. Δημήτρης Γκλεζάκος, Τμηματάρχης ΦΠΑ του Υπ. Οικονομικών
2. Γεωργία Μπούρα, Στέλεχος της Υπηρεσίας ΦΠΑ του Υπ. Οικονομικών
3. Ορέστης Σεϊμένης, Φοροτεχνικός – Συγγραφέας – Μέλος του Δ. Σ. της ΠΕΦΕ
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ»


Τα κύρια σημεία τα οποία επισημάνθηκαν στο σεμινάριο αυτό ήταν :
- Η διαδικασία εξαίρεσης από το ΦΠΑ και τα προβλήματα της 
- Η παρακαλούθηση του προϋπολογιστικού κόστους της οικοδομής και τα προβλήματα που προκύπτουν.
- Η σχέση του προϋπολογιστικού κόστους με τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης και η επίδραση στα αποτελέσμα της επιχείρησης 
- Η παρακολούθηση επι συνεχούς βάσης του απολογιστικού κόστους της οικοδομής και οι επιπτώσεις του σε περιπτώσεις αποκλίσεων.
- Η ειδική δήλωση ΦΠΑ, ο αρχικός ελεγχός της, ο μετα-πενταετία ελεγχός της και οι κίνδυνοι που υπάρχουν ανα πάσα στιγμή για την δημιουργία πρόσθετων προβλημάτων στην επιχείρηση και στο λογιστήριο της.
- Οι εξουσίες του εφόρου μπορούν να ανατρέψουν ανα πάσα στιγμή τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης. 
- Η γραφειοκρατία σε πολλές περιπτώσεις (ειδική έγκριση του εφόρου για τήρηση βιβλίου κοστολογίου εκτός έδρας κ.λ.π.)
- Εξαναγκασμός των επιχειρήσεων να καταγράφουν τα δικαιολογητικά τους δύο φορές (μία στο ημερολόγιο και μία στο βιβλίο κοστολογίου) 
- Συνεργασία του φορολογουμένου κατασκευαστή με δύο εφορίες (του ακινήτου και της έδρας) δηλαδή μετακινήσεις, γραφειοκρατίες κ.λ.π.
- Η φορολογία στα νεόδμητα και στα παλαια ακίνητα.
- Οι επιπτώσεις στα οικονομικά της επιχείρησης του κατασκευαστή από τις πωλήσεις της πρώτης κατοικίας.
- Καταληκτικές ημερομηνίες της μεταβατικής περιόδου μέχρι 30/06/2006, 15/07/2006, και  20/07/2006 για τις νέες οικοδομές με οικοδομική άδεια μετά την 01/01/2006.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι φοροτεχνικοί.


Η παράθεση των παραπάνω θεμάτων είναι ενδεικτική και έχει σκοπό να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να σας θυμήσει ότι στο μέλλον θα έχουμε πολλά προβλήματα κατά την τήρηση των βιβλίων των κατασκευαστικών επιχειρήσεων. Η γραφειοκρατία, οι πολλές διαδικασίες και τα πολύπλοκα σχήματα που προκύψαν με τις 17, μέχρι στιγμής, ΠΟΛ. είναι αρκετά για να σας πείσουν ότι θα πρέπει να μην απουσιάζετε από τα κατατοπιστικά και ενημερωτικά σεμινάρια που έχει αρχίσει η ΠΕΦΕ με τους ειδικούς και ικανούς συναδέλφους και με την συμπαράσταση των Διευθυντών του Υπ. Οικονομικών. Αυτό συνάδελφοι είναι προς το συμφέρον σας και μην το ξεχνάτε. 
Ειμαστε πάντα στη διαθεσή σας για να δημιουργήσουμε το ίδιο σεμινάριο στην πόλη σας ή στο νησί σας ή στο χώρο τον δικό σας.
                                                              Μετά τιμής για το Δ.Σ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ               Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
       ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ          ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
                                                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ E-MAIL ΣΑΣ ΣΤΟ  [email protected]  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο