Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπέρ του «φόρου Google» Πορτογάλοι και Ελβετοί εκδότες

 Οι Πορτογάλοι και οι Ελβετοί εκδότες Τύπου συντάχθηκαν με το διάβημα των Γάλλων, Ιταλών και Γερμανών ομολόγων τους που έχει στόχο να υποχρεωθούν οι μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ να πληρώσουν «γειτονικά δικαιώματα» που θα θεσπιστούν με νόμο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

»Οι Πορτογάλοι εκδότες Τύπου, που εκπροσωπούνται από την ένωση APIMPRENSA, καλούν με τη σειρά τους την κυβέρνηση και το κοινοβούλιό τους να υποστηρίξουν νομοσχέδια για γειτονικά δικαιώματα και στα συλλογικά έργα ώστε να επιτραπεί να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες και να υπάρξει μια νέα οικονομική ισορροπία στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Από την πλευρά τους, οι Ελβετοί εκδότες, που αντιπροσωπεύονται από τις ενώσεις Medias Suisses, Schweizer Medien και Stampa Svizzera, προσέγγισαν τους συναδέλφους τους απ' όλη την Ευρώπη για να ανοίξουν το δρόμο για τα γειτονικά δικαιώματα», συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως «οι ελβετικές δημόσιες αρχές άρχισαν» να εξετάζουν μια «εξέλιξη του νομοθετικού πλαισίου των δικαιωμάτων των δημιουργών».

Οι ενώσεις εκδοτών απ' αυτές τις πέντε χώρες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τη δράση τους στις αντίστοιχες χώρες τους και να ενισχύσουν τον συντονισμό τους σε διεθνές επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εφημερίδες, αλλά επίσης ο κόσμος της μουσικής και του κινηματογράφου, κατηγορούν τις μηχανές αναζήτησης ότι αποκομίζουν σημαντικά διαφημιστικά κέρδη αρκούμενες απλώς να παραπέμπουν στους τίτλους και τα περιεχόμενα των εφημερίδων.

Στη Γερμανία, η μηχανή αναζήτησης Google άρχισε χθες Τρίτη, στη γερμανική ιστοσελίδα της, μια εκστρατεία εναντίον του κυβερνητικού νομοσχεδίου που έχει στόχο να προστατευθεί καλύτερα στο Ίντερνετ η πνευματική ιδιοκτησία των εκδοτών Τύπου.

Οι γερμανοί βουλευτές πρόκειται να εξετάσουν αύριο Πέμπτη ένα κείμενο που έχει στόχο να εγγυηθεί στους εκδότες Τύπου «μια δίκαιη συμμετοχή» στα κέρδη που αποκομίζουν οι μηχανές αναζήτησης.

Από τη γαλλική πλευρά, διορίσθηκε ένας μεσολαβητής για να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκδότες Τύπου και την Google, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, πράγμα που αν δεν συμβεί θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ | Νοεμβρίου 29, 2012 9:04 π.μ. | Reply
ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣOYN ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, EITE ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ GOOGLE EITE ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗ GOOGLE.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο